Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 5 zonder franje langs hekkensluiter

Het vijfde team heeft afgelopen zaterdag weer eens drie punten gepakt voor de competitie. Zonder veel indruk te maken werd de rode lantaarn drager, DVS ’33 9, eenvoudig aan de kant gezet. In een van Veensche Boys prima eerste helft werd kans na kans verprutst en dat het bij rust dan ook slechts 2-0 stond mocht een klein wonder genoemd worden. In de tweede 45 minuten bakte de mannen van het vijfde er echter weinig van en liet het DVS zelfs een aansluitingstreffer maken. Gelukkig ontbrak het de bezoekers aan kwaliteit en Veensche Boys liep uiteindelijk uit naar een 4-1 overwinning en nam ook de koppositie weer over van Sparta Nijkerk 7 dat niet verder kwam dan een gelijkspel tegen VVOP. Foto’s Kees van den Heuvel.

Twee keer eerder ontmoetten DVS 9 en Veensche Boys 5 elkaar al dit jaar. Zowel in de beker als in de competitie had Veensche Boys in Ermelo geen enkele moeite gehad met de plaatselijke geel-zwarten (11-0 en 6-0). Ook in Nijkerkerveen had het er al snel alle schijn van dat er wederom een ruime zege geboekt ging worden. Met vlotte aanvallen werden vanaf minuut 1 de kansen aan een geregen.

Zonder overdrijven had Martijn Demmer binnen een kwartier al vijf treffers op zijn naam kunnen hebben. Van die opgelegde kansen ging er echter maar een langs de uitstekende Ermelose doelman. Op aangeven van Jacco van Leuveren rommelt Martijn Demmer de bal langs de doelman die net op het verkeerde been stond en de bal niet meer voldoende kan pareren. Gesterkt door de 1-0 voorsprong gaat Veensche Boys vrolijk verder en laat de mannen van DVS alle hoeken van het veld zien. Wat volgt is een spervuur richting het doel van de bezoekers, maar net zoals Martijn Demmer steekt medespits Sam Schouten ook niet in grootse vorm. Op aangeven van diezelfde Demmer en Schimmel schiet hij in perfecte positie over en in de handen van de keeper. Ook Jacco van Leuveren (zwak schot), Geert van Dusschoten (open schiet kans), Arjen Schimmel (vrije trap op de lat) en nogmaals Martijn Demmer (voorlangs) falen voor het doel. Eenmaal slechts lukt het nog de doelman te passeren. Na een puike aanval besluit Demmer niet zelfzuchtig te zijn, maar Sam Schouten de kans te bieden; van dichtbij loopt hij de bal vervolgens binnen. DVS is tussendoor ook nog gevaarlijk geweest, maar gelegenheidsdoelman Sicco Schouten houdt zich knap staande met een fraaie redding al is het uiteindelijke de prima spelende Erik Geurtsen die de bal voor de doellijn wegruimt.

Daar waar in de eerste helft wel goed werd gevoetbald alleen de scherpte in de afronding ontbrak, ontbreekt in de tweede helft ook de scherpte in het veldspel. DVS ziet zo kans zich terug in de wedstrijd te spelen. Hendrik-Jan Kas vergeet de bal uit de zestien weg te werken, verliest de bal en plots vliegt de bal buiten bereik van Sicco Schouten in de winkelhaak. Daarna zetten de Blauwen nog even aan lopen snel uit naar 4-1  door treffers van Martijn Demmer (loopt een hoge bal van Marcel van den Akker per toeval binnen) en Sam Schouten (steelt een doelpunt van Jacco van Leuveren door een bekeken schot nog te beroeren voor de doellijn). Daarna vind iedereen het welletjes en het duel dooft als een nachtkaars uit. Arbiter Dick Schouten besluit dan dat hij liever op tijd bij de wedstrijd van het eerste aankomt, dan dat hij nog de laatste 10 minuten van een gezapig zomeravond partijtje afwacht, en maakt er een einde aan tot ieders tevredenheid.

Al met al wel een meer dan verdiende overwinning die Veensche Boys 5 meteen weer aan kop brengt in een competitie die verdacht veel weg heeft van de eredivisie. Nog tenminste 6(!) ploegen maken aanspraak op de titel. Een sleutelduel in die titelrace vind volgende week plaats op sportpark “De Roelereng” in Voorthuizen. VVOP dat dit weekend een punt pakte tegen de koploper Sparta 7 is dan de tegenstander van Veensche Boys. In het duel in Nijkerkerveen werd eerder dit seizoen kansloos met 3-1 verloren van het oerdegelijke VVOP. Het moge duidelijk zijn dat het in Voorthuizen alles behalve gemakkelijk zal worden om de koppositie te behouden.

Archief berichten