Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 5 pakt de volle buit in vermakelijk duel

Na de winterstop is het altijd weer spannend hoe er vervolg wordt gegeven aan de competitie. Het vijfde mocht zijn opwachting maken in Barneveld om aldaar het op papier te kloppen SDVB 10 te ontmoeten. In het thuisduel was de wedstrijd geëindigd in een eenvoudige 5-0 zegen voor de Blauwen. Echter toen al waren de Veenders het erover eens dat het een tegenstander met potentie betrof aangezien het bijna enkel eerstejaars senioren waren. Van onderschatting was dus ook geen sprake en dat bleek maar goed ook wat de Barnevelders boden meer tegenstand dan eerder dit seizoen.

Na een klein halfuur keek Veensche Boys zelfs even tegen een achterstand aan, maar zeker in de 2e helft bleken de mannen van het vijfde toch nog een stapje verder te zijn. De drie punten gingen dan ook weer terecht mee in de tas naar het Veen.

 

Veensche Boys 5 trad in de eerste competitiewedstrijd van 2012 aan met een behoorlijk complete selectie aangezien zelfs Dick Bakker Jr. voor het eerst dit seizoen paraat was. De “Blauwe Klomp” winnaar van vorig seizoen moest zijn rentree helaas na een halfuur staken. Het team staat echter wel meteen onder druk. Zonder noemenswaardige kansen voor de thuisploeg gaat de bal wel rond op de helft van Veensche Boys en is er maar weinig balbezit aan Veensche zijde. Dat de jonge Barnevelders echter zo nu en dan wat naïef verdedigen blijkt wel na een prachtige lange bal van Hendrik-Jan Kas. De routinier verstuurd met zijn vermaarde linkerpoot de rappe gelegenheidsspits Arjen Schimmel de diepte in en prompt is het 1-0. Het handige wippertje van Schimmel wanneer hij oog in oog met de keeper staat mag er overigens ook zijn.

SDVB lijkt aangedaan door de vroege tegentreffer en opeens regent het kansen voor Veensche Boys. Met name Martijn Demmer krijgt enkele goede mogelijkheden. Hij stuit een paar keer op de keeper of een verdediger, maar ook de leidsman is hem slecht gezind. Nadat er een overtreding op Demmer is begaan weet hij toch snel omhoog te krabbelen en alleen richting te keeper te vertrekken, helaas voor hem is er dan echter al gefloten voor de overtreding. En zoals zovaak valt hij dan juist aan de andere kant. Een behendige Barneveldse aanvaller is via de rechterkant Erik Geurtsen simpel de baas en kan ongehinderd het zestienmeter gebied betreden. Doordat ook Rik Houtveen niet helemaal goed geposteerd staat tikt hij eenvoudig de gelijkmaker binnen. Een paar minuten later wordt het nog vervelender voor Veensche Boys. Een ongelukkige scrimmage zorgt ervoor dat een ietwat verbaasde SDVB’er opeens alleen voor Rik Houtveen staat met de bal aan zijn voet. Hij bedenkt zich niet en schuift de bal in de verre hoek langs de kansloze doelman. Met de 2-1 achterstand sluipt er wat angst in het spel van Veensche Boys. De thuisploeg is dan ook even de baas op het veld en gaat opzoek naar meer. Gelukkig blijven de verdedigers met onder meer de ingevallen Tommy Kroon het restant van de 1e helft uitstekend op de been. Om die reden ook komen er toch kansen voor de Blauwen; na een aantal slecht uitgespeelde mogelijkheden is het via Geert van Dusschoten wel raak. Hij schat een keurige steekpass uitstekend in en kan door zijn herkenbare versnelling alleen richting de keeper vertrekken. Zijn inzet wordt aanvankelijk nog gekeerd, maar op de 2e poging met links is iedereen kansloos, 2-2. Veensche Boys zet vlak voor rust nog even aan en scoort een paar minuten later wederom. Arjen Schimmel pikt handig de bal af van een net te trage verdediger en schiet vervolgens keurig raak zodat het vijfde alsnog met een voorsprong de rust in gaat.

 

In de tweede helft lijkt het erop dat SDVB de hoop heeft opgegeven en met name in het eerste kwartier is Veensche Boys heer en meester. Na een fraaie individuele actie lijkt Geert van Dusschoten de 4-2 binnen te schieten, maar zijn inzet is te slap waardoor de keeper en de paal een doelpunt voorkomen. Ook Martijn Demmer komt weer dichtbij, maar hij heeft het geluk deze zaterdag niet aan zijn zijde. Er zijn ook nog enkele andere mogelijkheden, maar een treffer valt er niet. Door het uitblijven van het beslissende doelpunt begint SDVB er weer in te geloven. Hierdoor ontstaat een gelijkopgaand duel, maar veel goede kansen doen zich niet voor. Martijn Demmer denkt vervolgens wel het duel te beslissen, nadat hij zich eindelijk heeft ontdaan van zijn directe verdediger ramt hij de bal prachtig in de bovenhoek. Wederom is het echter de scheidsrechter die hem het doelpunt ontneemt. Zonder dat de vlaggenist dit aangaf besluit deze het op buitenspel te gooien. Ook de van een liesblessure teruggekeerde Sam Schouten kan het duel niet in het slot gooien. Na een fraaie combinatie aan de rechterzijde en een dito voorzet, van de prima spelende Arjen Schimmel, kopt Schouten net langs de kruising.

Vlak voor tijd lijkt SDVB dan ook te profiteren van het uitblijven van een beslissing. Na slordig verdedigen kan SDVB de bal klaar leggen op de vijfmeter, gelukkig voor de Veenders vergeet de spits de bal vervolgens binnen te glijden. In de laatste minuut krijgt uiteindelijk Martijn Demmer, en met hem Veensche Boys 5, waar het recht op heeft. Op aangeven van Geert van Dusschoten kopt Demmertje van dichtbij de wedstrijd in het slot.

 

Ondanks dat het voetbal aan beide kanten van gelijkwaardig niveau was is er op de zege nauwelijks af te dingen aangezien Veensche Boys 5 veel meer kansen wist te creëren. Hierdoor behoudt het vijfde de 4 punten voorsprong op de vele achtervolgers in een klasse waar het nog alle kanten op kan. Komende zaterdag al staat er weer een spannende derby op het programma. In Nijkerkerveen worden de degens gekruist met het onvoorspelbare NSC 4.

Archief berichten