Volgende wedstrijd

21 maart: Batavia – Veensche Boys (afgelast)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 39
2 ASV Dronten 37
3 Unicum 36
4 Batavia’90 36
5 Renswoude 29
6 Veensche Boys 28
7 VRC 25
8 Valleivogels 24
9 AVW’66 22
10 Lunteren 21
11 FC Horst 18

12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

5 juni 2020
Klaverjassen

12 juni 2020
Bingo 19.30u

19 juni 2020
Klaverjassen 20.00u

26 juni 2020
Bingo 19.30u

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 5 voegt nieuw hoofdstuk toe aan eigen jongensboek

Dat Veensche Boys 5 afgelopen voetbaljaargang een geweldig seizoen beleefde is inmiddels bekend. De ploeg werd ongeslagen kampioen in de reserve 6e klasse en pakte tevens de hoofdprijs in de bekercompetitie. Een uniek seizoen waarvan veel voetballers enkel kunnen dagdromen. Dit jaar speelt de ploeg een klasse hoger en heeft de KNVB besloten de res. 4e en 5e klassers een gecombineerde bekercompetitie te laten spelen. Hoewel Veensche Boys dit jaar weer eens leerde wat verliezen was staat het tot eigen verbazing wederom aan de leiding en is het dicht bij de titel ‘herbstmaister’. In Barneveld boekte de ploeg afgelopen zaterdag echter een nog opzienbarender resultaat. Op sportpark Norschoten elimineerde ‘de Blauwen’ het ongenaakbaar geachte SDVB 8.

 

De Barnevelders gaan in de 4e klasse soeverein aan de leiding. De statistieken leerden dat de Barnevelders gemiddeld bijna 6 doelpunten maken per wedstrijd en nog geen geen enkel duel verloren. Sterker nog het verspeelde slechts een keer punten. Saillant detail is dat dit wel was tegen, een enigszins versterkt, Veensche Boys 3 (3-3). Vandaar dat er voorafgaand aan de wedstrijd wat aan informatie werd ingewonnen. De zeer duidelijke geformuleerde scoutingsverslagen logen er niet om (“Ajoh dat winnen jullie nooit, stelletje homo’s”). Veensche Boys 5 reisde dan ook met enige angst af richting het sportpark van SDVB.

Dat de thuisploeg het bekertoernooi en de tegenstander minder serieus nam bleek wel aan de opstelling, want enkele sterspelers begonnen op de bank.

Deze instelling bleek bij Veensche Boys de gevoelige snaar te raken, want de ploeg speelt de eerste helft uitstekend. Ondanks de vrij harde tegenwind is ‘het vijfde’ verassend genoeg de bovenliggende partij. Er zijn dan ook al snel een aantal goede mogelijkheden. De eerste doelkansen zijn voor Jasper van Daatselaar en Martijn Demmer, maar deze worden niet benut. De thuisploeg hanteert met de wind in de rug wat vaker de lange bal echter zonder succes. De verdediging (Geurtsen, van de Akker, Kas en Kroon) komt, behoudens 2 corners, amper in gevaar. Door het sterke defensieve werk kan er veel worden aangevallen. Met goed veldspel en de balvaste gelegenheidsspits Ronald ‘keihard’ Attema wordt er goed druk gezet op de matige Barneveldse verdediging. Ondanks een aantal goede mogelijkheden blijven doelpunten wel lang uit. Zo schiet Martijn Demmer van dichtbij net voorlangs. Tien minuten voor rust staat hij echter wel aan de basis van een hele fraaie treffer. Met een mooie combinatie brengt hij Tommy Kroon in staat de bal vanaf de rechterzijde voor te geven. De mooie voorzet van Kroon komt terecht bij de net ingevallen Sam Schouten. Die legt de bal in een keer terug op de zeer geconcentreerd spelende Geert van Dusschoten; hij weet wel raad met de geboden mogelijkheid en met een handige passeerbeweging zet hij zichzelf vrij voor de keeper om deze vervolgens kansloos te laten.

Op slag van rust lijkt het ook nog 2-0 te worden. Na een goede aanval kan de hardwerkende Jacco van Leuveren de bal terug leggen op de inlopende Sam Schouten. Hij doet echter net niet secuur genoeg waardoor een kans voor open doel verloren gaat. Toch verdiend Veensche Boys een compliment voor de eerste helft waarin het amper een kans weggeeft tegen een sterker geachte tegenstander. Dat dit ook nog eens gebeurt met goed veldspel is natuurlijk extra mooi.

 

Met de 0-1 op het bord besluit SDVB de tweede helft enkele spelers te vervangen. De wissels zorgen duidelijk voor een betere thuisploeg, want zij melden zich opeens rond het doelgebied van de Veenders. Toch komt ook in het eerste kwartier het meeste gevaar van het vijfde. Geert van Dusschoten verovert de bal op het middenveld en bediend de aangesnelde Martijn Demmer op maat. Drie keer is scheepsrechter moet Demmer gedacht hebben, want met een mooie schuiver schiet hij het leren monster in de verre hoek. Met de 0-2 op het bord begint het toch wat verbouwereerde SDVB meer pressie te zetten en langzaam vloeien de krachten weg bij Veensche Boys. Waar in de eerste helft veel over de grond werd gevoetbald gaat het in de tweede helft vaak in een keer lang op de vliegensvlugge Martijn Demmer. Het laatste halfuur is dan ook voor het beter voetballende SDVB, maar de verdediging aan Veense zijde blijft lang overeind. Toch valt er zonder dat Rik Houtveen in 70 minuten een keer serieus getest is een treffer. Na gerommel in het doelgebied ligt de bal na een scrimmage opeens achter de doelman. Hierna speelt SDVB alles of niet met 8 man op de helft van de tegenstander. Met een aantal stevige charges en een wel erg knullige schwalbe proberen ze nog iets af te dwingen. Op de counter probeert Veensche Boys de wedstrijd in het slot te gooien. Sam Schouten ‘puntert’ na een mooie actie net naast en Ronald Attema weet een man meer situatie net niet handig uit te spelen waardoor de Veenders hun tegenstander in de wedstrijd laten. Dat dit heel onverstandig is blijkt een paar minuten voor tijd. Nota bene de centrale verdediger van de Barnevelders ziet zijn kans schoon op doel te schieten nadat het de blauwhemden niet lukt de bal uit het zestien meter gebied te krijgen. Een slap schot door een bos van benen blijkt voldoende, want opeens ligt hij in het net. De vlaggenist van dienst, Dick Bakker Jr., is vervolgens zo teleurgesteld dat SDVB alsnog langszij komt; dat hij vergeet te vlaggen voor hinderlijk buitenspel.

Geheel tegen de verhouding in is de stand na 90 minuten dus toch gelijk. In het bekertoernooi betekend dat direct strafschoppen. Een loterij waarin Veensche Boys vorig jaar toch al enige ervaring heeft opgedaan. Toen versloegen zij SDCP 13 na penalty’s om zo de finale te bereiken.

In de penalty reeks groeit Rik Houtveen vervolgens uit tot held van de dag. Hij stopt zowel en eerste als de tweede penalty van de Barnevelders om vervolgens zelf ook nog eens onberispelijk zijn strafschop binnen te schieten. Ditzelfde doen Geert van Dusschoten en Sam Schouten. Barneveld dat de reeks begon schiet de derde, vierde en vijfde strafschop wel goed binnen. Helaas faalt Martijn Demmer wel van elf meter waardoor de vijfde en laatste beslissend is. Gelukkig beschikt Veensche Boys over de 57-jarige routinier Hendrik-Jan Kas die vervolgens via de keeper het pleit beslecht.

 

Veensche Boys 5 schaart zich door deze verassende zege bij de laatste 12. Hierin kan het sterke tegenstanders ontmoeten als o.a. Sparta Nijkerk 6, NSC 3 en DVS 4. Ook kan het loten tegen onbekendere ploegen als Koninklijke UD 2 en IJsselstreek 2. Op de eerstvolgende belangrijke wedstrijd hoeft Veensche Boys niet lang te wachten. Aankomende zaterdag al mag het afreizen naar Zeewolde alwaar de nummer 2 (op verliespunten) van de competitie wacht. Om Zeewolde, dat toch een beetje een angstgägner is voor veel seniorenteams, te verslaan dient wel weer hetzelfde niveau gehaald te worden als afgelopen zaterdag. Mocht het desondanks lukken 3 punten punten mee te nemen uit de polder betekend dit wel meteen dat ‘het vijfde’ de winterstop in elk geval ingaat als (gedeelde) koploper.  

Sam Schouten

—-

Van de Website van SDVB8

Opgeluchte Barneveldse gezichten na bekernederlaag. Hoe zit dat?

Afgelopen zaterdag stond er voor ons een bekerduel op het programma. Veensche Boys 5 heette de opponent. Voor het achtste een duel om des keizers baard. Bekervoetbal is leuk in de voorbereiding op de competitie, maar daar moet het bij blijven, zo was de alom heersende gedachte bij SDVB 8, bijgenaamd Barnelona.

Vanaf minuut 1 was deze houding dan ook terug te zien in het spelbeeld. Het moet voor de eerste keer in de ongeveer dertigjarige historie zijn geweest dat er in de eerste helft nul komma nul kansen gecreëerd werden door het achtste. Het niveau was dan ook tranentrekkend slecht om te zien, een aanslag op de netvliezen van de toeschouwers. De tegenstander daarentegen had er wel zin in en liep met veel arbeidsvreugde over het veld te dartelen. Aangevoerd door een tropische verrassing in melkchocolade, luisterend naar de naam Geert (..) namen de Veenschen meteen het initiatief. Dit resulteerde in een 0-1 ruststand.

In de rust werd er wat fysiek ingewisseld voor techniek, want ons plan om eruit te vliegen werd wel heel erg opzichtig uitgevoerd. De tweede helft had dan ook iets meer weg van een duel. Niettemin bleef Veensche Boys de betere ploeg, en het was dan ook niet verwonderlijk te noemen dat de gasten de voorsprong verdubbelden. Nu hadden we zoals gezegd niet de intentie om door te bekeren, maar dat moest dan wel met opgeheven hoofd gebeuren. Er werd dus hier en daar een stapje extra gezet, met als gevolg dat het spelbeeld veranderde. Binnen afzienbare tijd werd er twee keer gescoord, en bijna werd het zelfs vlak voor tijd nog 3-2 voor SDVB.

Gelukkig voor ons eindigde het duel uiteindelijk in een gelijke stand, het schrikbeeld van een volgende bekerronde op een gure en regenachtige dinsdagavond uit tegen bijvoorbeeld Lelystad doemde al op. Scheidsrechter Hendriks had weinig trek in een verlenging en besloot meteen over te gaan op het nemen van strafschoppen. De eerste twee werden vakkundig door Alex van Drenth en Marco van den Brink in de handen van de keeper geschoten. De tegenstander miste slechts één strafschop. Hierdoor konden wij met een gerust hart afscheid nemen van het bekertoernooi, en vierden Geert en zijn medespelers een klein feestje, een duidelijke win-win situatie dus.

Alle aandacht kan weer worden gericht op de titelstrijd. Zaterdag wacht ons een lastige wedstrijd tegen DTS’35. De toeschouwers mogen er vanuit gaan dat er dan weer gewoon ouwerwets spektakel geleverd zal worden, tot dan.

Archief berichten