Volgende wedstrijd

24 november: Veensche Boys – IJFC (14.30 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 20
2 FC De Bilt 19
Veensche Boys 18
4 De Meern 15
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 10
9 BFC Bussum 10
10 Benschop 9
11 JSV Nieuwegein 7
12 Odysseus’91 5
13 TOV Baarn 5
14 FC Almere 4

Uitslagen 17 november

Waterwijk – Veensche B 2-2
Almere – Delta Sports 1-2
TOV – Odysseus 1-1
De Meern – JSV 2-2
De Bilt – Loosdrecht 3-2
Lopik – Benschop 0-3
BFC – IJFC 3-0

Activiteiten kalender

23 november 2018
bingo 19.30 uur

28 november 2018
Sinterklaasfeest

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 5
2 Danny Brouwer 4
3 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 2
4 Ivo te Velthuis 1
4 Bas van de Grootevheen 1
4 Menno van der Woude 1
4 Niels Buijtenhuis 1
4 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Veensche Boys 5 naar kwartfinale districtsbeker

Na een niet al te lange winterstop mocht Veensche Boys 5 zaterdag alweer aan de bak. Nog net voordat de vrieskou toeslaat in Nederland werd op het eigen kunstgrasveld aartsrivaal Sparta Nijkerk verslagen. In de eerste helft zag het publiek een spannende wedstrijd met kansen over en weer. In de tweede helft was het met name Veensche Boys dat gevaarlijk was en de ploeg liep na een aantal fraaie counters uit na een ruime zege (5-1).

 

Vooraf gezien had Veensche Boys wat personele problemen. Zo ontbraken onder andere spelmaker Geert van Dusschoten en topscorer Sam Schouten.

Over vervanging had de ploeg echter niet te klagen want met mannen als Friso Doornhof konden ze ook wel uit de voeten.

De tegenstander Sparta Nijkerk 6 beschikte over een zeer ervaren team waarvan menigeen een avond eerder ook al wel had mee mogen doen aan het 45+ toernooi.

Echter op papier waren de routiniers uit Nijkerk duidelijk de favoriet gezien hun 2e plek in de res. 4e klasse (Veensche Boys 5 speelt een klasse lager) en hun surplus aan ervaring op hoger niveau.

Dat de buren het voetbal dan ook duidelijk nog niet verleerd waren bleek al in de eerste minuut. Terwijl Veensche Boys nog het slaap uit de ogen wreef stonden de Spartanen al voor de keeper.

Gelukkig bleek Rik Houtveen wel bij de les en hij voorkomt een valse start. De thuisploeg weet dan meteen dat het alert dient te zijn.

Wat volgt is een vermakelijke eerste helft met goed voetbal van beide kanten met een klein overwicht voor de thuisploeg, maar gevaarlijke tegenstoten van de bezoekers.

Aan Veensche zijde lijkt Friso Doornhof de trekker over te halen met een strak schot vanaf de rand zestien. Tot zijn eigen verbazing ontdekt hij echter dat het vijfde toch wel even een ander niveau is, want de Nijkerkse keeper pakt de bal klem vast. Even later is wederom Sven Onland, die vorige jaargang nog zijn minuten maakte in de topklasse, de man die een achterstand voor zijn ploeg voorkomt.

De inzet van Martijn Demmer lijkt hard en in orde, maar de Nijkerkse keeper is alert met een fraaie reflex. Vanuit de tegenstoot is Sparta dan met name gevaarlijk geweest via hun goalgetter Gert van Steeg.

Marcel van den Akker fungeert helaas voor de bezoekers uitstekend als luis in de pels voor de doelpuntenmaker en hij komt dan ook niet tot een goed schot. Ook wordt zijn smeekbede voor een strafschop niet verhoort door de arbiter. Als even later zijn afgemeten voorzet ook niet wordt binnen gelopen begint het geloof bij de Nijkerkers weg te sijpelen.

Een perfect moment om te scoren moet Patrick van Plaggenhoef gedacht hebben, want prompt passeert hij Sven Onland. Een vlotte aanval wordt door “Plagiaat” behendig van dichtbij afgerond.

Het lijkt heel even een korte voorsprong te worden nadat Rik Houtveen de bal ongelukkig tegen een spits op schiet, maar de bal beland gelukkig net naast het doel. Rik Houtveen houdt daarna echter fraai zijn doel schoon nadat Sparta uit een ingooi de bal in de korte hoek probeert te krijgen.

Met de behouden voorsprong op zak durft Veensche Boys meer pressie te zetten en dat levert op slag van rust een verdubbeling van de voorsprong op.

Met wat geluk en een dosis werklust krijgt Demmer de bal via een verdediger voor de voeten van Jeroen Vis. Hij schiet vervolgens met links het speeltuig tegen de touwen en zorgt er voor dat Veensche Boys 5 ontspannen aan de thee kan.

 

In het tweede bedrijf kiezen de bezoekers noodgedwongen de aanval. Hiermee zorgt het in de eerste tien minuten voor wat verwarring bij Veensche Boys en lijken zodoende nog terug in de wedstrijd te komen.

Echter na een opening met weinig echte kansen neemt Veensche Boys het heft weer in handen om die vervolgens ook niet meer af te geven.

Aan de hand van de ontketende en vliegensvlugge Martijn Demmer en Patrick Plaggenhoeg is de ene na de andere counter te bejubelen. Dat lang niet alles goed wordt uitgespeeld wordt de harde werkers dan ook vergeven. Waar Martijn Demmer nog luttele keren Sven Onland op zijn weg naar een treffer vind, is Patrick Plaggenhoef de gewezen oud eerste doelman wel te vlug af.

Hij tikt de bal net op tijd langs de uitkomende goalie en kan vervolgens eenvoudig binnen schieten, 3-0.

Bij de bezoekers maakt Gert van Steeg zijn naam als schutter even later wel waar. Een kleine onoplettendheid bij de Veensche verdediging is voldoende voor hem om zijn doelpuntje mee te pakken.

De manier waarop hij van dichtbij in het dak van het doelschiet is overigens wel fraai.

Spannend kunnen de Nijkerkers het echter niet meer maken omdat Martijn Demmer al snel zijn verdiende treffer op het scorebord zet. Een doelpunt dat deels op naam van “Plagiaat” gezet mag worden, want zijn voorzet is puntgaaf. Demmertje hoeft hem van dichtbij slechts binnen te lopen. Bij de 5-1 is de rol van de 2e helft bijna foutloos spelende Erik Geurtsen ook het vernoemen waard. Net als bij de 3-0 staat hij aan de basis van de aanval die uiteindelijk tot een doelpunt leidt. Via Friso Doornhof bepaalt Martijn Demmer alleen voor de doelman de einduitslag.

Een uitstekende winstpartij die er voor zorgt Veensche Boys de koker in gaat voor de loting van de kwartfinales. Met ploegen als NSC 5 en competitiegenoot Sparta Nijkerk 7 zijn er nog enkele fraaie derby’s die tot de mogelijkheden behoren. DVS 4 lijkt vooralsnog de grootste favoriet dus die wordt het liefst nog een rondje gemeden. Van ploegen als Koniklijke UD is de kracht wat moeilijker inschatten, maar duidelijk is wel dat Veensche Boys 5 in staat is het ook 4e klassers moeilijk te maken. Wat nu rest is een vrij weekend, maar 11 februari mag de koploper in de res. 5e klasse weer aan de bak. Zeewolde 7 komt dan op bezoek en Veensche Boys heeft dan wat recht te zetten; daar waar de ploeg in de uitwedstrijd een zeker lijkende overwinning schlemielig uit handen gaf.

 

Webshop
Webshop
Archief berichten