Volgende wedstrijd

24 november: Veensche Boys – IJFC (14.30 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 20
2 FC De Bilt 19
Veensche Boys 18
4 De Meern 15
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 10
9 BFC Bussum 10
10 Benschop 9
11 JSV Nieuwegein 7
12 Odysseus’91 5
13 TOV Baarn 5
14 FC Almere 4

Uitslagen 17 november

Waterwijk – Veensche B 2-2
Almere – Delta Sports 1-2
TOV – Odysseus 1-1
De Meern – JSV 2-2
De Bilt – Loosdrecht 3-2
Lopik – Benschop 0-3
BFC – IJFC 3-0

Activiteiten kalender

23 november 2018
bingo 19.30 uur

28 november 2018
Sinterklaasfeest

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 5
2 Danny Brouwer 4
3 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 2
4 Ivo te Velthuis 1
4 Bas van de Grootevheen 1
4 Menno van der Woude 1
4 Niels Buijtenhuis 1
4 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Veensche Boys 5 verspeelt koppositie

Na bijna het hele seizoen bovenaan gestaan te hebben moet Veensche Boys 5 even pas op de plaats maken. In de derby tegen Sparta Nijkerk 8 waren er voldoende excuses aan te voeren om de nederlaag (2-1) nog enigzins goed te praten. Zo verkeerde het speelveld in erbarmelijke staat wat de fysiek sterke Spartanen danig in de kaart speelde. Ook arbiter Zoudsma fungeerde uitstekend als ideale 12e man voor de strijdlustige Nijkerkers. Toch moest Veensche Boys 5 ook de hand in eigen boezem steken. In het eerste halfuur werd de ploeg volledig afgebluft op inzet en ondanks hard werken in het vervolg lukte het de Veenders amper gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Het defensieve werk van de thuisploeg verdiende dan ook een flink compliment.
Dat het nog aan vorm nogal schort na de winterstop bleek ook op sportpark “de Ebbenhorst” wederom, de mannen van het vijfde startten slap en Sparta Nijkerk dat veelvuldig de lange bal hanteert begint prima. De eerste speldenprikjes zijn dan ook van Nijkerkse makelij. Mede dankzij het veld is Veensche Boys maar weinig in balbezit en de 1-0 die al vrij snel valt was eigenlijk ook te verwachten. Rik Houtveen die vorige week nog moest afhaken met een blessure is nog niet helemaal hersteld waardoor hij een kopbal terug op de keeper niet juist kan verwerken. Uit de corner die daaruit voorkomt valt direct een treffer. Nadat Arjen Schimmel de bal ongelukkig wegwerkt kan Sparta opnieuw de bal het doelgebied inwerken en via via valt hij voor een oplettende Spartaan die van dichtbij binnen kan tikken.
Gesteund door de voorsprong gaat Sparta Nijkerk vrolijk verder. De ploeg gooit de beuk er stevig in en zoals gebruikelijk tegen dergelijke tegenstanders komt Veensche Boys maar moeilijk aan voetballen toe. Dat de leidsman na een flinke charge van Martijn Muller niet ingrijpt heeft direct gevolgen voor de tussenstand. Terwijl Erik Geurtsen eerst tevreden constateert dat zijn enkels nog heel zijn ziet hij vervolgens net als zijn teamgenoten dat in de aanval die doorloopt; de spits van de Nijkerkers Tommy Kroon zijn hielen laat zien en de 2-0 binnen schiet. De marge van twee doelpunten is vervolgens het sein voor de thuisploeg een muur op te trekken voor eigen doel en van aanvallende intenties is in het vervolg van de wedstrijd geen sprake. De lange ballen richting de aanvallers worden keer op keer verwerkt door een prima spelende Nick de Boer. Uit een vrije trap van Geert van Dusschoten krijgt Veensche Boys dan na ruim een halfuur haar eerste mogelijkheid. Sam Schouten kopt de bal keurig binnen bij de tweede paal nadat Jacco van Leuveren de bal slim heeft laten lopen. Beide mannen lijken een paar minuten later wederom te scoren nadat zij door Marcel van den Akker alleen voor de keeper gezet worden. Het op zijn zachtst gezegd discutabele vlagsignaal van de grensrechter wordt echter gehonoreerd waardoor de mogelijkheid teniet wordt gedaan. Wanneer even later Schouten recht voor arbiter Zoudsma wordt nagetrapt door Martijn Muller en de beste man reageert door te doen alsof zijn neus bloed is het duidelijk wat voor middag het gaat worden.

De tweede helft die volgt is voor de supporter geen pretje. Het defensief uitstekende Sparta Nijkerk heeft de spitsen en spelmaker Geert van Dusschoten keurig vastgezet en ook andere spelers lukt het niet de stugge ploeg te verassen. Doordat de 2-1 voorsprong heilig verklaard is door de thuisploeg is er voor het doel van Rik Houtveen zo mogelijk nog minder te beleven. Wel heeft Veensche Boys recht op een penalty wanneer Patrick van Plaggenhoef onder het gras wordt gestopt door twee verdedigers maar zoals te verwachten valt in een typisch Nijkerkse derby blijft een straf uit. De blauwhemden zetten nog wel aan tot een soort van slotoffensief, maar wanneer zelfs de cornervlag niet meer te passeren blijkt gaan de Veensche koppen steeds meer hangen. De ingevallen Barry Zuiddam komt vlak voor tijd met een kopbal nog behoorlijk in de buurt, maar ook het geluk is niet aan de zijde van de ploeg die de koppositie met de 2-1 nederlaag voorlopig inlevert.

Webshop
Webshop
Archief berichten