Volgende wedstrijd

24 november: Veensche Boys – IJFC (14.30 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 20
2 FC De Bilt 19
Veensche Boys 18
4 De Meern 15
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 10
9 BFC Bussum 10
10 Benschop 9
11 JSV Nieuwegein 7
12 Odysseus’91 5
13 TOV Baarn 5
14 FC Almere 4

Uitslagen 17 november

Waterwijk – Veensche B 2-2
Almere – Delta Sports 1-2
TOV – Odysseus 1-1
De Meern – JSV 2-2
De Bilt – Loosdrecht 3-2
Lopik – Benschop 0-3
BFC – IJFC 3-0

Activiteiten kalender

23 november 2018
bingo 19.30 uur

28 november 2018
Sinterklaasfeest

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 5
2 Danny Brouwer 4
3 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 2
4 Ivo te Velthuis 1
4 Bas van de Grootevheen 1
4 Menno van der Woude 1
4 Niels Buijtenhuis 1
4 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Veensche Boys 3 niet langs DTS

veensche-boys-3-dts-5-11-demmer-goalVeensche Boys 3 is er vorige week net op tijd bij geweest om de periodetitel voor de neus van AGOVV weg te kapen, want na afgelopen weekend vind de ploeg zich voorlopig weer terug op plek 2. In Nijkerkerveen leed het 3e elftal, voor de 2e keer pas dit seizoen, puntverlies. In een matige wedstrijd zat het Veensche Boys en vooral de herboren Martijn Demmer niet mee in de afronding. Het ervaren DTS wachtte rustig de kansjes die er altijd wel komen af en sprong daar ook nog eens efficiënt mee om waardoor Veensche Boys 3 en DTS 4 uiteindelijk de punten moesten delen.

veensche-boys-3-dts-5-11-nickIn een herfstachtig decor trad Veensche Boys aan zonder Marcel van den Akker (blessure), Danny Hof (weekend weg) en Ronald Dokter en Sam Schouten (zij hielpen het 6e elftal aan een 2-1 overwinning). Tevens ontbrak topscorer Menno van der Woude, die zichzelf inmiddels in de basis van het 2e elftal heeft gespeeld. En waar mensen ontbreken staan er altijd anderen op, op deze regenachtige zaterdag bleek al snel dat deze persoon Martijn Demmer zou zijn. Hij beschikte over de vorm van de dag en hij zou die vorm tot in de loop van de avond al buikschuivend vasthouden. Martijn Demmer is als oudgediende van het elftal (hij behoort al tot de selectie sinds het ontstaan in 2006-2007) een gewaardeerde speler, maar zelden speelde hij een helft als die tegen DTS. Daar waar Veensche Boys ook maar enigszins gevaar kon stichten dook onze soldaat op om oorlog te maken in en om het doelgebied van de tegenstander. Al binnen een minuut raakt hij de paal en dat blijkt slechts een aankondiging van wat nog volgt.

veensche-boys-3-dts-5-11-demmerOndanks wat slordigheden is Veensche Boys namelijk wel de bovenliggende partij en krijgt de beste kansen. Die ontstaan met name door de activiteiten van Demmer en na een mooie actie komt hij erg dichtbij het openingsdoelpunt, maar wederom is de paal een sta in de weg. Ook daarna blijft de druk op de DTS’ers aanhouden, maar de Edese ploeg die vooral bestaat uit ruime 30’ers laat zich niet direct van de wijs brengen. Sterker nog bij de eerste beste kans schieten zij direct raak nadat Nick de Boer de bal probeert weg te ruimen schiet de bal via Geert van Dusschoten weer terug voor de voeten van een DTS-aanvaller. Die verdient vervolgens wel een compliment voor de wijze waarop hij aanneemt, afdrukt en de keeper kansloos laat. Nadat Nick de Boer kort daarna Veensche Boys fraai naar 1-1 kopt uit een corner lijkt het woord wederom aan Martijn Demmer. Met een uitstekende beweging manoeuvreert hij zichzelf alleen voor de doelman om die vervolgens handig te verschalken in de lange hoek, echter hij presteert het onmogelijke door voor de 3e keer in een halfuur de bal op de paal te schieten zonder dat deze vervolgens in het doel verdwijnt. Even lijkt Demmer vanwege dit onrecht direct het veld te verlaten, maar gelukkig voor Veensche Boys blijft hij binnen de lijnen. Vlak voor rust krijgt hij namelijk toch nog waar hij recht op heeft. Het 3e elftal komt namelijk wederom tot scoren via een corner. Nick de Boer kopt bijna identiek aan de 1-1 langs de keeper, maar deze keer is het Martijn Demmer (die daarbij bijna Henco Bunte onder het kunstgras duwt) die vlak voor de lijn het beslissende zetje met het hoofd geeft.

veensche-boys-3-dts-5-11-geertNa de Demmershow in helft 1 kan de 2e helft bestempeld worden als gezapig. De meeste spelers van Veensche Boys 3 spelen niet hun beste wedstrijd van het jaar en DTS blijft stug overeind en zet zelfs zo nu en dan gevaarlijk aan. Een flinke bui draagt vervolgens ook niet bij aan een plezierig spelbeeld waardoor de wedstrijd weinig kijkvreugde biedt. Toch is Veensche Boys wederom de ploeg met de grootste kansen. De ingevallen John Hartog schiet uit het niet gevaarlijk op goal, maar deze keer is het de lat die de fortuinlijke Edese doelman te hulp schiet en Martijn Demmer moet leven met een treffer deze middag nadat hij een voorzet van diezelfde Hartog van dichtbij over kopt. Henri Stitselaar krijgt de grootste kans, maar zijn schot van dichtbij wordt deze maal gekeerd door de doelman zelf. 
Een eeuwenoude voetbalwet treed dan in werking. Wanneer je hem zelf niet maakt….inderdaad dan doet DTS dat. De bezoekers krijgen daarbij wel de hulp van de eveneens ingevallen Erik Geurtsen die in “de zestien” zomaar over de bal heen maait. Het is de subtopper DTS vervolgens niet kwalijk te nemen dat zij hier maar wat graag van profiteren, 2-2. Na de gelijkmaker volgen nog een minuut of 10 die de verslaggever van dienst gemist heeft, maar het restant van het duel levert in elk geval geen treffers meer op.

Door het gelijke spel is AGOVV 2 inmiddels weer koploper en kan Veensche Boys 3 in de achtervolging. Daarmee begint het pas de 19e wanneer de mannen van het 3e op bezoek gaan in Stroe.

 

Webshop
Webshop
Archief berichten