Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Veensche Boys 2 verdiende winnaar in kraker tegen Hierden 2

Gegevens vooraf: Veensche Boys 2 (hierna te noemen “de Blauwen” en Hierden 2 (hierna te noemen “de Rooien”) hebben evenveel wedstrijdpunten verzameld, staan gezamenlijk aan kop, met de Blauwen een iets beter doelsaldo (plus 4) en verder weten we al sinds het jaar 2000 dat het bij de Rooijen in Hierden vrijwel altijd spannend is. Wedstrijden met een hoog amusementsgehalte, veel strijd en passie en meestal van een hoog niveau qua spelopvatting, gogme en technisch goed in orde.

De eerste 5 tot 10 minuten van de wedstrijd waren zonder meer voor de Rooijen, maar tot echt 100% kansen kwam het niet. De doelman van de Blauwen, Jasper van Leeuwen, terug na een vrij lange blessure, hoefde in die periode slechts 2 maal echt in actie te komen. Tot de 16 meter combineerden de Rooijen in het begin van de wedstrijd er lustig op los, wisten goed de vrije man te vinden maar in de 16 meter faalden ze jammerlijk. Boeiend gevecht, we gingen er echt voor zitten in een weldadig novemberzonnetje.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Blauwen steeds meer vat op de wedstrijd en werden de Rooijen toch behoorlijk onder druk gezet. De voorhoede (Kevin Hols, Sebastiaan Blom en Mitchel van Moorselaar werd regelmatig op maat bediend door een ijzersterk middenveld (Friso Doornhof, Ferdi vd Pol en Harm Geert Bakker) en feitelijk, qua spelverhouding, hadden de Blauwen het voor rust op slot kunnen gooien. Tal van kansen werden gecreeerd maar de bal ging er vreemd genoeg niet in.

In de 30e minuut was het dan eindelijk raak. Na zijn zoveelste balverovering op het middenveld wist Ferdi van de Pol de perfecte breedtepass te geven op Sebastiaan Blom, die eerst zijn man uitspeelde en vervolgens de bal met een schitterende curve terug bij van de Pol bracht, die op een ongelooflijk fraaie wijze de bal snoeihard via de onderkant van de lat raak kopte.

Persoonlijk vind ik die het mooiste, die er via de lat erin gaan. Het houdt de spanning nog een fractie van een seconde langer vast, want de bal stuiterde slechts een decimeter of 2 achter de lijn.

De Blauwen begonnen tamelijk slap aan het tweede bedrijf en na het missen van een kans in de 50e minuut werd het verdiend 1-1 in de 55e minuut door een voorzet van links en een perfecte kopbal, naar de grond. Je denkt dan even dat de wedstrijd kan kantelen, maar de Blauwen wisten vrij snel het goede spel van de eerste helft op te pakken. Het overwicht resulteerde in de 1-2 door wederom Ferdi van de Pol. De Rooijen gingen er vanaf dat moment helemaal voor en er werden tal van kansen gecreeerd. De goed spelende verdediging (Patrick Weert, Nick Boer, Luuk Kreijne, Michel vd Akker) verslapte echter geen moment en wist de voorsprong in handen te houden, het was dan uiteindelijk ook de doelman van de Blauwen die vriend en vijand en zichzelf verbaasde met een katachtige redding, waar iedereen de 2-2 al binnen zag vallen. Volgens zijn trainer wist de doelman zelf ook niet hoe hij de bal had tegengehouden, maar tegengehouden ballen tellen soms heel erg mee voor de punten. In de slotminuten maakten de Blauwen er verdiend 1-3 van door een fraaie goal van Sebastiaan Blom, een fraaie aanval maar ik rook buitenspel en niet alleen ik. Geen protesterende tegenstander, het was vlak voor tijd. En 1-3 was uiteindelijk ook niet geflatteerd.

De wisselspelers van de Blauwen kwamen allemaal aan bod: Remco vd Heuvel, Jordy Weert en Michel Kas. En de laatste had uiteindelijk ook nog een hele fraaie in de benen maar zijn schot ging rakelings over.

De coach van de tegenstander kon uiteindelijk wel leven met het puntenverlies, hij vond de Blauwen vandaag beter dan de Rooijen. Beide coaches gaven de scheidsrechter een voldoende, zijn beslissingen waren soms wel wat warrig, niet altijd consequent, en ik zelf vond hem in de eerste helft iets meer voor de Rooijen en in de tweede helft iets meer voor de Blauwen, enfin redelijk in balans. Hij had het ook niet altijd even makkelijk met tal van kleine en wat grotere vergrijpjes, commentaar op de leiding en dus kortom: het was een boeiend gevecht van begin tot eind.

De coach van de Blauwen was echt dik tevreden: “We hadden bij rust wat meer goals verschil mogen hebben maar ik kan niet zeggen dat we echt kansen verprutst hebben. En in de tweede helft was die situatie eigenlijk hetzelfde. En daar was ook een cruciale redding van hun doelman bij”.

De Blauwen, okay dan, de Blauwe HELDEN (…) hebben een goede generale gespeeld.

Volgende week 11 november volgt de bekerwedstrijd op de Ebbenhorst tegen Sparta Nijkerk 2 en daar kan iedereen zijn borst voor nat maken. De laatste ontmoeting tussen de Blauwen en de Oranjezwarten was een kraker van jewelste….het werd toen in de verlenging 2-2 waardoor Sparta Nijkerk niet degradeerde en Veensche Boys 2 net niet promoveerde.

Forza Blauwen!!

 

Sibert van Leeuwen

Webshop
Webshop
Archief berichten