Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Veensche Boys 3 trein dendert door

periodekampioenVeensche Boys 3 is er in geslaagd om de eerste periode in de reserve 3e klasse D voor zich op te eisen. Een knappe prestatie aangezien de ploeg een nieuw gezicht is in de A-categorie nadat het vorig seizoen een klasse lager het kampioenschap behaalde. Toch bleek dat geen reden voor een bescheiden start getuige de ongeslagen status van het derde na acht duels. In de thuiswedstrijd tegen middenmoter DVS kwam de prijs nauwelijks in gevaar, Veensche Boys was de bovenliggende partij en op de uiteindelijke 3-1 zege viel weinig af te dingen.

voorbereiding-janMocht niet iedereen voorafgaand aan de wedstrijd doordrongen geweest zijn van het feit dat er een belangrijke pot op het programma stond, dan was het Jan van Deuveren wel die dit met een tot in de puntjes verzorgde voorbereiding onderstreepte.  Zo was er voor een ieder bij het binnengaan van de kleedkamer al een reminder achtergelaten. En bij binnenkomst trof iedereen zijn tenue keurig gereed inclusief een korte tekst met daarop een persoonlijke getinte boost om het vertrouwen nog wat extra op te vijzelen. Kortom dankzij Jan stond er een meer dan scherp Veensche Boys 3 aan de aftrap.

Gelukkig waren er maar weinig spelers die dit hebben moeten missen aangezien Veensche Boys 16 man op het wedstrijdformulier kon laten noteren. Hierbij ontbraken wel opvallende namen in de persoon van Menno van der Woude en Geert van Dusschoten. Deze toppers speelden mee met Veensche Boys 2 dat eveneens de periode voor zich opeiste! Wel betekende dat simpelweg dat het derde daarmee 13 goals en 8 assists mistte (op 24 doelpunten tot dusver) een flinke aderlating dus. Ook Marcel van den Akker ontbrak vanwege een blessure.
Tegenstander DVS was voor Veensche Boys 3 niet volledig onbekend. Op 20 oktober 2012 versloeg dit team Veensche Boys 3 in de eerste knock-out fase van het bekertoernooi, nadat het in de reguliere speeltijd 3-3 was geworden, wonnen de Ermeloërs na penalties. Van die gelijkwaardigheid vier seizoenen eerder was deze keer weinig te merken. Vanaf de start namelijk werd DVS overrompeld om vervolgens 45 minuten lang amper wat in te kunnen brengen. Dat Veensche Boys evenwel wat minder eenvoudig tot grote kansen kwam zonder “G” en “Minho” mocht geen verrassing genoemd worden en desalniettemin het gemis van die toppers had de keeper van DVS nog best het een en ander te doen. De meeste schoten mistten echter kracht. Dat kon overigens niet gezegd worden van de kanonskogel die Nick de Boer afvuurde toen was het dan ook niet de doelman, maar de paal die redding moest brengen voor de bezoekers. Complimenten dienen er ook te gaan naar de verdedigers van dienst, want de linie met Van Leuveren, Dokter, Schmidt en Geurtsen deed haar werk dusdanig dat er nagenoeg alleen maar vooruit gevoetbald hoeft te worden. De beloning van deze positieve spelopvatting laat wel lang op zich wachten. Jacco van Leuveren is er na een mooie aanval al even dichtbij, maar het is uiteindelijk John Hartog die de trekker overhaalt. Dat Hartog de doelpuntenmaker was kon overigens geen verrassing genoemd worden aangezien hij de enige speler op het veld was die al meer dan twee treffers maakte dit seizoen. Handig als de Spakenburger is “wandelt” hij een subtiel passje van Henri Stitselaar soepel langs de keeper door net overeind te blijven. Daarmee is ook meteen de ruststand bepaald.

Het tweede bedrijf is minder eenzijdig als de eerste is geweest. Deels doordat een grote selectie betekend dat er ook veel gewisseld wordt, maar ook DVS bijt iets fanatieker van zich af doordat de marge lange tijd een doelpunt blijft bedragen. Het blijft overigens wel zo dat de beste kansen voor de thuisploeg zijn en echt getestdemmer-in-de-balken wordt de van vakantie teruggekeerde Rik Houtveen nauwelijks. Ondanks kansen voor onder andere Demmer, Hartog, Van Deuveren en Schouten is er uiteindelijk een penalty nodig om de voorsprong te verdubbelen. Op de strafschop, gegeven door KNVB-scheidsrechter Berkhof, viel verder weinig af te dingen. Behalve wellicht dat feestje-bonte-peerdde actie van de Ermelose verdediger nogal dommig was aangezien hij Danny Hof ondersteboven werkte terwijl de bal niet direct in de buurt leek te zijn. Die kanttekening bleek voor John Hartog overigens geen reden de bal niet lekker in de bovenhoek te knallen en daarmee zijn 7e seizoenstreffer te maken. De wedstrijd lijkt dan gespeeld, maar de bezoekers weten toch nog te profiteren van een iets minder geconcentreerd spelend Veensche Boys. Na te laconiek verdedigen aan Veense zijde frommelt DVS dan ook de 2-1 binnen. Er volgt dan ook nog een slotoffensief van de geel-zwarten, maar dit offensiefje eindigt met knal van Martijn Demmer. Hij schiet hard en zuiver raak nadat Martijn Schmidt een voorzet van Sam Schouten handig heeft verlengt op Demmer die vervolgens het 3e en zichzelf een mooie rede verschaft de balken op te gaan zoeken.

Webshop
Webshop
Archief berichten