Volgende wedstrijd

24 november: Veensche Boys – IJFC (14.30 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 20
2 FC De Bilt 19
Veensche Boys 18
4 De Meern 15
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 10
9 BFC Bussum 10
10 Benschop 9
11 JSV Nieuwegein 7
12 Odysseus’91 5
13 TOV Baarn 5
14 FC Almere 4

Uitslagen 17 november

Waterwijk – Veensche B 2-2
Almere – Delta Sports 1-2
TOV – Odysseus 1-1
De Meern – JSV 2-2
De Bilt – Loosdrecht 3-2
Lopik – Benschop 0-3
BFC – IJFC 3-0

Activiteiten kalender

23 november 2018
bingo 19.30 uur

28 november 2018
Sinterklaasfeest

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 5
2 Danny Brouwer 4
3 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 2
4 Ivo te Velthuis 1
4 Bas van de Grootevheen 1
4 Menno van der Woude 1
4 Niels Buijtenhuis 1
4 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Veensche Boys 5 zonder franje langs hekkensluiter

Het vijfde team heeft afgelopen zaterdag weer eens drie punten gepakt voor de competitie. Zonder veel indruk te maken werd de rode lantaarn drager, DVS ’33 9, eenvoudig aan de kant gezet. In een van Veensche Boys prima eerste helft werd kans na kans verprutst en dat het bij rust dan ook slechts 2-0 stond mocht een klein wonder genoemd worden. In de tweede 45 minuten bakte de mannen van het vijfde er echter weinig van en liet het DVS zelfs een aansluitingstreffer maken. Gelukkig ontbrak het de bezoekers aan kwaliteit en Veensche Boys liep uiteindelijk uit naar een 4-1 overwinning en nam ook de koppositie weer over van Sparta Nijkerk 7 dat niet verder kwam dan een gelijkspel tegen VVOP. Foto’s Kees van den Heuvel.

Twee keer eerder ontmoetten DVS 9 en Veensche Boys 5 elkaar al dit jaar. Zowel in de beker als in de competitie had Veensche Boys in Ermelo geen enkele moeite gehad met de plaatselijke geel-zwarten (11-0 en 6-0). Ook in Nijkerkerveen had het er al snel alle schijn van dat er wederom een ruime zege geboekt ging worden. Met vlotte aanvallen werden vanaf minuut 1 de kansen aan een geregen.

Zonder overdrijven had Martijn Demmer binnen een kwartier al vijf treffers op zijn naam kunnen hebben. Van die opgelegde kansen ging er echter maar een langs de uitstekende Ermelose doelman. Op aangeven van Jacco van Leuveren rommelt Martijn Demmer de bal langs de doelman die net op het verkeerde been stond en de bal niet meer voldoende kan pareren. Gesterkt door de 1-0 voorsprong gaat Veensche Boys vrolijk verder en laat de mannen van DVS alle hoeken van het veld zien. Wat volgt is een spervuur richting het doel van de bezoekers, maar net zoals Martijn Demmer steekt medespits Sam Schouten ook niet in grootse vorm. Op aangeven van diezelfde Demmer en Schimmel schiet hij in perfecte positie over en in de handen van de keeper. Ook Jacco van Leuveren (zwak schot), Geert van Dusschoten (open schiet kans), Arjen Schimmel (vrije trap op de lat) en nogmaals Martijn Demmer (voorlangs) falen voor het doel. Eenmaal slechts lukt het nog de doelman te passeren. Na een puike aanval besluit Demmer niet zelfzuchtig te zijn, maar Sam Schouten de kans te bieden; van dichtbij loopt hij de bal vervolgens binnen. DVS is tussendoor ook nog gevaarlijk geweest, maar gelegenheidsdoelman Sicco Schouten houdt zich knap staande met een fraaie redding al is het uiteindelijke de prima spelende Erik Geurtsen die de bal voor de doellijn wegruimt.

Daar waar in de eerste helft wel goed werd gevoetbald alleen de scherpte in de afronding ontbrak, ontbreekt in de tweede helft ook de scherpte in het veldspel. DVS ziet zo kans zich terug in de wedstrijd te spelen. Hendrik-Jan Kas vergeet de bal uit de zestien weg te werken, verliest de bal en plots vliegt de bal buiten bereik van Sicco Schouten in de winkelhaak. Daarna zetten de Blauwen nog even aan lopen snel uit naar 4-1  door treffers van Martijn Demmer (loopt een hoge bal van Marcel van den Akker per toeval binnen) en Sam Schouten (steelt een doelpunt van Jacco van Leuveren door een bekeken schot nog te beroeren voor de doellijn). Daarna vind iedereen het welletjes en het duel dooft als een nachtkaars uit. Arbiter Dick Schouten besluit dan dat hij liever op tijd bij de wedstrijd van het eerste aankomt, dan dat hij nog de laatste 10 minuten van een gezapig zomeravond partijtje afwacht, en maakt er een einde aan tot ieders tevredenheid.

Al met al wel een meer dan verdiende overwinning die Veensche Boys 5 meteen weer aan kop brengt in een competitie die verdacht veel weg heeft van de eredivisie. Nog tenminste 6(!) ploegen maken aanspraak op de titel. Een sleutelduel in die titelrace vind volgende week plaats op sportpark “De Roelereng” in Voorthuizen. VVOP dat dit weekend een punt pakte tegen de koploper Sparta 7 is dan de tegenstander van Veensche Boys. In het duel in Nijkerkerveen werd eerder dit seizoen kansloos met 3-1 verloren van het oerdegelijke VVOP. Het moge duidelijk zijn dat het in Voorthuizen alles behalve gemakkelijk zal worden om de koppositie te behouden.

Webshop
Webshop
Archief berichten