Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 3 steelt punt bij fysiek Columbia

Voor het eerst dit seizoen is het Veensche Boys 3 niet gelukt een competitiewedstrijd in winst om te zetten. Normaliter zou dat voelen als een teleurstelling, maar gezien het wedstrijdbeeld afgelopen zaterdag was een punt een prima resultaat. Tegenstander Columbia had net als Veensche Boys nog niet verloren en beschikte over een fitte, fysiek sterke ploeg waarmee het bij tijd en wijlen ook nog attractief voetbal op de mat legde. Daardoor had de ploeg het grootste deel van de wedstrijd onder controle, opvallend genoeg had het die controle niet over het eigen gedrag op het veld. Grove charges en verbale beledigingen jegens scheidsrechter en tegenstander waren schering en inslag. Het voelde dan ook bijna als gerechtigheid dat dit grensoverschrijdende gedrag de thuisploeg uiteindelijk de winst kostte.

Wellicht is de voetbalvereniging Columbia niet bij iedereen bekend dus daarom kort even wat additionele info. Columbia is een Apeldoornse voetbalvereniging die zijn roots in het zondagvoetbal heeft. Ook heden ten dage speelt de meerderheid van de senioren (8 teams) nog zondags. Zaterdags speelt de jeugd op het charmante sportpark De Winkewijert en daarbuiten beschikt het in het geel-zwart spelende Columbia over drie seniorenteams op zaterdag. Aangezien de ploeg geen officieel 1e elftal in competitie heeft zaterdags is het 2e elftal het sterkste selectie elftal en dat kwam Veensche Boys 3 al snel te weten. Onder luide aanmoedigingen van een kleine, doch fanatiek supportersschare legde Columbia van meet af aan Veensche Boys het vuur aan de schenen. Dit overigens zowel letterlijk als figuurlijk. Het fitte en fysiek sterke Columbia is voetballend beter en heeft al zeker tien keer op goal geschoten voordat een lange bal van Veensche Boys eindelijk voor gevaar zorgt. Wel is het zo dat Menno van der Woude hierbij misschien wel recht had op een penalty. Verder heeft Veensche Boys eigenlijk nog niets klaar gespeeld op de helft van de tegenstander wanneer het 1-0 wordt. Voor het eerst krijgt de tegenstander iets teveel ruimte in de buurt van de keeper en het beschikt over voldoende spelers die wel raad weten met zo’n kans, een rake bal met gevoel in de lange hoek is het gevolg. Na de 1-0 probeert Veensche Boys uit de schulp te kruipen wat enigszins lukt, maar vol overgave probeert Columbia de Veensche dadendrang af te remmen. Dit levert hen wel twee gele kaarten op voor de “centralen” maar voorkomt grote kansen. Toch wordt het 1-1, omdat Veensche Boys nou eenmaal over “Minho” beschikt en die scoort altijd en overal. Deze keer ontstaat de kans nadat John Hartog mooi is weggestuurd, hij lijkt zelfs alleen richting de doelman te vertrekken. De thuisploeg trekt echter aan de noodrem; ontkomt aan een rode kaart, maar niet aan een tegentreffer. Minho trapt de vrije bal net buiten bereik van de niet vrijuit gaande doelman van de thuisploeg en zorgt voor een verrassende ruststand van 1-1.

In het begin van de tweede helft gaan de Apeldoorners vrolijk verder waar ze waren gebleven en alleen dankzij het nodige kunst en vliegwerk blijft Veensche Boys een poosje overeind. Uit een corner komen de Veenders zelfs dicht bij een voorsprong na een goede aanname en dito kapbeweging van Schouten. Die schrikt blijkbaar van zijn eigen handigheid, want vervolgens schiet hij net naast. Ondanks de nodige goede reddingen capituleert Rik Houtveen als eerste doelman in de tweede helft nadat een aanvaller van Columbia iedereen net te slim af is en mooi binnenschiet. In de laatste 20 minuten die daarop volgen gebeurd van alles. De thuisploeg blijft op het Veense doel af denderen, maar schiet over of op een prima keepende Rik Houtveen en wellicht uit frustratie wordt John Hartog getorpedeerd wat slechts met geel bestraft wordt. Na schermutseling en het zestienmeter gebied bij Columbia krijgt de thuisploeg wel een rode prent nadat een speler in het zicht van de leidsman een stomp uitdeelt. Bijkomend voordeel voor de Boys is dat de bal daardoor ook nog op de stip gaat. Uiteraard pakt Menno van der Woude deze mogelijkheid met beide handen aan, 2-2. De 10 man van de Apeldoorners zien het aantal veldspelers daarna al snel gedecimeerd tot 9 nadat iemand zijn tweede gele kaart ontvangt (voor praten). Opvallend genoeg is zelfs met 9 man Columbia nog het dichtst bij een treffer, maar Rik Houtveen, John Hartog en een gezonde dosis geluk voorkomen op de doellijn dat de bal daadwerkelijk nog het net vind waardoor er aan de stand niets meer veranderd.

Na dit beladen duel is Veensche Boys 3 weinig rust gegund. Columbia had namelijk nog niets verloren, maar verspeelde wel al eerder punten. Een andere vereniging uit Apeldoorn, te weten AGOVV, deed dit nog niet. De B-selectie van AGOVV kan terugkijken op 5 klinkende overwinningen. In die 5 wedstrijden scoorde de ploeg al 27(!) keer en kreeg er slechts 4 tegen. Fanatiek als ze zijn kwamen ze afgelopen zaterdag zelfs al even kijken en zullen wellicht zonder al te veel angst naar het Veen afreizen. Voor het derde dus de taak mogelijke onderschatting af te straffen. Ter ere van deze kraker tussen de koploper en de nummer twee zal Veensche Boys 3 zijn debuut maken op het Ekris-veld.

Archief berichten