Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 3 in warrige partij langs Hierden 3 (& Co)

Veensche Boys 3, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de A-categorie, staat er na 2 competitiewedstrijden prima voor. Vorige week werd FC Horst 3 net aan verslagen (4-3) en afgelopen zaterdag werd in een tropisch Hierden afgerekend met het plaatselijke 3e elftal. Doordat de tegenstander op het officiële moment van beginnen (14:30) nog slechts over 6 spelers beschikte moest er lang gewacht worden voordat de wedstrijd eindelijk aanving. Met de hulp van de nodige spelers van de B-selectie (en andere elftallen) wist Hierden uiteindelijk nog behoorlijk partij te bieden. Veensche Boys bleef na 90 minuten echter terecht aan de goede kant van de score.
Zoals hier boven al aangegeven was de voorbereiding richting de wedstrijd verre van ideaal. De thuisploeg had niet voldoende spelers om de wedstrijd überhaupt te mogen beginnen. Hierdoor moest er in de zinderende hitte lange tijd gewacht worden voordat er duidelijk was wat er ging gebeuren. Te meer ook omdat de scheidsrechter van dienst zijn gezicht ook pas rond 15:00 op het veld liet zien. Vervolgens werd de wedstrijd ook nog meerdere keren stilgelegd om spelers uit lagere teams te vervangen door spelers van de B-selectie. Het matige veld en het nogal fysiek ingesteld Hierden maakten de omstandigheden compleet voor een warrige zomermiddagpot.
Zo nu en dan ging er best eens wat goed, met name aan de kant van Veensche Boys, en waren er een paar mogelijkheden om tot goede kansen te komen. Vooral via de rechterzijde met John Hartog en Erwin Schreudering plus een bedrijvige Geert van Dusschoten via links komt Hierden geregeld in de problemen. Toch is de concentratie aan Veensche zijde ver te zoeken waardoor via een aantal lange ballen de thuisploeg nog best lastig te bestrijden blijkt.
Een keer lukt het Veensche Boys wel te profiteren van de wanorde bij de thuisploeg en na een goede uitbraak van de vlugge Geert van Dusschoten; bereikt met een handig passje John Hartog die vervolgens handig teruglegt op Erwin Schreudering en hem in staat stelt van dichtbij binnen te tikken. Daarna verschijnt al snel de doelman van het 2e elftal binnen de lijnen en hij blijkt beter bestand tegen de inzetten van Veensche Boys. Hij keert zowel een inzet van opnieuw Geert, een kopbal uit een corner van Schouten en een poging van Henco Bunte in het doelgebied waardoor Hierden gewoon in de wedstrijd blijft. Wanneer John Hartog van dichtbij raak volleert is de doelman echter volstrekt kansloos. Hartog staat daarmee aan het eind van een fraaie aanval, door een goed teruggekopte bal van Schouten (die de bal ontving na een minstens zo mooie voorzet van Schreudering), tot doelpunt te promoveren. De 2-0 geeft Veensche Boys echter niet de gewenste vleugels waardoor Hierden er in blijft geloven. Zeker als het profiteert van een (niet voor de eerste keer) makkelijk weggegeven vrije schop rond het zestienmetergebied. In de rebound blijkt de aanvaller van de thuisploeg te lang voor zijn directe verdedigers en kopt eenvoudig binnen en verkleint de marge weer tot 1.

In de tweede helft veranderd het spelbeeld nauwelijks. Veensche Boys probeert het wel, maar echt loskomen doet de ploeg niet. Wel heeft het de verdediging wel beter op orde mede dankzij het inbrengen van Ronald Dokter en even later ook Martijn Schmidt. Tevens poetst een prima spelende Nick de Boer de nodige foutjes weg waardoor met name het laatste halfuur uit eenrichtingsverkeer richting het Hierdense doel bestaat. Wat Veensche Boys zich kan kwalijk nemen is dat slechts eenmaal gejuicht kan worden wanneer Sam Schouten binnentikt op aangeven van John Hartog. Voorts doen met name de vooruit opgestelde mannen: Van Dusschoten, Bunte en Schouten verwoede pogingen, maar helaas stranden de meeste pogingen vroegtijdig. Zo rommelt de wedstrijd (met nog een aantal forse overtredingen hier en daar) zich naar een einde, maar niet voordat Hierden vlak voor tijd uit het niet nog 3-2 maakt met een aardige kopbal. Toch leek ook de thuisploeg het een niet al te groot probleem te vinden dat al kort daarna werd gefloten voor het einde. Met 6 uit 2 en een pilsje van de thuisploeg als goedmakertje voor de vertraging kon Veensche Boys dan ook met een gerust hart weer terugkeren naar Nijkerkerveen.

Hopelijk hebben de heren zich voldoende gespaard om aankomende zaterdag weer te kunnen gaan knallen. Het speelt dan een regelrechte derby tegen het 3e elftal van Hoevelaken. Dit team promoveerde afgelopen seizoen net niet en zal ongetwijfeld meer tegenstand kunnen bieden dan het gelegenheidselftal dat Hierden de wei in stuurde. Kortom tijd voor een echte krachtmeting. De wedstrijd vangt aan om 13:00 op eigen veld.

Archief berichten