Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys C2 kampioen (deel 2)

Veensche Boys c2 14-5 bbq team kampioen bisAfgelopen zaterdag 14 mei 2016, werd onze C2 verdiend kampioen na een gelijkspel van 2 -2 tegen mede concurrent Lelystad ’67 C10. Zodoende bleven we zowel Lelystad ’67, als ook FC Horst C3 met 1 punt voor. Met 23 punten uit 9 wedstrijden. Lelystad ’67 was weliswaar met 13 spelers naar Nijkerkerveen gekomen, echter maar 9 daarvan bleken een geldige spelerspas te hebben, waardoor 4 spelers van Lelystad niet mochten spelen. Een aantal van de 9 overgebleven spelers was bovendien van een veel hoger C – elftal, heb ik op de website van de tegenstander terug kunnen zien, echter dat was toegestaan. Je zou je kunnen afvragen waarom het zo moest en of dat al niet meer is gebeurd, want het leukste is natuurlijk een eerlijk en fair competitieverloop waarbij je gewoon met 11 tegen 11 kunt spelen tegen tegenstanders die van “jouw” niveau zijn.

Veensche boys c2 lelystad 14-5 dMoge éénieder van welke club dan ook die dit stukje leest en de schoen past, zich dit aantrekken in de toekomst. Kinderen in de combinatie van “eerlijk zijn”, daar gaat het hier om en dat we ze daarmee wat leren voor de toekomst. Bovendien ben ik van mening dat het niet leuk voor een scheidsrechter kan zijn om kinderen die komen om te voetballen (en niet beter weten) te moeten teleurstellen dat dat niet mag, omdat volwassenen van je eigen club daar voor “gezorgd” hebben.   Door alle besognes kon de wedstrijd daarom ruim twintig minuten later beginnen dan gepland. Je zou zeggen dat het met 11 tegen 9 kat in het bakkie is, echter dat was dus helemaal niet zo.Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 23 Spannend bleef het echt tot aan het laatste fluitsignaal. Tot het laatst kon de bal “verkeerd” vallen en Lelystad met een 2 -3 overwinning aan de haal gaan en daarmee het kampioenschap. Het gebeurde gelukkig niet. Ondanks dat de zenuwen een aantal jongens behoorlijk parten speelden (en da’s natuurlijk niet zo gek met zo veel ouders, broers, zussen, ooms, tantes, opa’s en oma’s langs de kant), streden ze als leeuwen voor elkaar en gaven ze niet op. Zelfs onze “kleinste” mannetjes waren voor de duvel niet bang en klapten er vol op tegen die ene hele grote aanvaller. Als er één of twee spelers van ons werden gepasseerd, dan stond er eigenlijk altijd wel een ander achter om in te grijpen. Zodoende kon hij soms wel gevaarlijk zijn, maar bleef de schade beperkt. Eigenlijk kun je ons het beste vergelijken met het “vechtjassenvoetbal” van Atletico Madrid. Nooit opgeven, altijd doorgaan. We kwamen echter wel achter door wat al te laconiek verdedigen en te laat ingrijpen achterin. Hierdoor kon de bal voorgezet worden door Lelystad en helaas werd ie door een Veensche voet in eigen doel gewerkt. Maar Veensche Boys richtte zich op en gooide alles in de strijd. Het elftal werd iets omgezet. Davey ging naar het middenveld en Kelvin ging in het centrum achterin Pieter, Wichman, Martijn en Roy “Kenny” Blankestijn meehelpen om die ene gast in toom te houden. Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 20 bisEn dat ging uiteindelijk goed. Met een mooie uitval kwam na een strakke pass van Gerco, de bal bij de snelle Lars Ossendrijver. Hij bleef gelukkig koel en schoof de bal simpel en ijzig koud in de hoek langs de uitgekomen keeper. Het was 1 -1, en dat was op dat moment verdiend. Voor de rust kwam er zelfs een 2 – 1 voorsprong op het scorebord. Wederom was het Lars. Hij ontving een uitstekende steekpass vanuit het middenveld en prikte de bal langs de keeper in de hoek. Met een 2 – 1 voorsprong gingen we de rust in. Lelystad had best wel een aantal keren een goeie kans gehad, maar wij ook. Evert – Jan en Teus spoorden de jongens nog eens aan om in de tweede helft alles uit de kast te halen, want we moesten blijven opletten en niks meer weggeven. “Die ene grote” was het grootste gevaar, dat hadden we allemaal wel door.

De tweede helft bleef ontzettend spannend door de stand. Lang bleef het 2 – 1 en hadden we de pech dat we het vizier steeds net niet op scherp hadden. veensche Boys c2 14-5 bbq 5tOnze schoten gingen net langs of over het doel. Ook trad de keeper van Lelystad een aantal keren goed op. Vanuit corners waren we er een aantal keren dicht bij, maar die bal wilde er gewoon niet meer in. Uit één van de spaarzame echte uitvallen van Lelystad, scoorde Usain Bolt (man wat kon die gozer rennen met die lange benen) een minuut of tien voor het einde de 2 – 2. En daarna begon natuurlijk het billenknijpen. Alles weg en niks meer weggeven. Knokken deden we voor elkaar jongens, en dat heeft het kampioenschap opgeleverd. Jullie strijdlust voor elkaar gaf de doorslag en daarvoor verdienen jullie allemaal een hele dikke pluim. veensche Boys c2 14-5 bbq balken lars en kelvinEchte Boysmannen gaan voor elkaar door het vuur. En dat zijn jullie, echte Boysmannen. Na het laatste fluitsignaal was het natuurlijk, springen, juichen, duiken, champagnespuiten. Kortom “de hele rataplan”. De schaal kregen we uitgereikt bij het hek, toen we net in de open vrachtauto waren geklommen. Een onvergetelijke rit door het Veen volgde hierna. Zingen met zijn allen van “niet bang zijn, want Teus die is erbij”. Of iemand anders, want je kunt iedereen zijn naam invullen. Klimmen in de balken in de kantine, patat en frikandellen gehad en het kleedlokaal nog even feestvierend onder water gezet……jaaaaaa, we hebben het ook netjes weer opgeruimd!

Veensche boys c2 14-5 bbq 3En daarna nog even een spontane barbecue ’s avonds, omdat Rowan du Pree wel zin had in een feestje. En hij was natuurlijk niet de enige. Zijn moeder was op vakantie, zijn vader vond het best (bedankt nog!), en dat stond garant voor een prachtige avond in “Huize du Pree”. Limonade, patat, worstjes, speklappen, spiesjes, hamburgers en frikandellen…..voor alles was door de jongens gezorgd. Zelfs een paar biertjes voor de leiders. Lekker gegeten van een barbecue die onder leiding stond van sterrenkok “Kenny”, waarna nog even een uur of 2 lang verstoppertje werd gespeeld.

Veensche Boys c2 14-5 bbq 1Super jongens, jullie lieten ons zien dat jullie een echt “TEAM” en vrienden van elkaar zijn. Bedankt voor het leuke jaar, ook aan de ouders die altijd in zo’n grote getale aanwezig zijn bij alle wedstrijden.  Daarom denken we, dat we ook namens al jullie ouders kunnen zeggen: “Gefeliciteerd met jullie kampioenschap”.

Groeten,

Henk Berculo

Foto’s Henk Berculo en Kees van den Heuvel

Veensche Boys c2 14-5 bbq team kampioen 1 bisVeensche Boys c2 14-5 bbq 2

Veensche boys c2 lelystad 14-5 roy bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 roy 1 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 a bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 2 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 4 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 kelvin bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 5 goal bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 6 goal bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 kelvin 2 Veensche boys c2 lelystad 14-5 roy 8 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 roy 6 Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 14 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 kelvin 4 Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 12 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 11 Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 9 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 8 Veensche boys c2 lelystad 14-5 roy 3 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 15 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 jesper bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 roy 9 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 davey Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 20 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 jesper 1 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 21 bis Veensche boys c2 lelystad 14-5 lars 22 bis

Archief berichten