Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 5 kroont zich tot “Herbstmeister”

Dat voetbal een wonderlijke sport is bleek afgelopen zaterdag weer eens. Veensche Boys 5 was de laatste 2 duels in topvorm, maar kwam toen na 90 minuten niet verder dan een 2-2 gelijk spel. Afgelopen weekend leek de ploeg het over een andere boeg te gooien, want hoewel het spel amper het aanzien waard was, werd en nu opeens wel gewonnen. In een rechtstreeks duel om de koppositie (EFC stond namelijk op de 2e plaats) bleek een toevalstreffer van Sam Schouten na afloop de enige en dus winnende. Met name in de 2e helft was het een wedstrijd waarin beide ploegen weinig blijk gaven van de kwaliteiten die beiden bovenaan de competitie had gebracht. Foto’s Kees van den Heuvel Veensche Boys had vanaf de penaltystip wel de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien echter zelfs dat wilde niet lukken. Gelukkig bleef de Veensche verdediging met een aantal goede ingrepen keurig overeind. Het eindresultaat zorgde er wel voor dat Veensche Boys 5 zich ook dit seizoen weer winterkampioen mag noemen.

 

Alle wedstrijden van Veensche Boys 5 waren dit seizoen gespeeld en dat unieke feit zorgde er zaterdag voor dat nog voor de winterstop de terugronde van start ging. Dat zorgde voor de nodige revanchegevoelens bij de blauwhemden, want de 5-2 nederlaag tijdens de competitieouverture in Ermelo was niemand vergeten. Bekend was dan ook dat de spits van EFC zeer gevaarlijk is, maar dat de bezoekers verder meer over een degelijk dan kwalitatief sterk team beschikken. Dat bleek met name in het eerste kwartier, want Veensche Boys begint met een paar vlotte aanvallen en dwingt daarmee direct kansjes af. Toch hebben er op het moment van de openingstreffer zich nog geen hele grote kansen voorgedaan. Ook de treffer zelf valt erg gelukkig. Geert van Dusschoten probeert binnen het strafschopgebied zijn directe tegenstander te verschalken maar de bal schiet bij zijn actie van zijn voet af. Die bal komt zomaar terecht op de linkervoet van de inlopende Sam Schouten. Hij schiet direct en verrast de keeper daar dusdanig mee dat hij de bal door zijn benen laat schieten. Met de 1-0 voorsprong laat Veensche Boys zich vervolgens iets meer inzakken waardoor de Ermeloërs aan aanvallen kunnen gaan denken. De vooraf gevreesde spits is daarbij het constante aanspeelpunt, maar hij wordt maar een keer gevaarlijk na een fraaie individuele actie. Aan beiden zijden gebeurt er verder opvallend weinig in het verloop van de eerste helft.

Ook in de tweede helft worden de supporters niet getrakteerd op een voetbalfeest. Het vijfde hoeft niet en EFC lijkt er niet in te geloven. Daarbij moet wel gezegd worden dat de verdediging van Veensche Boys een puike prestatie neerzet. De lange bal wordt er vaak uitgehaald door Sicco Schouten en met o.a. Hendrik-Jan Kas als slot op de deur weet EFC maar zelden ruimte te vinden. Tweemaal lukt het de bezoekers wel. Rik Houtveen staat echter beide keren zijn mannetje en hij weet voor de 5e maal deze competitie zijn doel schoon te houden. Daar waar de verdediging een voldoende scoort aan Veensche kant, kan dat over de andere linies niet gezegd worden. Daardoor zijn er in de 2e helft eigenlijk geen kansen te noteren. Eenmaal is de ploeg erg dichtbij wanneer Dick Bakker Jr. fluit voor een strafschop na een overtreding op Sam Schouten. De terecht gegeven penalty wordt helaas niet verzilverd door Geert van Dusschoten. Hoewel zijn inzet niet slecht lijkt staat de keeper op de juiste plek om de bal te keren. Ondanks een flinke periode van blessuretijd lukt het de bezoekers echter niet meer om het missen van de penalty af te straffen.

Door de ietwat fortuinlijke zege mag Veensche Boys 5 zich voor het derde seizoen op rij kronen tot winterkampioen.

Een prestatie waar men trots op mag zijn, omdat het dit seizoen een klasse hoger acteert. Doordat de ploeg tot nu toe alle duels afwerkte staat een welverdiende winterstop voor de deur. Begin februari mogen de mannen weer de wei in om een vervolg te gaan geven aan een tot nu toe succesvol seizoen.

 

Met vriendelijke groet, 

Sam Schouten

Archief berichten