Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 5 wint 35+/45+ toernooi

Veensche Boys 45+ 29-5 b winnaar gercoAfgelopen vrijdag werd het eerste “35/45+ toernooi” ter afsluiting van het seizoen gespeeld op de velden van de Boys. Zes teams (NSC 2 teams, Hooglanderveen en Veensche Boys 3 teams) deden aan de eerste editie van dit, hopelijk terugkerende, toernooi mee. Organisator Wout v. Koningshoven sprak de wens uit om een traditie van dit toernooi te maken en het nog verder uit te breiden. Er gingen zelfs stemmen op tijdens de bbq, na afloop van het toernooi, voor de volgende keer een zanger/es uit te nodigen. Kortom plannen genoeg. Helaas waren er ook wat kleine opstartproblemen. Enkele clubs die hadden toegezegd om te komen, moesten op het laatste moment afzeggen. Veensche Boys 45+ 29-5 a bisVoor een organisatie van een toernooi een vervelend iets. Echter niet voor Wout v. Koningshoven. Hij schakelde gelijk over op plan B. Dat wil zeggen een halve competitie voor de 6 overgebleven teams. Hetgeen inhield dat er maar liefst 100 minuten per voetballer gespeeld moesten worden. Geen probleem voor de geoefende sporter, maar dat laatste ging niet voor elk team op. De meesten zien de bal pas op een toernooitje als deze. Desalniettemin kwam een ieder ongeschonden uit de strijd. Op zich al een klein wonder. Er werd immers op het scherpst gestreden voor elke meter. Alle teams wilden natuurlijk als eerste de fel begeerde cup met de grote oren winnen en de streekderby’s waren talrijk aanwezig. Derby’s die altijd verrassende winnaars krijgen en waarin het voetbal vaak niet bijzonder is. Deze avond een uitzondering op de regel. Dat kon ook niet anders.

Veensche Boys 45+ 29-5 b jarno en annet bisDiverse coryfeeën van vroeger maakten hun debuut tijdens dit toernooi. Wat te denken van Gerard Plug, John Doornbos, Kees van Domselaar, Fabian Bouwman, Hans Motshagen, good old Edward Vonhof om er zomaar wat te noemen. Met name de “jonkies” van NSC  lieten elkaar verbaal nog wel eens weten dat het spel soms niet naar wens verliep. Hoe bedoel je, gedreven tijdens zo’n ogenschijnlijk niets zeggend toernooitje. En ook de clash tussen Veensche Boys 35+ en 45+ was dit keer weer een ware thriller. Helaas voor de 35+ was ook dit keer weer de 45+ de bovenliggende partij. Geroutineerd werd de 35+ door 45+ de wil opgelegd. Zelfs de vaak hard schietende Kees van Domselaar kon de bal niet naast de geconcentreerd keepende Adriaan Guliker krijgen.

Veensche Boys 45+ 29-5 d b9isUiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een simpele 4-2 voor de 45+. Maar ook de wedstrijd tussen de “jonkies” van NSC  en Veensche Boys was een happening. Een makkelijk verkregen 3-0 voorsprong voor NSC zou, door dit toch enigszins geroutineerde team, toch niet meer verloren mogen gaan. Echter niets is minder waar. De jonkies deden de turbo aan en wisten het net maar liefst 4 keer te vinden, waardoor de blauw-gelen uit Nijkerk toch nog het onderspit delfden. Kortom allemaal wedstrijden met een groot vermaak-gehalte waar menig toeschouwer van kon genieten. Uiteindelijk werden de jonkies van Veensche Boys kampioen en wisten zij zich hiermee te plaatsen voor de volgende editie van dit toernooi. Na afloop van het toernooi was een iedereen winnaar.

Veensche Boys 45+ 29-5 c bisOnder het genot van een drankje (of iets meer zelfs) en een smakelijk klaar gemaakt hapje door meester kok Aart Kieft, werden de wedstrijden nog even geanalyseerd. Ook dit keer was de donker vroege zaterdagmorgen het decor om naar bed te gaan voor de meesten. Alle acteurs bedankt voor deze geweldige avond georganiseerd door de al eerder genoemde Wout. Met name ook dank aan Annet Schuurman (zij zorgde er weer voor dat de dorstige keeltjes tot in de vroege uurtjes nat bleven), Aart Kieft (was als volleerd bbq-meester het vlees aan het garen voor een ieder) en natuurlijk onze scheidsrechters Edwin Zonneveld, Rene Buitenhuis, Hendrik Jan Kas en een topper scheidsrechter uit Hooglanderveen die bij de auteur van dit stukje niet bij naam bekend was. Veensche Boys 45+ 29-5 b annet bisExcuses hiervoor. Deze 4 heren moesten er voor zorgen dat de spelregels op de juiste manier gehanteerd werden door alle ploegen. Voorwaar geen gemakkelijke opgave met zulks zwaar geschut (letterlijk en figuurlijk). Kortom, een zeer geslaagde uitgave van dit voor het eerst georganiseerde toernooi. Voor allen die hun tijd hebben verpest om hiernaar te komen kijken, sorry en hopelijk volgend jaar nog meer spektakel. Voor een ieder een fijne vakantie en tot volgend jaar.

Eddy Kraaij

Foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten