Volgende wedstrijd

26 sept: OVC – Veensche Boys  (15.00 uur)

Stand 2e Klasse G 20/21

Horst FC 3
VRC 3
Valleivogels 3
Unicum 3
Veensche Boys 3
Lunteren 3
Lelystad’67 1
Batavia’90 1
ASV Dronten 0
AVW’66 0
OWIOS 0
Renswoude 0
VSCO’61 0
OVC 0

Uitslagen 19 september 2020

Veensche B-ASV Dronten 1-0
VRC – OVC 4-0
FC Horst – VSCO 4-0
Lunteren – AVW 2-1
OWIOS – Unicum 1-2
Valleivogels – Renswoude 3-1
Lelystad-Batavia 1-1

Activiteiten kalender

25 september 2020
Klaverjassen 20.00 uur

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1

 

Veensche Boys 3 verliest derby

Pas voor de tweede keer dit seizoen heeft Veensche Boys 3 een nederlaag geleden in de competitie. De ploeg verloor de inhaalwedstrijd tegen Hoevelaken met 2-1. Het voor Veensche Boys 3 begrippen massaal toegestroomde publiek zag een zeer matige, maar wel uiterst spannende wedstrijd. Hoewel beide ploegen mogelijkheden kregen om de uitslag in hun voordeel te laten uit pakken was Veensche Boys enkel in de eerste twintig minuten de baas in Hoevelaken. In de loop van de wedstrijd had de thuisploeg steeds vaker het overwicht en met wat fortuin wist het dat ook in de eindstand uit te drukken. Een slotoffensiefje van Veensche zijde bleek uiteindelijk vruchteloos.
Net als de A en B selectie had ook Veensche Boys 3 te kampen met een krappe selectie. Zo ontbraken Nick de Boer (wintersport), Henri Stitselaar (klussen), Henco Bunte en Ronald Dokter (beiden gebelesseerd) en Tommy Kroon. De late aanmelding van Danny Hof zorgde voor een totaal van 13 man. Deze leken er aanvankelijk wel zin in te hebben, want Veensche Boys start meer dan goed tegen de roodhemden. Binnen twee minuten kan Martijn Demmer op aangeven van Martijn van de Beek al vrij raak koppen maar laat dit na. Ook via onder ander Geert van Dusschoten die stuit op de keeper krijgt Veensche Boys goede kansen. Uit een corner kopt Hoevelaken vervolgens bij hun eerste kans (tegen de verhoudingen in) in alle vrijheid de bal strak in de hoek. Via een van de weinige uitblinkers komt Veensche Boys wel rap langszij. Routinier Martijn Schmidt schiet een vrije trap van zeker 25 meter puntgaaf in het hoekje waardoor de stand al gauw weer gelijk is. Diezelfde Schmidt lijkt even later ook de 2e treffer op zijn naam te zetten, maar deze keer pakt de doelman een goede kopbal knap. Aan de andere kant houdt Rik Houtveen Veensche Boys zelfs tweemaal op fraaie wijze op slechts een treffer waardoor de ruststand niet meer veranderd.

In de tweede helft wordt het van Veensche kant eigenlijk al minder per minuut en dat lijkt de thuisploeg ook te merken. De Hoevelakers, altijd gebrand tegen “het  Veen” schakelen een tandje bij en zijn daarmee ook de bovenliggende partij. Het regent overigens geen kansen, maar Veensche Boys speelt zich zelden onder de druk uit. Een bal op de lat is lang het gevaarlijkste wapenfeit van Hoevelaken waardoor de wedstrijd een poos spannend blijft. De verder onzichtbare John Hartog staat na een van de weinige vlot lopende aanvallen nog wel een keer alleen voor de keeper, maar het is simpelweg zijn dag niet. Het wordt dan ook zo’n wedstrijd waarin degene die er nog een maakt ook de winnaar zal zijn en deze keer zit Veensche Boys 3 eens aan de verkeerde kant van de score (VB 3 won al zes keer met een doelpunt verschil dit seizoen). Uitgerekend een A-junior tikt in de slotminuten uit een scrimmage de bal van heel dichtbij achter een kansloze Rik Houtveen. Uit alle macht perst Veensche Boys er nog wel een dapper offensief uit vervolgens. Op aangeven van Jan van Deuveren komt Sam Schouten nog het meest in de buurt, maar zijn kopbal mist de finesse om de prima Hoevelakense doelman te verslaan waardoor de eindstand op 2-1 in Hoevelakens voordeel blijft staan.

Inmiddels blijft koploper AGOVV 2 alle wedstrijd gemakkelijk winnen waardoor de Apeldoorners al lang uit het zicht zijn.  Met de nummer 3 ook nog op 6 punten achterstand bevind Veensche Boys zich voorlopig in niemandsland. Op de tweede stek overigens een prima positie om in te verkeren en in de komende 7 wedstrijden is dat dan ook de eer die verdedigd dient te worden. Toch kan de ploeg zich wel al voorzichtig gaan opmaken voor het nacompetitietoetje dat nog zal gaan volgen. Schrale troost voor de heren was in elk geval dat Hoevelaken in de derde helft wel kansloos werd gelaten:

Archief berichten