Volgende wedstrijd

26 sept: OVC – Veensche Boys  (15.00 uur)

Stand 2e Klasse G 20/21

Horst FC 3
VRC 3
Valleivogels 3
Unicum 3
Veensche Boys 3
Lunteren 3
Lelystad’67 1
Batavia’90 1
ASV Dronten 0
AVW’66 0
OWIOS 0
Renswoude 0
VSCO’61 0
OVC 0

Uitslagen 19 september 2020

Veensche B-ASV Dronten 1-0
VRC – OVC 4-0
FC Horst – VSCO 4-0
Lunteren – AVW 2-1
OWIOS – Unicum 1-2
Valleivogels – Renswoude 3-1
Lelystad-Batavia 1-1

Activiteiten kalender

25 september 2020
Klaverjassen 20.00 uur

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1

 

Veensche Boys 3 langs VVOG 3 in slotminuten

Het derde elftal van Veensche Boys is prima begonnen aan de competitie in 2017. Ondanks dat de ploeg een aantal sterkhouders moest missen slaagde het erin om het 3e elftal van VVOG 3 te verslaan. De wijze waarop dit gebeurde leek opvallend veel op de zege in Harderwijk eerder dit seizoen (2-3). Net als toen pakte Veensche Boys ook deze zaterdag de volle buit door in de laatste minuten de winnende langs de keeper te schuiven. Zodoende houdt Veensche Boys 3 de 2e stek in de reserve 3e klasse stevig in handen.
De voorbereiding van Veensche Boys 3 op het eerste competitietreffen in 2017 mag beperkt genoemd worden. Vier trainingen en een vriendschappelijke wedstrijd (6-2 zege op het 6e elftal) waren de minuten die de spelers in het gunstigste geval in de benen hadden. Daarbij viel ook meteen op te tekenen dat zeker niet alle spelers beschikbaar waren. Eerder in het seizoen (op 24 september) werd VVOG met de nodige moeite op de knieën gedwongen. Toen was echter Menno van der Woude nog een vaste waarde in de opstelling van het derde elftal. Minho, toen goed voor twee goals en een assist was zelfs grotendeels verantwoordelijk voor die zege. Echter wat goed is komt snel en terwijl Menno op het hoofdveld Veensche Boys 1 met een assist en een goal aan een overwinning hielp mocht het 3e opnieuw flink aan de bak tegen de jonge C-selectie van VVOG. Buiten Menno mistte de ploeg overigens ook Nick de Boer (mee met het 2e), Henri Stitselaar en viel Henco Bunte al snel uit. Ook was topscorer John Hartog slechts een helft beschikbaar. Dit rijtje opsommende is het ook niet verwonderlijk te noemen dat de Harderwijkers qua basistechniek het betere van het spel hadden. Echter met als oudste speler een 22-jarige ontbrak het de ploeg wel aan ervaring.
En aan ervaring bij Veensche Boys 3 nou net geen gebrek. De Benjamin van de ploeg was namelijk Martijn van de Beek met zijn 28 jaar. Het zal dan ook de ervaring zijn die er voor zorgt dat de beste mogelijkheden in de eerste helft voor Veensche Boys zijn. Al zijn kansen voor beide goals spaarzaam. Aan Veensche zijde claimt Bunte vlak voordat hij geblesseerd uitvalt een strafschop en nadat Sam Schouten wordt gehinderd bij het binnenkoppen van een puntgave voorzet van Erwin Schreudering kan daar ook over worden nagedacht. Scheidsrechter van dienst, René Buitenhuis, lost dit op door bij het 3e twijfelachtige geval in het doelgebied de optelsom te maken en de bal op de stip te leggen nadat Schouten gewillig naar de grond is gegaan. De van rechtsback tot spits omgeturnde John Hartog schiet vervolgens koelbloedig de 1-0 binnen. Even later lijkt hij op fraaie wijze de voorsprong te verdubbelen, maar zijn poging van buiten de zestien verdwijnt net over de deklat. Het verder verzorgt voetballende VVOG biedt wel degelijk tegenstand alleen loopt zich voortdurend vast op de routiniers (Ronald Dokter en Martijn Schmidt) centraal achterin en de kortdekkende backs (Erik Geurtsen en Jacco van Leuveren) belemmeren het vleugelspel dusdanig dat er slechts een goede voorzet van rechts valt te noteren. Een slappe kopbal is het resultaat. Verder lukt het de bezoekers niet doelman Rik Houtveen in de problemen te brengen.

In de tweede helft is VVOG echter een stuk beter bij de les in het doelgebied. Binnen de kortste keren weten de Harderwijkers optimaal te profiteren van slordig balverlies op het middenveld. Een vlugge counter eindigt met een knap raak gekopte bal uit een prima voorzet van rechts. De vlugge gelijkmaker zorgt voor een twijfelend spelend Veensche Boys en een minuut of 20 is VVOG dan ook de bovenliggende partij. Met een vergelijkbare aanval als waaruit zij eerder scoorden komen ze een keer angstvallig dichtbij, maar gelukkig voor de thuisploeg gaat de kopbal nu net naast. Naarmate de wedstrijd vordert trekt VVOG zich verder terug waardoor ook Veensche Boys weer in de buurt van het vijandige doel komt. Met de bal “in de pot” gooien is het zelfs flink gevaarlijk. De doelman moet dan ook enkele keren ingrijpen en ziet ook dat Erwin Schreudering een uitgelezen kans vergeet te benutten. Uiteindelijk blijkt vlak voor tijd gelukkig dat Schreudering zijn scherpte voor het laatst bewaard heeft. Nadat Schouten een mooie diepe bal van Martijn Schmidt goed verlengt schuift Erwin Schreudering de bal vervolgens heel koel in het hoekje. Zo lukt het Veensche Boys wederom VVOG in de laatste minuten te verrassen en ook deze keer heeft VVOG geen antwoord op de late tegentreffer.

In het carnavalsweekend staat er geen voetbal gepland voor Veensche Boys 3. Een inhaalweekend later weer wel, dan worden de degens gekruist met buurman Hoevelaken. Die ploeg werd thuis vrij eenvoudig met 3-0 verslagen, maar de ploeg is gezien de laatste uitslagen sindsdien wel beter gaan presteren. Reden genoeg om 3 maart weer alles uit de kast te halen om de 2e stek in elk geval stevig in handen te houden!

Archief berichten