Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Veensche Boys 5 verspeelt koppositie

Na bijna het hele seizoen bovenaan gestaan te hebben moet Veensche Boys 5 even pas op de plaats maken. In de derby tegen Sparta Nijkerk 8 waren er voldoende excuses aan te voeren om de nederlaag (2-1) nog enigzins goed te praten. Zo verkeerde het speelveld in erbarmelijke staat wat de fysiek sterke Spartanen danig in de kaart speelde. Ook arbiter Zoudsma fungeerde uitstekend als ideale 12e man voor de strijdlustige Nijkerkers. Toch moest Veensche Boys 5 ook de hand in eigen boezem steken. In het eerste halfuur werd de ploeg volledig afgebluft op inzet en ondanks hard werken in het vervolg lukte het de Veenders amper gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Het defensieve werk van de thuisploeg verdiende dan ook een flink compliment.
Dat het nog aan vorm nogal schort na de winterstop bleek ook op sportpark “de Ebbenhorst” wederom, de mannen van het vijfde startten slap en Sparta Nijkerk dat veelvuldig de lange bal hanteert begint prima. De eerste speldenprikjes zijn dan ook van Nijkerkse makelij. Mede dankzij het veld is Veensche Boys maar weinig in balbezit en de 1-0 die al vrij snel valt was eigenlijk ook te verwachten. Rik Houtveen die vorige week nog moest afhaken met een blessure is nog niet helemaal hersteld waardoor hij een kopbal terug op de keeper niet juist kan verwerken. Uit de corner die daaruit voorkomt valt direct een treffer. Nadat Arjen Schimmel de bal ongelukkig wegwerkt kan Sparta opnieuw de bal het doelgebied inwerken en via via valt hij voor een oplettende Spartaan die van dichtbij binnen kan tikken.
Gesteund door de voorsprong gaat Sparta Nijkerk vrolijk verder. De ploeg gooit de beuk er stevig in en zoals gebruikelijk tegen dergelijke tegenstanders komt Veensche Boys maar moeilijk aan voetballen toe. Dat de leidsman na een flinke charge van Martijn Muller niet ingrijpt heeft direct gevolgen voor de tussenstand. Terwijl Erik Geurtsen eerst tevreden constateert dat zijn enkels nog heel zijn ziet hij vervolgens net als zijn teamgenoten dat in de aanval die doorloopt; de spits van de Nijkerkers Tommy Kroon zijn hielen laat zien en de 2-0 binnen schiet. De marge van twee doelpunten is vervolgens het sein voor de thuisploeg een muur op te trekken voor eigen doel en van aanvallende intenties is in het vervolg van de wedstrijd geen sprake. De lange ballen richting de aanvallers worden keer op keer verwerkt door een prima spelende Nick de Boer. Uit een vrije trap van Geert van Dusschoten krijgt Veensche Boys dan na ruim een halfuur haar eerste mogelijkheid. Sam Schouten kopt de bal keurig binnen bij de tweede paal nadat Jacco van Leuveren de bal slim heeft laten lopen. Beide mannen lijken een paar minuten later wederom te scoren nadat zij door Marcel van den Akker alleen voor de keeper gezet worden. Het op zijn zachtst gezegd discutabele vlagsignaal van de grensrechter wordt echter gehonoreerd waardoor de mogelijkheid teniet wordt gedaan. Wanneer even later Schouten recht voor arbiter Zoudsma wordt nagetrapt door Martijn Muller en de beste man reageert door te doen alsof zijn neus bloed is het duidelijk wat voor middag het gaat worden.

De tweede helft die volgt is voor de supporter geen pretje. Het defensief uitstekende Sparta Nijkerk heeft de spitsen en spelmaker Geert van Dusschoten keurig vastgezet en ook andere spelers lukt het niet de stugge ploeg te verassen. Doordat de 2-1 voorsprong heilig verklaard is door de thuisploeg is er voor het doel van Rik Houtveen zo mogelijk nog minder te beleven. Wel heeft Veensche Boys recht op een penalty wanneer Patrick van Plaggenhoef onder het gras wordt gestopt door twee verdedigers maar zoals te verwachten valt in een typisch Nijkerkse derby blijft een straf uit. De blauwhemden zetten nog wel aan tot een soort van slotoffensief, maar wanneer zelfs de cornervlag niet meer te passeren blijkt gaan de Veensche koppen steeds meer hangen. De ingevallen Barry Zuiddam komt vlak voor tijd met een kopbal nog behoorlijk in de buurt, maar ook het geluk is niet aan de zijde van de ploeg die de koppositie met de 2-1 nederlaag voorlopig inlevert.

Webshop
Webshop
Archief berichten