Volgende wedstrijd

29 september : De Meern – Veensche Boys  (14.30 u)

Stand 2e Klasse

1 Delta Sport 3
2 Veensche Boys 3
3 BFC Bussum 3
4 FC De Bilt 3
5 De Meern 3
6 Waterwijk 3
7 IJFC 0
8 SV Lopik 0
9 JSV Nieuwegein 0
10 FC Almere 0
11 SV Loosdrecht 0
12 Odysseus’91 0
13 TOV Baarn 0
14 Benschop 0

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV 3-0
IJFC – Lopik afg.
Loosdrecht – BFC 0-2
Almere – De Meern 2-3
JSV Nieuwegein – Waterwijk 0-1
Delta Sports’95 – Benschop 5-0
Odysseus – De Bilt 0-2

Activiteiten kalender

28 september 2018
Bingo 19.30 uur

5 oktober 2018
Klaverjassen 20 u

12 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst
  1. Danny Brouwer 2
  2. Stefan Fredriksen 1

 

 

***  Nieuwbouw is 25 augustus geopend *** Kaboutertraining vanaf 1 september *** gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Veensche Boys bekert verder na 4-0 winst op Sparta Nijkerk 3, maar Marco Brouwer weet: “We zijn nog volop in de opbouw”

Waarmee de sympathieke coach van de Blauwe Helden nog maar even wil aangeven dat het een pittig seizoen zal worden. De eerste helft was een uitermate boeiend gevecht met volop kansen over en weer en de brilstand bij de rust gaf de verhoudingen goed weer. Voor wat betreft het aantal doelgerichte kansen en dramatische missers gingen de Blauwen er bij de rust met de winst vandoor, maar het veldspeld van de grote buurman uit Nijkerk was in vergelijking met het voorgaande seizoen op zijn minst verrassend. “Vind ik ook”, zei Brouwer na afloop, “maar er staat nu dan ook een heel ander Veensche Boys dan vorig seizoen”. 

Vermeldenswaard was het geweldige optreden van Sparta Nijkerk doelman Harold Kruiskamp, die heel bescheiden aangaf dat hij maar liefst 4 x moest vissen, maar vriend en vijand kon zaterdag zeker 10 geweldige reddingen zien van deze goalie. De voorwaartsen van Veensche Boys moeten er gek van zijn geworden. Ook vermeldenswaard waren de optredens van Rody van de Beek en Jiri van Kasteel, die in de tweede helft met steekpassjes strooiden dat het een lieve lust was, de eerste tot groot genoegen van zijn trotse ouders en grootouders die zich kostelijk vermaakten op de tribune die de naam van zoon en kleinzoon draagt. En van Kasteel werd genoemd door Brouwer zelf.

Als gezegd, de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd, en in mijn miniboekje staan wat vrijwel onleesbare aantekeningen over kansen voor Veensche Boys, geweldige reddingen van de Sparta doelman en voilá een enkele van die van de Veensche Boys. De druk op het Oranje-Zwarte doel was op zijn hevigst na een half uur met 4 corners op rij, de grootste kans voor de Nijkerkers was in de 35e minuut, maar de bal ging net naast, de 40e minuut was weer voor de Boys maar andermaal stond Kruiskamp in de weg.

In de tweede helft vond ik de Blauwen beter dan de Oranje-Zwarten, niet alleen qua veldspel, maar de Boys waren ook gretiger, balvaster en hadden continu druk op de bal. Nog bij de brilstand moest doelman Jasper van Leeuwen een keer ver uit de goal om buiten de 16 de bal nog nét voor de voeten van een Spartaan de bal weg te koppen. In de 25e minuut werd de ban eindelijk gebroken en kon Chiel Wery de 1-0 aantekenen na een steek van van de Beek, een schot op de paal in de 35e minuut, een fraaie goal van Mitch van Moorselaar in de 40e, hij plantte de bal eerst op de lat en daarna in de rebound door Kevin Hols in het doel, de 3-0 van Kevin Hols was een fraaie vrije trap vanaf links in de verre kruising. Wie Hols volgt gedurende zijn 6e levensjaar weet dat hij dat kunstje al, pak hem beet, 50 keer of meer geflikt heeft. Ik zei nog tegen mijn beide buurmannen op de tribune: “Let op, hij mikt hem in de verre kruising”. Het crescendo kwam weer van van Moorselaar, eindstand 4-0. Hij had beloofd er 3 te maken maar de teller strandde op 2. Als invaller ruim voldoende!

Met 6 uit 2 bekert Veensche Boys 2 vrolijk verder, is de wedstrijd van volgende week tegen VVOG een formaliteit, maar zal de technische staf de wedstrijd heus wel serieus oppakken om het een en ander uit te proberen vóór het grote werk begint op zaterdag 22 september thuis tegen Barneveld 2.

Basisopstelling: Jasper van Leeuwen (doel), Harm-Geert Bakker, Bart van Tiggelen, Rodney Hop, Patrick van Weert, Friso Doornhof, Chiel Wery, Jeffrey van de Brink, Zakaria Fimoud, Kevin Hols, Fabian Bezembinder.

Invallers: Ronnie Schiphorst, Jiri van Kasteel, Rody van de Beek en Mitchell van Moorselaar.

 

Sibert van Leeuwen

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten