Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 3 neemt koppositie over van AGOVV na rechtstreekse confrontatie

Met een knappe zege op het 2e elftal van AGOVV heeft Veensche Boys 3 de koppositie in de reserve 3e klasse D voor zich opgeëist. De zege was verdiend, want ondanks dat de bezoekers over een prima elftal beschikten kreeg Veensche Boys de beste kansen. Mooie treffers van Nick de Boer en Menno van der Woude bleken uiteindelijk genoeg voor de zege. In de tweede helft lieten de Boys wel na verder uit te lopen, AGOVV kwam zelfs nog terug in blessuretijd maar had geen tijd meer over voor een slotoffensief.
In tegenstelling tot een week eerder kon Veensche Boys beschikken over een behoorlijk complete selectie. Behoudens de niet volledig fitte Marcel van den Akker en Tommy Kroon en Martijn Demmer stelde zijn kwaliteiten beschikbaar aan het 5e elftal. Een sterke selectie was ook geen overbodige luxe aangezien Veensche Boys in AGOVV een tegenstander trof die als enige in de gehele competitie alle wedstrijden winnend had afgesloten en dat met een doelsaldo van 27 voor en 4 tegen. Dat de Apeldoorners op een prima selectie konden buigen bleek ook wel in de beginfase met name op het middenveld en aanvallend stonden er een paar handige jongens opgesteld. Datzelfde gold echter voor Veensche Boys waardoor er in het begin rustig wordt afgetast door beide ploegen. Met John Hartog, Ronald Dokter, Nick de Boer en Jacco van Leuveren beschikte Veensche Boys echter ook over een uitmuntend spelende achterste linie en dat bleek in het eerste bedrijf wel het verschil te maken. De bezoekers, van wie het 1e elftal tot 2013 nog betaald voetbal speelde, beschikten namelijk over een minder sterke verdediging en moesten dan ook de nodige gaten laten vallen. Hierdoor werd Veensche Boys zo nu en dan gevaarlijk, maar schoten van Menno van der Woude (alias Minho, alias Slinger) worden prima geblokt en datzelfde geldt voor een uithaal van Danny Hof. Minho schiet ook voorlangs in interessante positie al had hij wellicht ook een ploeggenoot kunnen uitkiezen. Gelukkig doet hij dat even later wel na mooi de diepte ingestuurd te zijn. Linksvoor wacht hij vervolgens geduldig tot zijn ploeggenoten hem hebben bijgehaald. Het “legje” dat volgt op Nick de Boer is vervolgens uitstekend en de wijze waarop De Boer vervolgens de bal in de verre hoek knalt is nog veel fraaier, 1-0. De eerste irritaties bij de bezoekers lijken dan ook al te ontstaan en de aanvoerder ontsnapt aan een rode kaart na openlijk natrappen. Als een ploeggenoot later ondanks een waarschuwing teksten bezigt die hier niet in dit verslag thuishoren kan hij wel inrukken met een rode prent. Kort daarna schiet Menno van der Woude knap een vrije trap binnen en daarmee bleek hij later de wedstrijd uiteindelijk grotendeels te beslissen.

Na de rust ziet Veensche Boys een geconcentreerder en minder geïrriteerd AGOVV dat ondanks de man minder situatie aanvallend beter uit de verf komt. Hiervoor moet de ploeg wel de nodige ruimte laten achterin waar Veensche Boys op haar beurt geregeld gebruik van maakt in de counter. Aan beide zijde zijn dan ook de nodige kansjes te noteren (wel vooral voor de thuisploeg). De bezoekers krijgen echter ook twee dotten van kansen, maar Jasper van Leeuwen die ditmaal het doel verdedigde houdt zijn doel beide keren keurig schoon. De kansen van Veensche Boys zijn in de loop van de tweede helft niet meer bij te houden. Een fraaie treffer van Minho wordt afgevlagd wegens buitenspel, Jan van Deuveren vergeet de trekker over te halen recht voor de doelman, Sam Schouten frommelt de bal op de verkeerde kant van de paal en een schot van Martijn van de Beek mist kracht. Een legio aan slordig uitgespeelde mogelijkheden laten we dan nog buiten beschouwing. Door hard werken en prima verdedigend ingrijpen is er verder geen vuiltje aan de lucht totdat AGOVV in de blessuretijd uit het niet een bal op fraaie wijze in de kruising deponeert. Die treffer is onverdiend voor de verdedigers en doelman, maar blijkt geen opmaat naar meer hachelijke momenten voor het Veense doel. Het fluitsignaal volgt namelijk kort daarop en daarmee neemt Veensche Boys 3 voorlopig de koppositie over van de bezoekers uit Apeldoorn.

In de race om het periodekampioenschap volgen nog twee wedstrijden en de eerste daarvan vind plaats, aankomende zaterdag, in Harderwijk. Dan zal het een wedstrijd van een heel ander kaliber zijn aangezien dan in plaats van de koploper de degens worden gekruist met de hekkensluiter. Een op papier eenvoudigere partij, maar dat dergelijke ontmoetingen niet altijd goed aflopen voor de favoriet is ook een bekend gegeven. Het is dus de taak aan het derde om te bewijzen dat het terecht de huidige nummer 1 is!

 

Archief berichten