Volgende wedstrijd

25 mei: Veensche Boys – Odysseus (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 56 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 44*
4 BFC Bussum 40
5 Waterwijk 38
6 De Meern 35
Veensche Boys 35
8 Loosdrecht 34
9 JSV Nieuwegein 33
10 IJFC 33
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 18 mei

BFC – De Meern 1-1
Lopik – FC Almere 0-1
Odysseus ’91 – Loosdrecht 6-0
Benschop – Veensche B 2-3
Waterwijk – FC De Bilt 1-5
Delta Sports – IJFC 0-2
TOV – JSV 2-1

Activiteiten kalender

24 mei 2019
Klaverjassen 20u

31 mei 2019
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 9
2 Danny Brouwer 8
3 Kevin Hols 5
3 Tom van Donselaar 5
4 Stefan Fredriksen 3
6 Kilian van Kasteel 2
6 Edwin van der Molen 2
6 Bas van de Grootevheen 2
7 Ivo te Velthuis 1
7 Menno van der Woude 1
7 Niels Buijtenhuis 1
7 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Veensche Boys 2 wint met ruime cijfers van AVW’66 maar moet er wel wat voor doen

De wedstrijd leek in het slot te vallen toen er in de laatste 2 minuten van de eerste helft bij een stand van 1-0 voor De Blauwe Helden maar liefst 2 rode kaarten werden getrokken voor spelers van AVW’66 en dat was jammer want het edele voetbalspel is een spel van 11 tegen 11 en niet van 11 tegen 9, dat is oneerlijk. Of de rode kaarten terecht waren of niet daar ga ik niet over, maar bij de eerste rode kaart was de actie van de AVW’er gewoonweg niet erg slim, je weet dat een scheidsrechter rood kan trekken als je een speler vloert die door de linies is doorgebroken en vrij op de doelman af kan gaan. Dat was in de 44e minuut. In de 45e minuut werd de tweede rode kaart getrokken wegens natrappen. Jammer, want de wedstrijd was er helemaal niet naar dus waar de frustratie vandaan kwam, Joost mag het weten. Het was gewoon een magere 1-0 en de wedstrijd lag nog helemaal open.

De 1-0 van Brian Duijts zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de mooiste goals die ooit op de velden van Veensche Boys is gemaakt. Brian ontfutselde de bal van een knoeiende verdediger, zag dat de doelman nogal ver voor zijn doel stond en húp vanaf 22 meter werd de bal in een “split second” schitterend in het doel geschoten. Met de juiste snelheid en wat “spin” zodat de bal keurig op tijd daalde. Voor dit soort doelpunten gaan we naar het voetbal. Voorsprong zwaar bevochten, maar verdiend, hoewel de Boys de hulp van rechterverdediger Patrick van Weert nodig hadden die halverwege de eerste helft de bal van de doellijn haalde.

Wie vervolgens dacht dat Veensche Boys 2 wel even over de resterende 9 man heen zou lopen kwam bedrogen uit, het werd met een leep kopballetje van Ferdi van de Pol wel snel 2-0 maar daarna dachten onze helden er veel te makkelijk over en maakten de Westervoorders er halverwege de tweede helft gewoon 2-1 van. De doelman van AVW’66 was er maar wát blij mee en gaf me nog even mee “dat als zij hem er niet inschieten doen wij het”. Wat een voetbalwijsheid van deze jonge talentvolle keeper!!

Niet lang na de 2-1 gooide Michel Kas de boel wél op slot. Vanaf de linkerkant maakte hij een fraaie aktie en krulde de bal met zijn rechter in de verre bovenhoek. Er waren nogal wat toeschouwers die beweerden dat het een voorzet was waar per ongeluk een goal uit voortkwam.

Toen ik Kas later die dag in de stad tegen kwam legde hij het nog één keer uit: “Ik krulde de bal zodanig dat hij in de verre bovenhoek zou komen, maar omdat ik de bal relatief weinig snelheid meegaf waren er kansen genoeg voor de aanvallers om nog onder de bal te komen om hem erin te koppen, maar dat deden ze niet en daarom was het dus gewoon een rechtstreekse doelpoging”.

Het crescendo kwam deze middag van Mitchell van Moorselaar die 2 fraaie goals aan zijn indrukwekkende totaal toevoegde, één ervan was een hele mooie in de linkerkruising en de ander was een lepe schuiver in de rechterhoek. “Een doelpunt zoals Horst Hrubesch ze vaak maakte”, wist Marco Brouwer mij mee te geven. Deze in 1951 geboren Duitse voetballer was de meester van de schuiver hoewel zijn bijnaam “das Kopfballungeheuer” was. Een man die het graag simpel hield: “Ich bin ein Typ der die Dinge einfach anpackt”. Gewoon op die goal schieten, niks meer of minder. Schroeiende netten, dat zeg ik!

Later op de dag bleek ASV Dronten zich te verslikken in DTS uit Ede en ik had zelf al zo’n voorgevoel dat de polderbewoners het daar moeilijk zouden krijgen. Gaatje weer wat groter, van 7 naar 9 punten, met nog 5 wedstrijden te gaan.

De volgende wedstrijden zijn op 21 en 28 april, respectievelijk “uit” naar DVS’33 en “thuis” komt NSC op bezoek. Als ASV Dronten in die 2 wedstrijden punten morst kunnen de mannen van Roger Lantinga op 28 april de schaal omhoog houden.

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten