Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 5 sluit matige tweede seizoenshelft af met zege

Veensche Boys 5 heeft het seizoen positief kunnen afsluiten. In de laatste competitiewedstrijd tegen het elfde team van DVS ’33 werd er afgetekend gewonnen met 5-1. In de competitie waren beide teams al kansloos voor de prijzen, maar doordat de tegenstander het Veensche Boys niet al te moeilijk maakte ontstond er wel een leuke strijd om de titel topscorer. Met een late treffer eiste Martijn Demmer deze uiteindelijk voor zich op. Tevens nam de ploeg na zes seizoen afscheid van Barry Zuiddam, hierover later meer.

Veensche Boys 5 leek in de laatste competitiewedstrijd het vizier alweer gericht te hebben op het nieuwe seizoen. Met 2 van de 3 nieuwe aanwinsten in de basis (Martijn Schmidt en Henri Stitselaar) begint de thuisploeg uitstekend. Na een mooie pass van Geert van Dusschoten weet Martijn Demmer mooi af te ronden. Met zijn 1e treffer van de dag zet hij zichzelf op gelijke hoogte met medespits Sam Schouten (beiden 28 treffers op dat moment). Nog geen vijf minuten later lijkt hij ook de 2e van de dag op zijn schoen te hebben, maar zich schot beland in het zijnet. Veensche Boys voetbalt vrolijk verder en het enige dat de bezoekers er tegen in brengen zijn een aantal grove charges. De Ermeloërs beschikken over een elftal dat eigenlijk niets te zoeken heeft in de reserve 5e klasse en is dan ook constant net te laat waardoor er enkele keren aan de noodrem getrokken moet worden. Ook de vlaggenist van dienst doet een flinke duit in het zakje en weet menigmaal een aanval af te vlaggen. Toch weet Sam Schouten vrij snel na de openingstreffer de marge te vergroten. Op aangeven van Martijn Demmer draait hij handig weg van zijn directe tegenstander en schiet van net buiten ‘de zestien’ mooi raak.
DVS lijkt vervolgens wel langszij te komen nadat een schot op de paal in de rebound raak wordt geschoten. Allard Teunissen constateerde echter buitenspel en de treffer wordt geannuleerd. Ook gelegenheidskeeper Sicco Schouten maakt het even spannend door een bal tegen een aanvaller op te schieten. Hij pikt de bal echter net voor de lijn weer op. Er lijkt nog wel een treffer bij te komen aan Veensche zijde als Sam Schouten een goede inzet van Martijn Demmer over de lijn tikt. De vlagger volgt echter het voorbeeld van Allard Teunissen even eerder en ook deze treffer wordt, zij het onterecht, geannuleerd. Vlak voor rust gooit Veensche Boys alsnog de wedstrijd in het slot. De sterk spelende Geert van Dusschoten is wederom de aangever als Martijn Demmer van dicht bij de bal mooi binnen knalt.

In  de tweede helft is er beduidend minder te genieten. Veel aanvallend lopen spaak en opgelegde kansen zijn er maar nauwelijks. Een aantal momenten in het laatste kwartier van de tweede helft zorgen er echter voor dat ook de tweede helft meer dan de moeite waard is. Vooral de vrije trap van routinier Hendrik-Jan Kas zal een ieder bijblijven. Hij kiezelt, onder toeziend oog van een groot deel van de A-selectie, de bal van 25 meter met een heerlijk uithaal in de winkelhaak, 4-1. DVS was even daarvoor nog wel op 3-1 gekomen door een prima kopbal. Na de treffer speelt Veensche Boys de wedstrijd rustig uit en neemt ruim de tijd om afscheid te nemen van Barry Zuiddam. Hij wordt vlak voor tijd onder applaus het veld afgedragen en bedankt voor zes mooie seizoenen.
Uiteindelijk valt er in extremis ook nog een beslissing om het topscorersklassement. De beste aanvaller van het seizoen, Martijn Demmer, schiet wederom op aangeven van Geert van Dusschoten gedecideerd raak en eindigt het seizoen met 30 treffers.

Met deze 5-1 overwinning eindigt Veensche Boys 5 uiteindelijk op de derde plaats in de competitie. Enkel Sparta Nijkerk 7 (kampioen) en Sparta Nijkerk 8 blijven hun gemeentegenoot voor. Volgend seizoen zal het vijfde elftal een kleine metamorfose ondergaan. Aangevuld met Martijn Schmidt, Ronald Dokter en Henri Stitselaar zal het team gaan uitkomen als Veensche Boys 3 in de reserve 4e klasse.

Archief berichten