Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 3 sluit af in stijl met revanche op Sparta.

Veensche Boys 3 is al een paar weken terug kampioen geworden kampioensshirten heeft daarmee uiteraard de hoofdprijs al binnen. Toch had de ploeg nog één rekening te vereffenen en wel met het 7e elftal van Sparta Nijkerk. De Spartanen waren namelijk vlak na de winterstop verantwoordelijk voor de enige nederlaag die het 3e dit jaar leed in competitieverband. In Nijkerkerveen verliep het gelukkig anders. Veensche Boys 3 speelde collectief zeer sterk, het gaf amper kansen weg, had in een uitmuntende Henri Stitselaar een ideale spelverdeler en de aanvallers zorgden voor 4 treffers in totaal. Dat was ruim voldoende voor een fraaie zege als afsluiter van een prachtig seizoen! Toen eerder dit seizoen met 6-4 werd verloren in Nijkerk mistte Veensche Boys de nodige mensen. Dit keer was de selectie behoorlijk compleet. Buiten Nick de Boert en Geert van Dusschoten (net als de vorige weken mee met de B-selectie), Martijn Schmidt (vakantie) en Tommy Kroon (verhuizing) ontbrak niemand. Terwijl Veensche Boys met 16 man sterk paraat was; waren er bij Sparta wel de nodige kwaaltjes en afwezigen te melden. Toch was dit op het veld niet meteen te zien. Sparta speelde net als thuis verzorgd voetbal (iets wat je toch niet elke week ziet in de 4e klasse) en het vroege druk zetten maakt uitverdedigen niet altijd even makkelijk. De verdediging (Geurtsen, Dokter, van Leuveren en Hartog) geeft echter geen krimp in de eerste tien minuten, waarna het offensiefje van Sparta langzaam wegebt. Vervolgens komt het middenveld meer aan voetballen toe en met name via de architect van de middelste linie, Henri Stitselaar, worden de voorwaartsen geregeld gezocht. Met name via de linkerkant worden een paar puike aanvallen opgezet via voornamelijk Martijn van de Beek en Erik Geurtsen. Veensche Boys verzameld ook de nodige corners en Sparta moet flink achteruit en komt handen en voeten te kort. Het is de Nijkerkse doelman die als eerste capituleert. Zonder dat er echt aanleiding voor is levert hij de bal zomaar in bij Menno van der Woude die als enige speler in de buurt van de keeper blijkt te zijn. Gelukkig heeft hij dit zelf allang gezien en knalt hij vol zelfvertrouwen zijn 25e treffer van het seizoen tegen de touwen. Vervolgens tilt medespits Sam Schouten al snel de stand naar 2-0. Na een fraaie aanval over meerdere schijven schiet hij, op aangeven van “Minho”, uit een lastige hoek knap raak met links. Sparta Nijkerk lijkt vervolgens rijp voor de sloop en de mogelijkheden om de stand verder uit te bouwen zijn er ook zeker. Met name Martijn Demmer zal slecht in slaap gekomen zijn van zijn gemiste kans, hij schiet van 3 onhandig naast met zijn chocoladebeen. Doordat Veensche Boys niet doortastend genoeg is durft Sparta de laatste minuten voor rust ook nog eens aan te zetten. Verder dan een bal op de paal komen de bezoekers echter niet.

Vijf wissels in een keer komen het spel niet altijd ten goede, maar Veensche Boys weet ook in de tweede helft meer dan acceptabel te spelen. Jan van Deuveren, Danny Hof, Erwin Schreudering, Marcel van den Akker en zelfs Jauke van de Beek (die kortstondig een rentree maakte inclusief ouderwetse “Jaukesleep”) namen de positie van hun voorganger schier moeiteloos over waardoor het spelbeeld van voor rust nauwelijks veranderde. Eigenlijk kregen de Spartanen slechts een opgelegde kans in de gehele tweede helft (nota bene wanneer een eigen speler geblesseerd op de grond ligt), maar vlak voor Rik Houtveen blijken ze niet doortastend genoeg. Voor Veensche Boys geldt eigenlijk dat zij zichzelf alleen kwalijk kunnen nemen hun kansen niet te benutten. Uit een paar goede aanvallen en een aantal dito voorzetten van met name Erwin Schreudering zijn er de nodige mogelijkheden voor o.a. Sam Schouten en Johan van de Beek (beiden over van dichtbij). Een kopbal van Schouten uit een voorzet van wederom Schreudering treft enigszins gelukkig wel doel (ook de 25e seizoenstreffer van Schouten). Ook daarna blijven de Boys overwicht houden maar ondanks dat balverlies schaars is, wordt het eenmaal wel afgestraft. Hoewel het amper een kans te noemen is stuitert het afstandsschot van de bezoekers net buiten bereik van Rik Houtveen binnenkant paal in het doel, 3-1.
Het laatste woord is gelukkig wel aan de thuisploeg. Het lijkt eigenlijk aan Danny Hof te zijn na dat hij met een paar prachtige bewegingen zichzelf alleen voor de keeper heeft gezet. In het zicht van de haven lijkt hij echter de stranden op een polletje en is daardoor niet meer in staat af te drukken. Met zijn grote teen beroerd hij de bal nog wel dusdanig dat de oplettende Erwin Schreudering vervolgens simpel zijn 10e doelpunt van het seizoen binnen kan tikken. Daarmee geeft Schreudering een passend slot aan een meer dan geslaagd seizoen waarin Veensche Boys 3 maarliefst 55 punten (van de 60 haalbare) bij elkaar heeft weten te sprokkelen. Daardoor zal het 3e elftal volgend jaar uitkomen in de reserve 3e klasse. Johan van de Beek zal daar dan niet meer bij zijn. Hij nam in deze wedstrijd, waar hij overigens sterk in speelde (voorlopig) afscheid van het wedstrijdvoetbal.

Door de weinige afgelastingen en een competitie met slechts 11 teams is het seizoen hiermee ten einde gekomen. Wel zal een groot deel van de selectie met Hemelvaartsdag nog acte de présence geven op het beruchte Harskamp toernooi. Wellicht volgt er dus nog een titel!

Archief berichten