Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 3 toont veerkracht in Bennekom

veensche boys 3 kampioen 2016 spel menno tommy bisBij wijze van voorproefje op de kraker tussen Bennekom 2 en Veensche Boys 2 heeft het derde team alvast drie punten gepakt in Bennekom. In tegenstelling tot aanstaande zaterdag stond er deze wedstrijd voor beide teams weinig meer op het spel. De huid werd echter duur verkocht door de thuisploeg en in een niet al te goede maar wel spannende wedstrijd was Veensche Boys net op tijd bij de les. Na een 2-0 voorsprong uit handen gegeven te hebben, wist de kampioensploeg in het laatste kwartier de wedstrijd toch nog om te draaien. De eindstand van 5-3 was daarmee wel wat geflatteerd.

veensche boys 3 kampioen 2016 spel deuveren bisVeensche Boys 3 mocht vorige week al het kampioenschap vieren en daardoor waren er de nodige spelers die de wedstrijd in Bennekom aan zich voorbij konden laten gaan. Door de afwezigheid van Nick de Boer, Geert van Dusschoten (mee met het 2e), Martijn Schmidt (geblesseerd), John Hartog, Ronald Dokter en Tommy Kroon (allen andere verplichtingen) werd er het nodige ingeboekt aan kwaliteit. Toch mag er gezegd worden dat Veensche Boys prima uit de startblokken komt. Bennekom, dat keurig 4e staat in de competitie, speelt met name de bal rond achterin en probeert gevaarlijk te worden via een fysiek sterke spits. De stevige bries maakt lange ballen voetbal echter niet al te simpel waardoor de meeste pogingen al vroeg stranden.

veensche boys 3 kampioen 2016 spel sam 1 bisVeensche Boys speelt veel meer over de grond en krijgt via Menno van der Woude al snel de eerste kans, deze wordt te zwak ingeschoten. Na het eerste kwartier worden de Veenders gevaarlijker en krijgen via Van der Woude (fraaie omhaal), Martijn Demmer (hard schot uit een moeilijke hoek), Sam Schouten (bal net over) en wederom Menno van der Woude (rare zwabberbal van grote afstand) de nodige mogelijkheden. Het scorebord veranderd echter pas nadat Henri Stitselaar (bijna) aan het einde staat van een puik driehoekje tussen hem Schouten en Jan van Deuveren. De inzet wordt net voor de doellijn binnengegleden door een speler van de thuisploeg waardoor het als een eigen doelpunt in de boeken verdwijnt (en daarmee is het al 5e eigen goal die Veensche Boys mee krijgt dit seizoen). Al snel is het ook 2-0 wanneer het spitsenduo Van der Woude en Schouten samen de voorsprong verdubbelt. veensche boys 3 kampioen 2016 spel menno bisDe mooie voorzet van Minho wordt onderkant lat binnengekopt door Schouten en hoewel de bal de lijn passeert stuitert hij wel weer uit de doelmond. De Bennekomse vlaggenist kwijt zich desalniettemin sportief aan zijn taak en geeft de arbiter keurig het sein dat de bal wel degelijk langs de doellijn is gegaan. Daarmee lijkt het een eenvoudige middag te worden en even wordt Bennekom overlopen. Ondanks de nodige goede kansen scoort Veensche Boys helaas niet meer en dat terwijl de thuisploeg ietwat gelukkig vlak voor rust een corner binnen kan lopen. Zo is er bij rust uiteindelijk dus nog niets beslist.

veensche boys 3 kampioen 2016 spel schmidt bisTactisch overleg doet Veensche Boys 3 uiteindelijk besluiten met een 3-4-3 opstelling de wedstrijd iets aantrekkelijker te maken. Met name door de verdedigers eerder onder druk te zetten. De doelstelling wordt met de hernieuwde aanpak zeker bereikt, echter het is de thuisploeg die vooral tevreden is met de verhoogde attractieve waarde van de tweestrijd. De reden is simpel, Bennekom anticipeert veel beter op de omzettingen en mede dankzij een paar prima ingevallen spelers krijgen zij de nodige kansen. Ruim een kwartier houdt de Veensche verdediging stand met het nodige kunst en vliegwerk maar uiteindelijk komt er toch een aanvaller dusdanig vrij dat hij simpelweg niet meer kán missen, 2-2. Ook na de gelijkmaker is het Bennekom wat de klok slaat, hoewel toch ook Menno van der Woude twee flinke kansen krijgt (tweemaal dankzij goede ballen van Martijn Demmer). veensche boys 3 kampioen 2016 spel hof bisBennekom slaat even later juist wel toe en hoewel Rik Houtveen de inzet nog schampt gaat de bal via de paal wel in het net.
Terwijl de thuisploeg nog tevreden glunderend staat de genieten van de knappe comeback is het opeens weer gelijk. Een fraaie crossbal van Jacco van Leuveren wordt op waarde geschat door Danny Hof, en hoewel Danny niet bekend staat als snelste speler van Veensche Boys geeft hij mede dankzij een mooie aanname iedereen het nakijken. Ook op de afronding (met gevoel in de hoek) valt helemaal niet af te dingen. Vervolgens draait de wedstrijd weer helemaal om en heeft Veensche Boys hernieuwde energie gevonden. Dankzij een hele knappe aanval over meerdere schijven heeft het de voorsprong ook weer snel terug, het is Sam Schouten die aan het eind van die aanval staat met een mooie schuiver. veensche boys 3 kampioen 2016 spel sam bisDe wedstrijd wordt in het slot gegooid door Erwin Schreudering die, om discussie te voorkomen op aangeven van Jan van Deuveren, de bal mooi in de hoek langs de keeper drapeert en de eindstand op 5-3 bepaald.

Ondanks de inzinking in de tweede helft kan het derde terugkijken op een verder heel aardige partij. Inmiddels heeft de ploeg 52 punten verzameld in 19 wedstrijden. Mocht het op 55 punten de competitie willen afsluiten mag het volgende week nog een keer flink aan de bak. Veensche Boys 3 verloor dit seizoen slechts een competitieduel en dat was in Nijkerk van Sparta 7. Uitgerekend die ploeg komt aanstaande zaterdag in Nijkerkerveen op bezoek om op het voormalige Koninginnedag het succesvolle seizoen van het derde af te sluiten. Hopelijk kan het derde team zich dan nog een keer kampioenswaardig tonen.

Archief berichten