Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Veensche Boys 2 verliest verdiend met 4-1 van Sparta Nijkerk 2 en is daarmee uitgebekerd

De reserve hoofdklasser Sparta Nijkerk, bivakkerend in de middenmoot van de competitie heeft betrekkelijk eenvoudig van Veensche Boys 2 gewonnen. De Blauwe Helden staan weliswaar fier aan kop in de reserve 1e klasse maar konden tegen de Oranjezwarten geen potje breken, laat staan aanspraak maken op de overwinning.

In een groot deel van de eerste helft leek het nog wel wat op een wedstrijd met aanvalsgolven over en weer. De eerste echte grote kans van Sparta kwam in de 10e minuut van de wedstrijd, maar de inzet was een prooi voor de Veensche doelman. Vanaf dat moment dicteerde Veensche Boys de wedstrijd, met in de 12, 13e en 15e minuut veel druk op de verdediging van Sparta Nijkerk. Het werd vervolgens toch in de 20e minuut 1-0 voor Sparta Nijkerk na een geweldige counter over links en het schot op doel werd aanvankelijk nog gepareerd maar in de rebound was het raak. In de 5 minuten daarna werd de Sparta verdediging weer onder druk gezet. Met goede kansen op de gelijkmaker, maar in de 25e minuut werd het 2-0 na een aanvankelijk fantastische redding was het wederom in de rebound raak. Zie daar het klasseverschil tussen Veensche Boys en Sparta Nijkerk: fouten worden simpelweg onmiddellijk afgestraft. Na een heleboel geharrewar en gedoe in het strafschopgebied van Sparta Nijkerk maakte Veensche Boys vlak voor rust nog de 2-1 maar gooide Sparta Nijkerk de boel nog voor de theepauze op slot met een fraai lobje over de kansloze doelman.

Kijkcijfer eerste helft: een redelijk dikke 7.

In de tweede helft maakten beide ploegen er qua kijkcijfer een mager zesje van. Het leek er op dat Sparta Nijkerk het verder wel mooi vond en Veensche Boys wilde wel maar kon niet veel meer uitrichten. De hoogtepunten bestonden uit een terugkopbal van een Sparta verdediger die er net niet inging en een afstandschot van Sparta dat vakkundig uit het doel werd geranseld. Er waren vervelende opstootjes en een scheids die het niet altijd even goed zag, maar op de einduitslag had de man gelukkig geen invloed, het werd vlak voor tijd nog 4-1 voor Sparta Nijkerk, het had ook 5-1 of 6-1 kunnen eindigen maar ook 4-2 of 5-3. Bij een bekerwedstrijd maakt dat uiteindelijk ook niet zoveel uit.

Het krachtsverschil was deze wedstrijd groter dan in de allerlaatste wedstrijd van het vorig seizoen, toen Sparta na een slecht seizoen moest knokken tegen degradatie en Veensche Boys promotie kon afdwingen. Zaterdag was er geen spoortje terug te vinden van dat destijds boeiende gevecht.

Veensche Boys 2 moet deze wedstrijd maar gauw vergeten en zich richten op zaterdag 18 november. In een thuiswedstrijd tegen VVOP 2 kan het de eerste periodetitel binnenslepen. Het eerste elftal van Veensche Boys speelt op dezelfde dag de thuiswedstrijd tegen het eerste elftal van VVOP en kan eveneens de eerste periode pakken…..boeiend voetbalmiddagje in het vooruitzicht.

 

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten