Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 3 zegeviert opnieuw in succesvol seniorenweekend

veensche-boys-3-17-9-hartog-boisDe seniorenafdeling van Veensche Boys heeft een uitstekend weekend achter de rug. Op zaterdag pakten het 1e tot en met het 6e elftal de volle buit en ook het zondagteam winst te winnen. Complimenten dus voor iedereen en zeker ook voor het 3e elftal. Dat wist de derby tegen het 3e team van Hoevelaken op overtuigende wijze om te zetten in een 3-0 overwinning. Veensche Boys 3 speelde een sterke pot met als smaakmakers John Hartog en Geert van Dusschoten. Het ietwat teleurstellende Hoevelaken kon amper een vuist maken en moet het vooralsnog doen met een plek in de middenmoot, daar waar Veensche Boys met 9 uit 3 uiteraard wel in de top is terug te vinden.

veensche-boys-3-hoevelaken-17-9-geertEen soepele middag voor Veensche Boys 3 lag niet als vanzelfsprekend in het verschiet. Zo mistte de ploeg de nodige sterkhouders (zo ontbraken bijvoorbeeld Nick de Boer, Henco Bunte en Menno van der Woude). Daarbij mocht de tegenstander ook niet onderschat worden. Hoevelaken 3 haalde afgelopen jaar namelijk nog de nacompetitie, maar promoveerde toen net niet. Wel is het zo de Hoevelakers wat veranderingen in de selectie hebben ondergaan en misschien was het wel daarom dat de bezoekers een wat gelaten indruk achterlieten in Nijkerkerveen.
In de beginfase overigens was er wel sprake van een gelijk opgaand duel. Te meer ook omdat de eerste grote kans voor Hoevelaken is. Slordig balverlies van Martijn Schmidt “om Rik wakker te schudden” naar eigen zeggen lijkt al binnen 10 minuten de reden te zijn van een achterstand. Gelukkig bleek Rik Houtveen al wel degelijk bij de les, want met een prima reflex voorkomt hij een treffer. Ook de doelman aan de andere kant heeft een flink aandeel in het behouden van de brilstand wanneer hij Martijn Demmer de kans ontneemt hem in een 1 op 1 duel te passeren. Na deze levensgrote mogelijkheden zijn het vooral wat speldenprikjes over en weer die de wedstrijd doen voortkabbelen. Wel neemt het veldoverwicht van de Blauwveensche-boys-3-hoevelaken-17-9-leuverenen langzaam toe. Dit langzaam toenemende veldoverwicht wordt echter met een razendsnelle aanval omgezet in een voorsprong. Een fraaie pass van Geert van Dusschoten wordt op de rand van het zestienmetergebied met een sublieme voetbeweging door John Hartog in een keer over de, ietwat voor zijn doel opgestelde, doelman gewipt. Een enigszins aangeslagen Hoevelaken zakt de rest van de 1e helft dan ook nog verder in en meld zich niet meer gevaarlijk op de Veensche helft. Veensche Boys is in het vervolg wat slordig in de eindpass, maar duidelijk wel de betere partij.

De tweede helft begint Veensche Boys minder overtuigend hetgeen te maken kan hebben met de twee eerder gespeelde competitiewedstrijden. Toen werd de ploeg in het tweede bedrijf teruggedrukt en moest het een aantal tegentreffers incasseren. Dit had ook zomaar kunnen gebeuren tegen Hoevelaken. Via via raakt Veensche Boys een paar keer achter elkaar ongelukkig de bal kwijt en prompt duikt de linksbuiten van de bezoekers alleen voor Rik Houtveen op. veensche-boys-3-hoevelaken-17-9-hofOpvallend genoeg schiet hij zonder onder druk te staan voorlangs en verpest daarmee de grootste (en uiteindelijk ook enige) kans in de 2e helft voor de roodhemden. De verdediging bestaande uit Jacco van Leuveren, Ronald Dokter, Martijn Schmidt en Martijn van de Beek geeft vervolgens nagenoeg niets meer weg en zorgt er met verzorgt voetbal voor dat het doel van Hoevelaken de nodige keren onder vuur genomen kan worden. Via wederom John Hartog levert dat ook daadwerkelijk succes als hij in een wir-war van spelers de meest oplettende is. Hij schiet heel leep de bal met een krul in de verre hoek; de keeper kan de bal aanraken maar meer ook niet, 2-0. Na een mooie steekpass van de net van een blessure herstelde Henri Stitselaar pikt ook de in prima vorm verkerende Geert van Dusschoten een doelpuntje mee. Hij schuift de 3-0 met twee verdedigers in z’n rug gedecideerd binnen. Hoevelaken blijft vervolgens wel vol overgave verdedigen, maar kan kansen van Geert van Dusschoten, Sam Schouten, Henri Stitselaar en Jacco van Leuveren niet voorkomen; doelpunten echter wel waardoor er aan de stand niets meer veranderd.

Een prima middag waar Veensche Boys tevreden op terug mag kijken. Alleen niet te lang natuurlijk, want aankomende zaterdag wacht wederom een pittige pot. Op Sportpark De Strokel wacht dan namelijk VVOG 3.

Archief berichten