Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 4 verkoopt huid duur na onmogelijke bekerloting

Hoe de loting precies verloopt voor het bekertoernooi in de A-categorie voor reserves is een goed bewaard geheim bij de KNVB, maar duidelijk was dit jaar wel dat het voor Veensche Boys 4 (dat tot vorig seizoen als Veensche Boys 3 door het leven ging) zeer ongunstig uitpakte. De laatste drie zaterdagen heeft het team een tour gemaakt langs de B-selecties van Terschuurse Boys (res. 2e klasse), Hoevelaken (res. 1e klasse) én zelfs reserve hoofdklasser Sparta Nijkerk! Zoals op voorhand te verwachten viel bleek het een onmogelijke opgave om de volgende ronde te bereiken, maar toch wist Veensche Boys in iedere wedstrijd de huid duur te verkopen.

In het openingsduel van het seizoen 2018/2019 stuitte Veensche Boys 4 op de B-selectie van Terschuurse Boys. Een interessante ontmoeting waarin met name in het eerste halfuur de thuisploeg het beste van het spel had. Het enige doelpunt dat zij maakte die dag viel ook in de eerste 30 minuten. Veensche Boys haakte naarmate de wedstrijd vorderde echter steeds beter aan. Dit kwam wellicht omdat men de beschikking had over alledrie de nieuwe aanwinsten. Nick de Boer keert terug bij de ploeg waar hij eerder al 1,5 jaar voor uitkwam en met hem kwamen ook Michel Kas en Sebastiaan Blom vanuit Veensche Boys 2 de gelederen versterken. En juist die laatste aanwinst drukt zijn stempel de tweede helft op het duel. Nadat hij eerst al via de fantastische volley gevaar sticht (de bal gaat rakelings naast) scoort hij even later alsnog met een mooie droge knal van 20 meter. Het had nog mooier kunnen aflopen wanneer Martijn Demmer vlak voor tijd iets meer geluk had gehad, zijn schot spat helaas uiteen op de deklat. Eindstand 1-1.

Het tweede duel was er een waarbij je je afvraagt waarom de KNVB dit zo heeft bedacht, want de B-selectie van Sparta Nijkerk speelt al jaren in de hoofdklasse en Veensche Boys eindigde afgelopen jaar als nummer 9 van de reserve 3e klasse. Voorafgaand leek het meest noemenswaardige wapenfeit de ontvangst van de mooie nieuwe tenues gesponsord door Eigenhuis Keukens die daar in de persoon van Erwin Schreudering (tevens speler van het elftal) een fles wijn en een mooie bos bloemen voor in ontvangst mochten nemen.
Aanvankelijk ontvouwde de wedstrijd zich zoals je zou mogen verwachten en leidde Sparta Nijkerk na defensieve foutjes al snel met 2-0. Daarna kwam de klad er echter in bij de Nijkerkers en deed Veensche Boys lange tijd niet onder voor de hoofdklassers. Hoogtepunt was vooral de aanval via Henri Stitselaar, Geert van Dusschoten en afmaker John Hartog die de aansluitingstreffer opleverde. Ook in het tweede bedrijf maakte Veensche Boys het Sparta Nijkerk meer dan lastig. Vlak voor tijd werd zelfs nog bijna de gelijkmaker binnen gekopt, maar dankzij een knappe redding bleef een echte stunt net uit.

Ter afsluiting van deze bekerexercitie mochten de Blauwen ook nog hun opwachting maken tegen het 2e elftal van Hoevelaken dat twee klassen hoger actief is. Wel zal het daar alle zeilen bij moeten gaan zetten, want de Hoevelakers liepen zeker niet over van kwaliteit. Een niet eens groots spelend Veensche Boys was namelijk zeker niet de mindere en kwam in de tweede helft dankzij Martijn Demmer zelfs terecht op voorsprong. Een offensief van de thuisploeg drong Veensche Boys het laatste halfuur echter flink terug wat Hoevelaken 2 ook rap de gelijkmaker opleverde. Vervolgens kon het duel alle kanten op, maar de thuisploeg mazzelde uiteindelijk alsnog naar een overwinning door via een Veense verdediger uiteindelijk een vrije bal (genomen in het doelgebied) binnen te frommelen. Een knappe redding van de doelman op een fraaie volley van Erik Geurtsen in de laatste minuut moest er nog aan te pas komen, maar de punten bleven helaas in Hoevelaken. Eindstand 2-1.

Verder dan 1 punt en een derde plek in de bekerpoule komt Veensche Boys uiteindelijk niet, maar het vertoonde spel zorgt wel voor het nodige optimisme richting aankomende competitiestart. Dan kan Veensche Boys 4 tegen teams van eigen niveau gaan laten zien waar het echt toe in staat is. De eerste mooie uitdaging staat aanstaande zaterdag direct voor de deur. Tegenstander in Nijkerkerveen om 12:00 is dan de B-selectie van DUNO D uit Doorwerth dat afgelopen jaar naar deze klasse degradeerde.

Archief berichten