Volgende wedstrijd

26 sept: OVC – Veensche Boys  (15.00 uur)

Stand 2e Klasse G 20/21

Horst FC 3
VRC 3
Valleivogels 3
Unicum 3
Veensche Boys 3
Lunteren 3
Lelystad’67 1
Batavia’90 1
ASV Dronten 0
AVW’66 0
OWIOS 0
Renswoude 0
VSCO’61 0
OVC 0

Uitslagen 19 september 2020

Veensche B-ASV Dronten 1-0
VRC – OVC 4-0
FC Horst – VSCO 4-0
Lunteren – AVW 2-1
OWIOS – Unicum 1-2
Valleivogels – Renswoude 3-1
Lelystad-Batavia 1-1

Activiteiten kalender

25 september 2020
Klaverjassen 20.00 uur

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1

 

Veensche Boys 3 minder slecht dan FC Horst 3

Na het winnen van de 1e periode kende Veensche Boys 3 een mindere fase met een gelijkspel en een nederlaag. Vorige week leek de ploeg het goeie gevoel weer terug te hebben getuige een eclatante 6-0 zege op SDVB, maar bij laagvlieger Horst was het wederom matig wat de heren lieten zien. De tegenstander bakte er echter nog minder van en mocht niet eens klagen met de uiteindelijke 2-1 nederlaag die het leed op eigen veld.

Afgelopen zaterdag leek Veensche Boys 3 het goede gevoel weer te hebben teruggevonden. Thuis speelde het middenmoter SDVB van de mat met maar liefst 6-0, mede dankzij een weergaloze vrije trap van routinier Martijn Schmidt. Verder kwamen de doelpunten vorige week op naam van Hartog (2x), Schouten (2x) en Erwin Schreudering. Deze mannen waren er ook in Horst allemaal bij, maar vonden zichzelf uiteindelijk niet terug op de lijst met doelpuntenmakers. En dat een doelpunt maken niet altijd even makkelijk is voor Veensche Boys 3 bleek ook tegen de oranjehemden. Horst verzamelde dit seizoen nog amper punten en verrassend kon dat niet genoemd worden gezien het spel van de thuisploeg, waar een ruime 50’er op het middenveld de enige man leek te zijn die vaker naar een ploeggenoot dan naar een tegenstander speelde. Ook Veensche Boys grossierde in balverlies, maar kreeg de bal vaak weer keurig terug van de Horstenaren bij wij het aan zelfvertrouwen ontbeerde. Wanneer het Veensche Boys wel lukte om een aanval op de mat te leggen was het direct zeer gevaarlijk. Via een van de eerste corners van de voet van Erwin Schreudering zorgt Danny Hof naar een kwartiertje voor de eerste treffer. Nadat de bal over iedereen voor het doel zeilt schiet hij droog en tegendraads de bal fraai raak vanuit een lastige hoek. Dat lijkt het begin van een stormloop, maar de scherpte laat het vervolgens behoorlijk afweten aan Veense zijde. Martijn Demmer wordt mooi alleen voor de keeper gespeeld maar weet deze niet te passeren en John Hartog en Geert van Dusschoten zijn gevaarlijk met mooie schoten van wat verder. Henco Bunte mist zelfs van een meter of 3 nadat de bal voor zijn voeten is beland na de zoveelste corner. Vervolgens verzand de partij in een warrig en met name koud foutenfestival waarin ook de scheidsrechter zijn aandeel neemt zonder daarbij een partij bewust te benadelen.

In de tweede helft kunnen we niet spreken van een veel vermakelijkere wedstrijd op het Horstse 4e veld. Het tempo blijft laag omdat Veensche Boys niet hoeft en Horst niet kan. Het spelbeeld blijft wel onveranderd in het voordeel van de Veenders dat ondanks het gemis van de snelheid van Hartog en Van Dusschoten (beiden gewisseld) nog best wat mogelijkheden creëert. Tot de 2-0 valt is Martijn van de Beek bij zo’n mogelijkheid nog het dichtst bij als hij verrassend met een mooi krullend schot de keeper probeert te verrassen. Zijn voornaamgenoot Demmer is uiteindelijk écht trefzeker als hij op aangeven van Danny Hof eenvoudig de bal kan binnenlopen. Met de 2-0 op zak vind Veensche Boys het ook wel welletjes en prompt weet Horst uit het niets de wedstrijd weer wat leven in te blazen. Uit een prima voorzet kopt de enige invaller bij de thuisploeg opeens keurig raak. Een te verwachten eindoffensief van de Horstenaren zet vervolgens weinig zoden aan de dijk omdat de Veense verdedigers, zoals het grootste gedeelte van de wedstrijd al het geval was, de thuisploeg telkens onschadelijk maakte. 

Met de puntjes op zak (meer dan drie kan je er tenslotte toch niet krijgen) keert Veensche Boys vervolgens tevreden naar huis om zich te gaan richten op het afsluitende duel wat betreft 2016. Aankomende zaterdag is dan Hierden de tegenstander en deze ploeg staat er op de derde plaats (6 punten achter Veensche Boys) nog prima op dit seizoen. Hopelijk kan het derde dan het meer dan succesvolle 2016 een mooie afsluiting geven op eigen veld!

Archief berichten