Volgende wedstrijd

24 november: Veensche Boys – IJFC (14.30 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 20
2 FC De Bilt 19
Veensche Boys 18
4 De Meern 15
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 10
9 BFC Bussum 10
10 Benschop 9
11 JSV Nieuwegein 7
12 Odysseus’91 5
13 TOV Baarn 5
14 FC Almere 4

Uitslagen 17 november

Waterwijk – Veensche B 2-2
Almere – Delta Sports 1-2
TOV – Odysseus 1-1
De Meern – JSV 2-2
De Bilt – Loosdrecht 3-2
Lopik – Benschop 0-3
BFC – IJFC 3-0

Activiteiten kalender

23 november 2018
bingo 19.30 uur

28 november 2018
Sinterklaasfeest

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 5
2 Danny Brouwer 4
3 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 2
4 Ivo te Velthuis 1
4 Bas van de Grootevheen 1
4 Menno van der Woude 1
4 Niels Buijtenhuis 1
4 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Veensche Boys 5 deelt punten in matige, maar spannende derby

Ook na de 10e speelronde gaat Veensche Boys 5 nog aan kop in de reserve 5e klasse 13. Overtuigen deed het echter niet afgelopen zaterdag in de derby tegen gemeentegenoot Sparta Nijkerk 7. Na een zwakke eerste helft mocht de ploeg blij zijn dat het niet tegen een achterstand aan keek. In de tweede helft was de ploeg wel een stuk gevaarlijker dan de bezoekers. Toch bleven ook de oranje-zwarten via de counter op zoek naar de drie punten. Na 90 minuten waren er veel ‘mitsen en maren’ aan beide zijdes, maar achteraf bezien was de 2-2 een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de niet al te hoogstaande derby.

Met name de eerste 20 minuten van Veensche Boys zijn uiterst zwak. De bal wordt amper in de ploeg gehouden en de posities worden niet al te best ingevuld waardoor Sparta het overwicht heeft.
Dat de ontmoeting in de top van de competitie op het derde veld plaats vind doet overigens ook weinig goed aan het veldspel. Dat gezegd blijkt Arnold van der Wielen minder last te hebben van de niet al te beste grasmat in Nijkerkerveen. Na knullig balverlies op het middenveld aan Veensche zijde, stoomt hij behoorlijk ongehinderd op naar de rand van het zestienmeter gebied en schiet met links fraai in de verre hoek. De bal stuitert keurig buiten bereik van Rik Houtveen in het net. Na de tegentreffer gaat Veensche Boys met meer strijdlust de duels aan, maar voetballend blijft maar weinig lukken. Martijn Demmer komt het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot in de korte hoek wordt gekeerd door Sparta doelman Henry Timmer. Ondanks het veldoverwicht van de Spartanen creëren ook zij weinig kansen. Eenmaal krijgt het een aardige mogelijkheid in het doelgebied, maar het schot zorgt voor weinig problemen voor Rik Houtveen. Toch komt Veensche Boys op gelijke hoogte. Na een corner volgt opeens een fluitsignaal van de arbiter. Zonder al te duidelijke reden besluit hij de bal op de stip te leggen. Een cadeautje, maar ‘een gegeven paard moet men niet in de bek kijken’ denkt Geert van Dusschoten en hij schiet de strafschop gedecideerd binnen. Daarna wordt de wedstrijd er niet beter op en zijn er wederom weinig kansen te noteren. Wederom komt Martijn Demmer nog het dichtst bij, maar ook deze keer vind hij de doelman op zijn pad.

In het tweede bedrijf is ‘het vijfde’ gelukkig beter bij de les. De sterke as van Sparta Nijkerk wordt beter onder druk gezet en het spel verplaatst zich richting de helft van de bezoekers. Dit overwicht levert weliswaar enkele kansen en corners op, maar geen treffers aan Veensche zijde. Zoals zovaak valt hij dan aan de andere kant. De wijze waarop is overigens wel fraai. Daar waar het juist Veensche Boys is dat vaak gevaarlijk is via de counter krijgt het deze keer een koekje van eigen deeg. Na een afgeslagen schot op doel van Hendrik-Jan Kas schakelt Sparta vliegensvlug om. Een strakke voorzet van de rechterkant wordt vervolgens keurig binnen geschoten door Ralf Smink, die daarmee Sparta voor de tweede maal op voorsprong schiet. Binnen vijf minuten lijkt de Blauwen langszij te komen echter deze keer heeft het de scheidsrechter niet mee. Geert van Dusschoten stuurt Sam Schouten alleen op de doelman af met een fraaie pass. Schouten besluit dat Martijn Demmer er beter voorstaat en Demmertje schiet vervolgens raak, maar hoewel hij achter de bal staat op het moment van spelen gaat de vlag omhoog en wordt de treffer geannuleerd. Daarna golft het spel op en neer en komt Veensche Boys alsnog langszij. Na een scrimmage in de zestienmeter ziet de sterk invallende Tommy Kroon de kans schoon Sam Schouten in stelling te brengen. Die zet met een schot in de korte hoek de stand vervolgens op 2-2.

Tien minuten voor tijd lijkt het alsnog een driepunter te worden voor de bezoekers. Na een snelle counter gevolgd door een grove charge van Sicco Schouten gaat de bal op de stip. Tot verassing van één ieder schiet Arnold van der Wielen de bal op de buitenkant van de paal. Daarna lijkt de koploper nog de zege te pakken, maar een goede inzet van Jacco van Leuveren wordt geneutraliseerd door Henry Timmer.
Met deze uitslag blijft de stand boven in de 5e klasse onverminderd spannend. Er lijken tenminste 5 teams mee te draaien om de koppositie. Die mooie plek staat ook weer centraal in de volgende competitiewedstrijd voor Veensche Boys 5. In Zeewolde treft het dan de gelijknamige vereniging die momenteel slechts 3 verliespunten achterstand heeft. Het kan is dat thuisduel dus op gelijke hoogte komen met ‘de Blauwen’. Eerstkomende duel is het bekertreffen met 4e klasser SDV Barneveld 8.
Met vriendelijke groet, 
Sam Schouten 
Webshop
Webshop
Archief berichten