Volgende wedstrijd

24 november: Veensche Boys – IJFC (14.30 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 20
2 FC De Bilt 19
Veensche Boys 18
4 De Meern 15
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 10
9 BFC Bussum 10
10 Benschop 9
11 JSV Nieuwegein 7
12 Odysseus’91 5
13 TOV Baarn 5
14 FC Almere 4

Uitslagen 17 november

Waterwijk – Veensche B 2-2
Almere – Delta Sports 1-2
TOV – Odysseus 1-1
De Meern – JSV 2-2
De Bilt – Loosdrecht 3-2
Lopik – Benschop 0-3
BFC – IJFC 3-0

Activiteiten kalender

23 november 2018
bingo 19.30 uur

28 november 2018
Sinterklaasfeest

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 5
2 Danny Brouwer 4
3 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 2
4 Ivo te Velthuis 1
4 Bas van de Grootevheen 1
4 Menno van der Woude 1
4 Niels Buijtenhuis 1
4 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Veensche Boys 5 terechte winnaar in spannende derby

In een goed en spannend duel heeft Veensche Boys 5 afgelopen zaterdag weten af te rekenen met het vijfde team van Hoevelaken. Waar Veensche Boys met name in de eerste helft de bovenliggende partij was; en veel kansen creëerde, was de tweede helft veel meer in evenwicht. Hoevelaken kon dan ook lang hopen op een eventuele gelijkmaker. Echter stond de Veensche defensie als een huis en capituleerde hij nimmer. De enige treffer in de eerste helft bleek achteraf dan ook de winnende.

Voor het eerst dit seizoen had Veensche Boys de beschikking over een ruime selectie waardoor er een keer keuzes gemaakt konden worden voor bepaalde posities. Dit betaalde zich direct uit, want het begin van de Veenders is uitstekend.
Hoevelaken dat speelde met een flink aantal bekende gezichten. In het seizoen 08/09 maakte een groot deel van de Hoevelakense selectie namelijk deel uit van het team dat toen ongenaakbaar kampioen werd in de reserve 6e klasse. Ook zij komen behoorlijk uit de startblokken. Zij weten met name op het middenveld goed de vrije man te vinden.
Zo ontspint zich een leuk duel met verzorgd voetbal en een hoog tempo. Via Johan van de Beek laat ‘het vijfde’ de eerste kans noteren. Hij stormt dapper langs enkele verdedigers, maar zijn schot richting goal wordt onschadelijk gemaakt door Sam Schouten die in de baan van het schot staat. Daarna volgen, na enkele mooie aanvallen, de kansen zich in rap tempo op. Martijn Demmer en Sam Schouten krijgen per toeval een goede mogelijkheid maar reageren niet adequaat genoeg en de doelman van de bezoekers red knap op zowel een goed schot van Hendrik-Jan Kas alswel een doelpoging van Rondald Dokter. Ook Geert van Dusschoten staat mooi opgesteld bij een fraaie voorzet van Johan van de Beek, jammergenoeg is koppen niet zijn specialiteit. Nadat Martijn Demmer eerst zelf mist voor de keeper op aangeven van Schouten maakt hij het een paar minuten later goed door diezelfde Sam Schouten in stelling te brengen. Op een meter of 15 van de keeper draait hij naar het rechterbeen en haalt vervolgens de trekker over, de doelman raakt de bal nog wel maar het mag niet baten, 1-0. Ook in het vervolg van de eerste helft blijven de Boys de bovenliggende partij. Behoudens een veraderlijk kopballetje is Hoevelaken verder vrij ongevaarlijk gebleven.
In de tweede helft is er sprake van een ander spelbeeld. Het veel agressiever Hoevelaken maakt het voetballen voor Veensche Boys moeilijker. En ook het tempo van de eerste helft breekt enkele Veensche spelers op. Hierdoor verplaatst het spel zich richting de helft waar Veensche Boys moet verdedigen. Dit doet het echter ook vol overgave. Een ijzersterk spelende Hendrik-Jan Kas wordt amper gepasseerd en ook Tommy Kroon speelt een opvallend goede partij als rechtsback. Ook sterkhouder Marcel van den Akker blijkt een lastig obstakel voor de hardwerkende zuiderburen. Doordat ook Veensche Boys er maar mondjesmaat uit weet te komen zijn de mogelijkheden in het tweede bedrijf schaars. Tweemaal komt Hoevelaken in de buurt van een treffer, maar beide keren is Rik Houtveen goed bij de les. Doordat Hoevelaken een op een speelt krijgt Veensche Boys een aantal goede mogelijkheden uit de counter. Helaas is de scherpte er een beetje vanaf waardoor o.a. Arjen Schimmel alleen voor de keeper vergeet binnen te schieten. Gelukkig blijkt ook Hoevelaken niet bij machte nog eens aan te zetten tot een slotoffensief. Over 90 minuten gezien is de einduitslag 1-0 dan ook de juiste.
Webshop
Webshop
Archief berichten