Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Veensche Boys 5 naar kwartfinale districtsbeker

Na een niet al te lange winterstop mocht Veensche Boys 5 zaterdag alweer aan de bak. Nog net voordat de vrieskou toeslaat in Nederland werd op het eigen kunstgrasveld aartsrivaal Sparta Nijkerk verslagen. In de eerste helft zag het publiek een spannende wedstrijd met kansen over en weer. In de tweede helft was het met name Veensche Boys dat gevaarlijk was en de ploeg liep na een aantal fraaie counters uit na een ruime zege (5-1).

 

Vooraf gezien had Veensche Boys wat personele problemen. Zo ontbraken onder andere spelmaker Geert van Dusschoten en topscorer Sam Schouten.

Over vervanging had de ploeg echter niet te klagen want met mannen als Friso Doornhof konden ze ook wel uit de voeten.

De tegenstander Sparta Nijkerk 6 beschikte over een zeer ervaren team waarvan menigeen een avond eerder ook al wel had mee mogen doen aan het 45+ toernooi.

Echter op papier waren de routiniers uit Nijkerk duidelijk de favoriet gezien hun 2e plek in de res. 4e klasse (Veensche Boys 5 speelt een klasse lager) en hun surplus aan ervaring op hoger niveau.

Dat de buren het voetbal dan ook duidelijk nog niet verleerd waren bleek al in de eerste minuut. Terwijl Veensche Boys nog het slaap uit de ogen wreef stonden de Spartanen al voor de keeper.

Gelukkig bleek Rik Houtveen wel bij de les en hij voorkomt een valse start. De thuisploeg weet dan meteen dat het alert dient te zijn.

Wat volgt is een vermakelijke eerste helft met goed voetbal van beide kanten met een klein overwicht voor de thuisploeg, maar gevaarlijke tegenstoten van de bezoekers.

Aan Veensche zijde lijkt Friso Doornhof de trekker over te halen met een strak schot vanaf de rand zestien. Tot zijn eigen verbazing ontdekt hij echter dat het vijfde toch wel even een ander niveau is, want de Nijkerkse keeper pakt de bal klem vast. Even later is wederom Sven Onland, die vorige jaargang nog zijn minuten maakte in de topklasse, de man die een achterstand voor zijn ploeg voorkomt.

De inzet van Martijn Demmer lijkt hard en in orde, maar de Nijkerkse keeper is alert met een fraaie reflex. Vanuit de tegenstoot is Sparta dan met name gevaarlijk geweest via hun goalgetter Gert van Steeg.

Marcel van den Akker fungeert helaas voor de bezoekers uitstekend als luis in de pels voor de doelpuntenmaker en hij komt dan ook niet tot een goed schot. Ook wordt zijn smeekbede voor een strafschop niet verhoort door de arbiter. Als even later zijn afgemeten voorzet ook niet wordt binnen gelopen begint het geloof bij de Nijkerkers weg te sijpelen.

Een perfect moment om te scoren moet Patrick van Plaggenhoef gedacht hebben, want prompt passeert hij Sven Onland. Een vlotte aanval wordt door “Plagiaat” behendig van dichtbij afgerond.

Het lijkt heel even een korte voorsprong te worden nadat Rik Houtveen de bal ongelukkig tegen een spits op schiet, maar de bal beland gelukkig net naast het doel. Rik Houtveen houdt daarna echter fraai zijn doel schoon nadat Sparta uit een ingooi de bal in de korte hoek probeert te krijgen.

Met de behouden voorsprong op zak durft Veensche Boys meer pressie te zetten en dat levert op slag van rust een verdubbeling van de voorsprong op.

Met wat geluk en een dosis werklust krijgt Demmer de bal via een verdediger voor de voeten van Jeroen Vis. Hij schiet vervolgens met links het speeltuig tegen de touwen en zorgt er voor dat Veensche Boys 5 ontspannen aan de thee kan.

 

In het tweede bedrijf kiezen de bezoekers noodgedwongen de aanval. Hiermee zorgt het in de eerste tien minuten voor wat verwarring bij Veensche Boys en lijken zodoende nog terug in de wedstrijd te komen.

Echter na een opening met weinig echte kansen neemt Veensche Boys het heft weer in handen om die vervolgens ook niet meer af te geven.

Aan de hand van de ontketende en vliegensvlugge Martijn Demmer en Patrick Plaggenhoeg is de ene na de andere counter te bejubelen. Dat lang niet alles goed wordt uitgespeeld wordt de harde werkers dan ook vergeven. Waar Martijn Demmer nog luttele keren Sven Onland op zijn weg naar een treffer vind, is Patrick Plaggenhoef de gewezen oud eerste doelman wel te vlug af.

Hij tikt de bal net op tijd langs de uitkomende goalie en kan vervolgens eenvoudig binnen schieten, 3-0.

Bij de bezoekers maakt Gert van Steeg zijn naam als schutter even later wel waar. Een kleine onoplettendheid bij de Veensche verdediging is voldoende voor hem om zijn doelpuntje mee te pakken.

De manier waarop hij van dichtbij in het dak van het doelschiet is overigens wel fraai.

Spannend kunnen de Nijkerkers het echter niet meer maken omdat Martijn Demmer al snel zijn verdiende treffer op het scorebord zet. Een doelpunt dat deels op naam van “Plagiaat” gezet mag worden, want zijn voorzet is puntgaaf. Demmertje hoeft hem van dichtbij slechts binnen te lopen. Bij de 5-1 is de rol van de 2e helft bijna foutloos spelende Erik Geurtsen ook het vernoemen waard. Net als bij de 3-0 staat hij aan de basis van de aanval die uiteindelijk tot een doelpunt leidt. Via Friso Doornhof bepaalt Martijn Demmer alleen voor de doelman de einduitslag.

Een uitstekende winstpartij die er voor zorgt Veensche Boys de koker in gaat voor de loting van de kwartfinales. Met ploegen als NSC 5 en competitiegenoot Sparta Nijkerk 7 zijn er nog enkele fraaie derby’s die tot de mogelijkheden behoren. DVS 4 lijkt vooralsnog de grootste favoriet dus die wordt het liefst nog een rondje gemeden. Van ploegen als Koniklijke UD is de kracht wat moeilijker inschatten, maar duidelijk is wel dat Veensche Boys 5 in staat is het ook 4e klassers moeilijk te maken. Wat nu rest is een vrij weekend, maar 11 februari mag de koploper in de res. 5e klasse weer aan de bak. Zeewolde 7 komt dan op bezoek en Veensche Boys heeft dan wat recht te zetten; daar waar de ploeg in de uitwedstrijd een zeker lijkende overwinning schlemielig uit handen gaf.

 

Webshop
Webshop
Archief berichten