Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys C2 speelt goede wedstrijd tegen koploper SDC Putten C5

Afgelopen zaterdag stonden we er weer met zijn allen. Een goede pot voetbal tegen koploper SDC Putten C5 eindigde uiteindelijk jammer genoeg in 2 – 2. Maar als er 1 van de teams had moeten winnen, dan was het onze C2. Je kon voor de wedstrijd al merken dat de mannen zich wat aangetrokken hadden van vorige week. Ik hoorde van iedereen vooraf dat ze “The Voice” niet hadden gekeken, en dat ze al vroeg in bed lagen. De warming – up voor de wedstrijd ging heel serieus. Als leiders en trainers zijnde, hoefden we daar weinig aan te doen. We merkten dat jullie je wat aangetrokken hadden van de vorige wedstrijd en dat deed ons goed. We zagen dat jullie allemaal je beste beentje wilde voorzetten voor een goed resultaat. Na het beginsignaal begon een strijd die zich voornamelijk op de helft van SDC Putten afspeelde. De verdediging van ons sloot steeds goed aan naar de middenlijn en hield het veld “kort”. Nu zag je daarom ook, dat je daarmee de middenvelders en aanvallers heel erg helpt. Je voetbalt allemaal korter bij elkaar en kunt makkelijker elkaar ondersteunen. Iedereen in de verdediging en op het middenveld zat goed kort op hun directe tegenstander (en daar begint het verdedigen mee). Zodoende werden veel ballen veroverd en kon het middenveld de aanvallers proberen aan het werk te zetten. Dat laatste lukte de ene keer wat beter als de andere keer, dat kon in de eerste helft nog wat beter. Echter, als we de bal verloren, zaten we er meteen weer kort bovenop om het ding gelijk weer af te pakken. We kregen wat goede kansen, via Ruben en Lars. Die gingen er helaas niet in, maar het zag er allemaal best aardig uit. We kregen er zelfs het gevoel van dat we konden winnen.

We stroopten de mouwen nog eens extra op en gaven er gas bij. Mooi om te zien jongens, dat jullie voor elkaar vochten als leeuwen. Na een aantal goede momenten en onderscheppingen op het middenveld van Olivier (die “Ollie” gaat steeds beter voetballen!), begon Jari aan een korte dribbel op de rand van de zestien van SDC. Toen hij zich dreigde vast te lopen, legde hij heel bekeken de bal terug op Davey. Davey had heel slim de doelman van SDC 2 meter voor zijn doel zien staan, en van ruim 20 meter krulde hij met veel gevoel de bal met een prachtige “pisboog” over de keeper heen. Een meer dan terechte 0 – 1 op dat moment.

Helaas, na ongeveer 25 minuten voetballen, hadden we de pech dat er toch ineens een bal tussendoor stuitert in de verdediging. De aanvaller van SDC Putten wist Rowan (onze topper op de goal) te verschalken met een goed geplaatst schot. Geheel tegen de verhouding in kwam SDC daarmee op 1 – 1.

Even later was het rust. Hierin vertelden we (vooral Evert – Jan), dat er veel meer mogelijk was, maar dan moesten we goed georganiseerd blijven voetballen en alles blijven geven voor elkaar. Ook moesten we wat breder spelen voorin en de vleugels eerder “diep” gaan rennen. In de eerste helft kwam er nog te vaak een dieptepass door het midden in plaats van over de vleugels. Op de vleugels lagen onze kansen zei hij. En er mocht best wel eens 1 van die goede kansen worden gepromoveerd tot een doelpunt. Wat volgde was een hele beste tweede helft. Ook weer grotendeels op de helft van SDC Putten. Het leek wel of wij bovenaan stonden. We waren “los” zeg maar.  Onze verdedigers en middenvelders gaven niks weg. Pieter, Wichman, Kelvin en Roy (ehhhh…Kenny) en later Jari en Olivier, stonden een puike wedstrijd te verdedigen. En als er dan eens een balletje doorfloepte , dan was er nog Rowan du Pree die goed voor zijn doel speelde en de bal weg kon rossen zoals alleen hij dat kan. Naar voren toe werd er ineens heel goed op het middenveld en in de spits gecombineerd en vaak werden na de combinatie de vleugelspelers Ruben en Roy in stelling gebracht met goede steekpasses. De prachtigste kansen kregen we, die bal moest er gewoon een keer in gaan. En dat lukte net niet…Ruben, Roy, Lars, Davey, Gerco…..ik kan nog wel effe doorgaan. Prachtige aanvallen, die er steeds net niet ingingen. Balen is dat dan, maar door blijven gaan natuurlijk. Het duurde alleen heel lang, tot 10 minuten voor tijd, dat we onszelf beloonden. Wie de steekpass gaf weet ik niet meer, maar die bal was prachtig. Roy flitste weer eens binnendoor en wist de opgelegde kans dit keer wel te verzilveren. Alleen voor de keeper faalde hij niet. 1 – 2 voor ons. Heel onverdiend, was het een paar minuten later SDC Putten wat bij een corner ineens de bal voor de voeten kreeg en de knikker onhoudbaar voor Rowan in de goal schoot. 2 – 2. Ik dacht toen dat de teleurstelling bij ons de overhand zou krijgen, echter dat gebeurde niet. Als echte Boysmannen rechtten jullie de rug en roken jullie bloed. Die overwinning behoorde aan de C2 toe, aan ons dus. Jullie gingen er nog even goed voor de laatste 5 minuten…alleen ging die bal er weer niet in.

 

Zo ongeveer in de laatste seconde gebeurde het dan toch……een vlammend schot van ons op de goal van SDC wordt zo ongeveer “gevangen” door een verdediger in de zestien. Echt vol op zijn twee handen en niks aangeschoten. We schreeuwen allemaal om een penalty (ik ook jongens…)….”Scheids…Hands!  Penalty”….maar de scheids floot niet. Hij zag dat de bal voor de voeten van Roy was gevallen die op 3 meter voor een leeg goal stond…de keeper stond in de andere hoek. “Voordeel” besloot hij terecht, want die bal kon een blinde er nog intikken zeg maar. Maar dan moet je de bal er nog wel even intikken en niet met zijn allen blijven schreeuwen om een penalty. Als je voordeel krijgt moet je doorgaan. Via de keeper die er snel aan was komen lopen tijdens ons appeleren, ging de bal uiteindelijk naast. Da’s iets wat we nu geleerd hebben en nooit meer vergeten. Een keiharde les, mooier kon eigenlijk niet voor een trainer. Als de scheids niet fluit, moet je doorgaan zeggen we altijd. Of…altijd doorgaan tot de scheids eens een keertje fluit. Als je dat doet, gebeurd je niet zoiets als afgelopen zaterdag. “Maar aan die laatste bal lag het niet jongens”, zo zei Davey later in de kleedkamer terecht, “we hadden al die kansen eerder moeten maken”. En dat was ook zo. Teleurstelling overheerste bij de jongens dat we vergeten waren te winnen. Hoe jammer ook, ik vond het mooi om te zien mannen. Jullie lieten allemaal zien dat je er goed mee bezig bent om te winnen, dat was mentaliteit. Daar hebben we wat aan en kunnen we wat mee.

 

Jongens, neem van jullie leiders het volgende aan: jullie hebben een dijk van een  wedstrijd gespeeld waar jullie trots op kunnen zijn. Wij (Teus, Evert – Jan en ikzelf zei de gek) zijn dat tenminste wel op jullie. Ik hoop dat alle ouders het daar deze keer mee eens zijn haha. Groetjes, Henk

Archief berichten