Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Veensche Boys 2 verliest verdiend met 4-1 van Sparta Nijkerk 2 en is daarmee uitgebekerd

De reserve hoofdklasser Sparta Nijkerk, bivakkerend in de middenmoot van de competitie heeft betrekkelijk eenvoudig van Veensche Boys 2 gewonnen. De Blauwe Helden staan weliswaar fier aan kop in de reserve 1e klasse maar konden tegen de Oranjezwarten geen potje breken, laat staan aanspraak maken op de overwinning.

In een groot deel van de eerste helft leek het nog wel wat op een wedstrijd met aanvalsgolven over en weer. De eerste echte grote kans van Sparta kwam in de 10e minuut van de wedstrijd, maar de inzet was een prooi voor de Veensche doelman. Vanaf dat moment dicteerde Veensche Boys de wedstrijd, met in de 12, 13e en 15e minuut veel druk op de verdediging van Sparta Nijkerk. Het werd vervolgens toch in de 20e minuut 1-0 voor Sparta Nijkerk na een geweldige counter over links en het schot op doel werd aanvankelijk nog gepareerd maar in de rebound was het raak. In de 5 minuten daarna werd de Sparta verdediging weer onder druk gezet. Met goede kansen op de gelijkmaker, maar in de 25e minuut werd het 2-0 na een aanvankelijk fantastische redding was het wederom in de rebound raak. Zie daar het klasseverschil tussen Veensche Boys en Sparta Nijkerk: fouten worden simpelweg onmiddellijk afgestraft. Na een heleboel geharrewar en gedoe in het strafschopgebied van Sparta Nijkerk maakte Veensche Boys vlak voor rust nog de 2-1 maar gooide Sparta Nijkerk de boel nog voor de theepauze op slot met een fraai lobje over de kansloze doelman.

Kijkcijfer eerste helft: een redelijk dikke 7.

In de tweede helft maakten beide ploegen er qua kijkcijfer een mager zesje van. Het leek er op dat Sparta Nijkerk het verder wel mooi vond en Veensche Boys wilde wel maar kon niet veel meer uitrichten. De hoogtepunten bestonden uit een terugkopbal van een Sparta verdediger die er net niet inging en een afstandschot van Sparta dat vakkundig uit het doel werd geranseld. Er waren vervelende opstootjes en een scheids die het niet altijd even goed zag, maar op de einduitslag had de man gelukkig geen invloed, het werd vlak voor tijd nog 4-1 voor Sparta Nijkerk, het had ook 5-1 of 6-1 kunnen eindigen maar ook 4-2 of 5-3. Bij een bekerwedstrijd maakt dat uiteindelijk ook niet zoveel uit.

Het krachtsverschil was deze wedstrijd groter dan in de allerlaatste wedstrijd van het vorig seizoen, toen Sparta na een slecht seizoen moest knokken tegen degradatie en Veensche Boys promotie kon afdwingen. Zaterdag was er geen spoortje terug te vinden van dat destijds boeiende gevecht.

Veensche Boys 2 moet deze wedstrijd maar gauw vergeten en zich richten op zaterdag 18 november. In een thuiswedstrijd tegen VVOP 2 kan het de eerste periodetitel binnenslepen. Het eerste elftal van Veensche Boys speelt op dezelfde dag de thuiswedstrijd tegen het eerste elftal van VVOP en kan eveneens de eerste periode pakken…..boeiend voetbalmiddagje in het vooruitzicht.

 

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten