Volgende wedstrijd

23 februari: BFC – Veensche Boys (15.15 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
2 Delta Sports 29
Veensche Boys 28
4 Waterwijk 26
5 De Meern 24
6 BFC Bussum 22
7 Benschop 22
8 JSV Nieuwegein 21
9 IJFC 20
10 Loosdrecht 19
11 Lopik 19
12 FC Almere 19*
13 TOV Baarn 18
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 16 februari

Odysseus – Benschop 0-1
Delta Sports – Lopik 3-0
IJFC – TOV 2-2
Veensche B – De Meern 0-3
FC Almere – De Bilt 4-3
Loosdrecht – Waterwijk 0-3
JSV – BFC 1-0

Activiteiten kalender

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Veensche Boys 5 deelt punten in matige, maar spannende derby

Ook na de 10e speelronde gaat Veensche Boys 5 nog aan kop in de reserve 5e klasse 13. Overtuigen deed het echter niet afgelopen zaterdag in de derby tegen gemeentegenoot Sparta Nijkerk 7. Na een zwakke eerste helft mocht de ploeg blij zijn dat het niet tegen een achterstand aan keek. In de tweede helft was de ploeg wel een stuk gevaarlijker dan de bezoekers. Toch bleven ook de oranje-zwarten via de counter op zoek naar de drie punten. Na 90 minuten waren er veel ‘mitsen en maren’ aan beide zijdes, maar achteraf bezien was de 2-2 een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de niet al te hoogstaande derby.

Met name de eerste 20 minuten van Veensche Boys zijn uiterst zwak. De bal wordt amper in de ploeg gehouden en de posities worden niet al te best ingevuld waardoor Sparta het overwicht heeft.
Dat de ontmoeting in de top van de competitie op het derde veld plaats vind doet overigens ook weinig goed aan het veldspel. Dat gezegd blijkt Arnold van der Wielen minder last te hebben van de niet al te beste grasmat in Nijkerkerveen. Na knullig balverlies op het middenveld aan Veensche zijde, stoomt hij behoorlijk ongehinderd op naar de rand van het zestienmeter gebied en schiet met links fraai in de verre hoek. De bal stuitert keurig buiten bereik van Rik Houtveen in het net. Na de tegentreffer gaat Veensche Boys met meer strijdlust de duels aan, maar voetballend blijft maar weinig lukken. Martijn Demmer komt het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot in de korte hoek wordt gekeerd door Sparta doelman Henry Timmer. Ondanks het veldoverwicht van de Spartanen creëren ook zij weinig kansen. Eenmaal krijgt het een aardige mogelijkheid in het doelgebied, maar het schot zorgt voor weinig problemen voor Rik Houtveen. Toch komt Veensche Boys op gelijke hoogte. Na een corner volgt opeens een fluitsignaal van de arbiter. Zonder al te duidelijke reden besluit hij de bal op de stip te leggen. Een cadeautje, maar ‘een gegeven paard moet men niet in de bek kijken’ denkt Geert van Dusschoten en hij schiet de strafschop gedecideerd binnen. Daarna wordt de wedstrijd er niet beter op en zijn er wederom weinig kansen te noteren. Wederom komt Martijn Demmer nog het dichtst bij, maar ook deze keer vind hij de doelman op zijn pad.

In het tweede bedrijf is ‘het vijfde’ gelukkig beter bij de les. De sterke as van Sparta Nijkerk wordt beter onder druk gezet en het spel verplaatst zich richting de helft van de bezoekers. Dit overwicht levert weliswaar enkele kansen en corners op, maar geen treffers aan Veensche zijde. Zoals zovaak valt hij dan aan de andere kant. De wijze waarop is overigens wel fraai. Daar waar het juist Veensche Boys is dat vaak gevaarlijk is via de counter krijgt het deze keer een koekje van eigen deeg. Na een afgeslagen schot op doel van Hendrik-Jan Kas schakelt Sparta vliegensvlug om. Een strakke voorzet van de rechterkant wordt vervolgens keurig binnen geschoten door Ralf Smink, die daarmee Sparta voor de tweede maal op voorsprong schiet. Binnen vijf minuten lijkt de Blauwen langszij te komen echter deze keer heeft het de scheidsrechter niet mee. Geert van Dusschoten stuurt Sam Schouten alleen op de doelman af met een fraaie pass. Schouten besluit dat Martijn Demmer er beter voorstaat en Demmertje schiet vervolgens raak, maar hoewel hij achter de bal staat op het moment van spelen gaat de vlag omhoog en wordt de treffer geannuleerd. Daarna golft het spel op en neer en komt Veensche Boys alsnog langszij. Na een scrimmage in de zestienmeter ziet de sterk invallende Tommy Kroon de kans schoon Sam Schouten in stelling te brengen. Die zet met een schot in de korte hoek de stand vervolgens op 2-2.

Tien minuten voor tijd lijkt het alsnog een driepunter te worden voor de bezoekers. Na een snelle counter gevolgd door een grove charge van Sicco Schouten gaat de bal op de stip. Tot verassing van één ieder schiet Arnold van der Wielen de bal op de buitenkant van de paal. Daarna lijkt de koploper nog de zege te pakken, maar een goede inzet van Jacco van Leuveren wordt geneutraliseerd door Henry Timmer.
Met deze uitslag blijft de stand boven in de 5e klasse onverminderd spannend. Er lijken tenminste 5 teams mee te draaien om de koppositie. Die mooie plek staat ook weer centraal in de volgende competitiewedstrijd voor Veensche Boys 5. In Zeewolde treft het dan de gelijknamige vereniging die momenteel slechts 3 verliespunten achterstand heeft. Het kan is dat thuisduel dus op gelijke hoogte komen met ‘de Blauwen’. Eerstkomende duel is het bekertreffen met 4e klasser SDV Barneveld 8.
Met vriendelijke groet, 
Sam Schouten 
Webshop
Webshop
Archief berichten