Volgende wedstrijd

22 september : Veensche Boys – TOV  (14.30 u)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

21 september 2018
Klaverjassen 20 u

28 september 2018
Bingo 19.30 uur

5 oktober 2018
Klaverjassen 20 u

12 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw is 25 augustus geopend *** Kaboutertraining vanaf 1 september ***

Veensche Boys 5 heer en meester in Ermelo

Voorafgaand aan een reeks zeer interessante en zware wedstrijden heeft Veensche Boys 5 geen averij opgelopen tijdens het uitduel bij middenmoter DVS. In een mannelijke partij bleven de mannen van het vijfde vrij eenvoudig overeind en zij bleken met name in de tweede helft dodelijk effectief in de omschakeling. 

DVS 11 dat voornamelijk bestaan uit veertigers hield er een duidelijke visie op na. De sterke eigenschappen van de Ermeloërs moeten vooral gezocht worden binnen het “fysieke” en “verbale”. Zaken waarmee Veensche Boys 5, zeker in het verleden, niet altijd even goed weet om te gaan. Tel bij deze kwaliteiten ook nog een twaalde man in de vorm van een “thuusfluuter” pur sang op. De leidsman (die normaal gesproken ook keeper is van DVS 11, zo leert enige research) hield er namelijk enkele interessante inzichten op na. Met name de interpretatie van buitenspel kreeg een geheel eigen gezicht op sportpark DVS ’33. Zo ontdekte Erik Geurtsen dat je tegenwoordig ook buitenspel kan staan op eigen helft en zette Sam Schouten met een handige passeerbeweging zichzelf offside. Dat de vlaggenist aan Veensche zijde even serieus werd genomen als Dries Roelvink droeg ook niet bij aan een prettige sfeer op het speelveld. Ingrediënten genoeg om het een lastige wedstrijd te mogen noemen.
In het eerste kwartier is Veensche Boys dan ook zoekende en laat het de ruimte aan de thuisploeg. Al snel blijkt dan ook het gevaar uit hun standaard situaties. Bij de eerste corner verdwijnt de bal al bijna in het doel, maar de deklat biedt uitkomst. Daarna recht Veensche Boys enigszins de rug en gaat het zelf op zoek naar een doelpunt. Hier hoeft niet lang op gewacht te worden,  want bij de eerste goede uitbraak is het direct raak. Geert van Dusschoten wordt mooi de diepte ingestuurd en met een mooie voetbeweging zet hij gelegenheidsspits Patrick Plaggenhoeg alleen voor de keeper. “Plagiaat” twijfelt vervolgens geen moment om zijn debuut bij het vijfde op te luisteren met een treffer, 0-1. Ook daarna is Veensche Boys, met name vanuit de omschakeling, de bovenliggende partij. Zo krijgen Geert van Dusschoten en Patrick Plaggenhoef nog een paar schietkansen op de rand van de zestien. Deze verdwijnen helaas net over het doel. Zoals al vermeld in de inleiding dacht ook Erik Geurtsen alleen richting de Ermelose doelman te vertrekken echter besloot de referee hier eigenhandig (een vlagsignaal ontbrak namelijk) een stokje voor te steken. Ondanks die kansen was ook de thuisploeg in de buurt van een treffer. Wederom uit een standaard situatie en wederom eindigt de inzet op de lat. Na een afgeslagen vrije trap is het even later wel gelijk. De afgeslagen bal wordt door de spits met de hand meegenomen echter zijn “hands” aanname wordt als onopzettelijk beoordeeld en hij schiet vervolgens gedecideerd in de verre hoek.
Na enig protest van Veensche zijde volgt het beste antwoord dat je op dergelijke treffers kan geven. Binnen een minuut staat Veensche Boys namelijk alweer op voorsprong. Martijn Demmer staat aan het eind van een mooie aanval. Op aangeven van Geert van Dusschoten schiet hij uit de draai (en zonder te weten waar het doel is) mooi binnen. 
Met de 2-1 voorsprong laat Veensche Boys 5 zich aan het begin van de tweede helft terugzakken. Mede doordat DVS over een flink aantal wissels bleek te beschikken moest het ook weer even opnieuw neergezet worden. Daardoor kan DVS een tijd lang hopen op meer. Intussen wordt de partij meer dan stevig en zijn er enkele flinke overtredingen van beide kanten te noteren. Een compliment voor ‘de Blauwen’ is dan ook dat ze keurig bij de les blijven. Na een volledige verkeerd getimede kopbal van een van de zwart-gelen kan de ingevallen Sam Schouten opeens alleen richting de goalie vertrekken. Het cadeautje wordt uitgepakt en de marge staat op twee. Dit blijkt het teken voor Veensche Boys om de wedstrijd in het slot te gooien. Binnen een paar minuten loopt het uit naar een 5-1 voorsprong. Martijn Demmer maakt zijn 2e van de dag, hij kopt een goede voorzet van Sam Schouten prachtig in de verre hoek en met zijn 10e competitietreffer maakt Sam Schouten even later zelf de 5-1. De treffer komt echter grotendeels op naam van Patrick Plaggenhoef. Nadat Rik Houtveen de bal snel uitgooit naar de rechtsmidden, begint deze aan een indrukwekkende rush van zo’n zestig meter om te besluiten met een puntgave voorzet bij de 2e paal. Dat de sfeer op het veld steeds grimmiger wordt deert Veensche Boys nauwelijks en het voetbalt vrolijk verder. Even is de afronding slordig als Schouten de bal knullig verspeelt alleen voor de keeper, maar een paar minuten later maakt hij het goed door een handig passje van Erik Geurtsen te promoveren tot doelpunt. Even daarvoor heeft DVS nog wel een tweede treffer weten te maken uit een corner. Echter behoudens enkele moeilijke momenten bij vrije trappen en corners (een leerpuntje dus!) blijft de verdediging met o.a. een sterk spelende Nanco van de Pol en Sicco Schouten keurig op de been.
Zo boekt Veensche Boys uiteindelijk een klinkende en volledige terechte 6-2 zege. Een goede opmaat dus voor de zware duels die op het programma staan. Aankomende zaterdag wacht de derby tegen een van de grote titelkandidaten. Sparta Nijkerk 7 komt dan op bezoek aan de Westerveenstraat. Wanneer Veensche Boys 5 dan met dezelfde werklust en effectiviteit voor de dag kankomen is het echter zeker niet de underdog! In elk geval kan de ploeg weer een week genieten van de koppositie.
Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten