Volgende wedstrijd

26 sept: OVC – Veensche Boys  (15.00 uur)

Stand 2e Klasse G 20/21

Horst FC 3
VRC 3
Valleivogels 3
Unicum 3
Veensche Boys 3
Lunteren 3
Lelystad’67 1
Batavia’90 1
ASV Dronten 0
AVW’66 0
OWIOS 0
Renswoude 0
VSCO’61 0
OVC 0

Uitslagen 19 september 2020

Veensche B-ASV Dronten 1-0
VRC – OVC 4-0
FC Horst – VSCO 4-0
Lunteren – AVW 2-1
OWIOS – Unicum 1-2
Valleivogels – Renswoude 3-1
Lelystad-Batavia 1-1

Activiteiten kalender

25 september 2020
Klaverjassen 20.00 uur

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1

 

Veensche Boys 3 maakt zich op voor de nacompetitie

Daar waar Veensche Boys 1 waarschijnlijk buiten de prijzen valt en Veensche Boys 2 nog een week moet wachten (eerst is het nog aan hen om het degradatielot van Sparta Nijkerk 3 te bezegelen) begint voor Veensche Boys 3 aanstaande zaterdag al het circus dat nacompetitie heet. Een prestatie van formaat aangezien de recente geschiedschrijving niet eerder melding maakt van een Veens 3e elftal dat speelt voor een plek in de reserve 2e klasse! Die plek bemachtig je echter niet zomaar en de KNVB heeft het 2e elftal van SDS ’55 uit Wekerom als eerste horde aan Veensche Boys 3 opgelegd.  Kortom mocht u aanstaande zaterdag zin hebben in een mooie partij waarin iets op het spel staat, kom naar Wekerom er wordt om 12:00 afgetrapt. De return volgt dan aanstaande dinsdagavond om 19:00 in Nijkerkerveen.

Na het kampioenschap van een jaar eerder waarin Veensche Boys 3 promoveerde naar de A-categorie is de ploeg met enige ambitie begonnen in de 3e klasse. Met een flink aantal sterkhouders met veel ervaring in met name het 2e elftal natuurlijk te verklaren, maar met name de aanwezigheid van een speler was daar debet aan. Menno “Minho” van der Woude was een seizoen eerder al unaniem benoemt tot speler van het jaar (of iemand die beker nog even wil teruggeven) en ook in het seizoen 2017-2018 schoof Minho de ballen weer als zoete broodjes naarbinnen (6 competitiewedstrijden, 7 goals/3assists). Toch wisten de mannen ook de duels in de eerste periode zonder Minho te winnen waardoor al direct de 1e periode werd gepakt. Nota bene in een rechtstreeks thuisduel met AGOVV 2 (de ploeg die uiteindelijk afgetekend kampioen werd). Direct daarna maakt Menno de overstap naar 2 en vervolgens naar het 1e waardoor Veensche Boys 3 het zogezegd weer zelf mocht opknappen. Dit ging met vallen en opstaan getuige ook de eindstand in de 2e en 3e periode (6e positie, red.). Mede door een fikse blessuregolf, met als hoogtepunt Columbia thuis (9 van de 18 niet speelklaar), leek Veensche Boys hopeloos weg te zakken. In de laatste drie wedstrijd was het gevoel echter helemaal terug. Hiervan heeft u op deze site helaas niets kunnen vernemen aangezien de vaste stukjesschrijver in Latijns-Amerika verbleef, maar bij deze vermeld ik graag dat Zwart-Wit, SDVB en Stroe achtereenvolgens met 8-1(!), 6-1 en 3-2 werder teruggewezen. Mede dankzij meerdere treffers van mannen in vorm als Martijn van de Beek, maar ook de teruggekeerde topscorer John Hartog was op schot en zelfs good old “Akkie” kwam voor op het wedstrijdformulier. Door deze knappe eindspurt eindigt Veensche Boys 3 uiteindelijk op een verdienstelijke 2e positie. Dit werd direct gevierd met de traditionele pizza avond bij de familie Teunissen. Waarbij via deze weg nogmaals hartelijk dank voor de accommodatie!

Nu terug naar de nacompetitie. In een tweekamp met SDS 2 zal moeten blijken of Veensche Boys 3 haar huidige vorm door kan zetten. In SDS treffen ze de nummer 4 van de andere 3e klasse, maar wel de winnaar van de 3e en laatste periode. Kortom ook in Wekerom zit het wel snor met de vorm. Gelukkig beschikt Veensche Boys inmiddels wel weer over een nagenoeg fitte selectie, dus voldoende ingrediënten voor een mooie pot voetbal! 

Archief berichten