Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys C2 laat steken vallen

Veensche Boys c2 VVOP 26-9 d bisNa de prachtige wedstrijd van vorige week die met 1 – 9 werd gewonnen tegen Zeewolde, wat grotendeels uit eerstejaars C junioren bestond, staat de C2 na alle euforie weer met beide benen op de grond. VVOP C3 was afgelopen zaterdag de tegenstander in Nijkerkerveen, een goed elftal wat uit allemaal tweedejaars C junioren bestaat. We werden afgeschminkt waar we bijstonden. Als je zo’n wedstrijd tegen van die grote jongens wilt winnen, moet alles kloppen. En dat begint met op tijd naar bed gaan op vrijdagavond als je ’s ochtends om 9 uur topfit wilt zijn. Of is “The Voice” op vrijdagavond soms belangrijker, huh…zeg het maar? Veensche Boys c2 VVOP 26-9 aHet begint verder met het draaien van een goede warming – up, waar je met zijn allen goed geconcentreerd en fanatiek aan mee moet doen. Want tegen zo’n tegenstander moet je er in de eerste minuut gelijk staan, geconcentreerd zijn en vol gas geven. Dan kun je, zoals één van de spelers opmerkte, niet een beetje aan gaan zitten klooien met een warming – up (en dat geldt ook op de training doordeweeks!). Want die gasten van de tegenstander zijn allemaal gemiddeld wat groter en sterker en gaan er vanaf de eerste minuut vol tegenaan.

 

Veensche Boys c2 VVOP 26-9 bJe weet dus vooraf al dat het niet zo gemakkelijk gaat worden als de week er voor, en dat je uit een ander vaatje moet tappen. Dat vertellen we ook, keer op keer. Gelijk je mouwen omhoog, niet opgeven als het niet zo gemakkelijk gaat, extra meters voor elkaar willen lopen, slim overspelen (dus je kop gebruiken, de taktiek goed proberen uit te voeren…je bent echt niet sneller als die jongen die een kop groter is….dus je moet met elkaar overspelen), je mannetje uitschakelen (want daar ben je verantwoordelijk voor)…kortom: je “opdrachten” uitvoeren in het veld. Als je dat ALLEMAAL doet, dan kun je ook van die grotere jongens winnen. Daar zijn we van overtuigd.

 

Voer je je opdrachten niet de hele wedstrijd geconcentreerd uit, dan krijg je onherroepelijk een paar doelpunten tegen die gewoon niet hoeven. En da’s natuurlijk niet leuk, maar wel heel logisch dat het gebeurd. Excuses zoeken bij een ander, een blessure, de grote tegenstanders (schiet op toch, d’r tegenaan!), de scheids of wat dan ook….da’s allemaal in feite onzin. Het begint bij jezelf, daar moet je het zoeken. Als je in de C junioren wilt winnen, moet je er met zijn allen de schouders onder zetten, niet opgeven als het wat minder gaat, want dan laat je in feite je maatjes in de steek. En dat doet niemand anders dan jijzelf alleen.

 

cVeensche Boys c2 VVOP 26-9 aDat is wat je hebt kunnen leren van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Je moet de hele wedstrijd alles geven, niet alleen maar als je het uitkomt. En ook met de warming – up en de training. Natuurlijk kunnen we lachen met elkaar en schik maken (daar is voetballen ook voor bedoeld jongens, en dat gaat ons ook heel best af trouwens denk ik!), maar als we moeten voetballen  / trainen….dan geven we gas, helpen we elkaar, zijn we geconcentreerd en fanatiek de hele wedstrijd en geven we niet op. We gaan NIET om het minste of geringste zitten miauwen op van alles en nog wat als het niet loopt (behalve op jezelf…je mag jezelf altijd aansporen). We zijn toch geen stelletje “ouwe wijven”? Over de wedstrijd zelf….

Veensche Boys c2 VVOP 26-9 berculo bisOnder een prachtig ochtendzonnetje begonnen we de wedstrijd afgelopen zaterdag. Na een paar minuten stonden we door niet opletten in de verdediging (na een prachtige redding van Rowan in de goal), met 1 – 0 achter. Het vervolg in de twintig minuten erna was helemaal niet slecht, best goed eigenlijk verdedigend gezien. We werkten toen wel goed voor elkaar, letten goed op enz. Een wedstrijd duurt echter geen twintig minuten, maar 70 minuten. Na die eerste twintig minuten kwam de klad er in. Jongens die niet met hun mannetje meeliepen, niet opletten enz……en daar maakte VVOP dankbaar en goed gebruik van. Uiteindelijk werd het 0 – 10, terwijl het nog veel meer had kunnen zijn. Een aantal van ons bleef goed proberen hun taken uitvoeren de hele wedstrijd, maar je hebt iedereen nodig. Allemaal. De hele wedstrijd lang.  Want je kunt niet met een paar mensen die echt willen, de wedstrijd winnen. Nou, dat was het. Ik kan er niks anders van maken. Van de week toch weer lekker trainen met elkaar. En dat gaat best lukken jongens, daar ben ik ook van overtuigd. Want ondanks alles houden Teus, Evert en Henk stiekem toch wel van jullie.  Zo is het ook. Wat een stelletje apparaten zijn jullie bij elkaar zeg!  MAAR DOE WAT MET WAT WE TEGEN JULLIE ZEGGEN JONGENS!

Groeten, Jullie trainers

Foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten