Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Veensche Boys D2 wint toernooi bij IJsselmeervogels met overmacht

20150606_133801 - kopieOnder een prachtig zonnetje liet de D2 zich geen moment afleiden van waar ze voor gekomen was afgelopen zaterdagmiddag, namelijk de hoofdprijs ophalen bij het toernooi van IJsselmeervogels. De focus lag vanaf het begin op het eigen spel en niet op bijzaken op een willekeurig ander veld. Zo kon het dus gebeuren dat ze 3 prachtige wedstrijden speelden, met elkaar en voor elkaar. Voor de ouders langs de kant was het een genot om te zien hoe de jongens het voor elkaar opnamen en voor elkaar wilden werken. De Veensche mentaliteit hebben we afgelopen zaterdagmiddag bij de D2 in volle glorie kunnen zien.

20150606_133755 - kopieDe verdedigers waren er bij ons niet om alleen maar aan te vallen, maar om alleen maar te verdedigen. Een wedstrijd winnen doe je tenslotte het gemakkelijkst als je achterin de nul weet te houden, want dan ben je al voor de helft op weg. Dat was de les die we de jongens meegaven, en waarover Frans Bosman, de leider, aangaf dat dit zelfs voor “Oranje” zou moeten gelden. Welnu….de D2 hield 3 wedstrijden de 0 achterin…..terwijl het aanvalsspel bij tijd en wijle fantastisch was om te zien. Het kan dus wel…goed verdedigen en goed aanvallen tegelijk. Met Wessel op de goal, die zoals zo vaak op geen enkel foutje te betrappen was; Olivier, Mats en Jari afwisselend op de backplaatsen zeer sterk verdedigend; Kelvin en Davey centraal achterin de organisatie regelend en ondertussen geen kans weggeven; Julian en Pieter die de pot bewaakten op het middenveld; Lars met longen als een paard, die onvermoeibaar heen en weer rende als aanvallende middenvelder; Roy en kleine (maar o zo grote) kortstondige aanwinst Jack op de flanken voorin als creatievelingen en “lest best” Sem als kaatsende, passende en scorende spits.

20150606_144625 - kopieHet was een openbaring jongens om jullie zo te zien voetballen. Echt een dikke pluim voor iedereen. Zo moet het. Keihard werken voor elkaar, elkaar aanmoedigen en opjagen, maar vooral niet tegen elkaar zeuren. Dan win je dus  en ben je hartstikke blij met zijn allen. Mooi! Uitslagen: Wedstrijd 1 tegen Assendelft werd het 1 – 0  door een doelpunt van Lars; Wedstrijd 2 tegen IJsselmeervogels D6 werd het 5 – 0 met wederom Lars (4 goals) en een goal van Jack; Wedstrijd 3 tegen IJsselmeervogels D5 werd zelfs 6 – 0 na twee goals van Sem, 1 van Jack, 1 van Davey en twee van die Ossendrijver die weer eens niet te houden was. 9 punten uit 3 wedstrijden, wat wil je nog meer?

20150606_144637 - kopieWe waren vroeg klaar, omdat we heel vroeg in het speelschema onze wedstrijden moesten spelen en konden in het zonnetje daarom nog even lekker nagenieten van de winst en het prachtige spel. Het kan wel eens anders gaan op de zaterdagmiddag namelijk. En gelijk bijvoorbeeld Barcelona, Hooglanderveen of Argon later het weekend, moet je gewoon genieten van je genoten succes, ’t is namelijk niet vanzelfsprekend dat je altijd wint met voetballen. En daar weet de D2 ook alles vanaf. Bij de prijsuitreiking op het veld van de “Rooien” uit Spakenburg, hoorden de ouders met een glimlach het gezang aan van hun kroost. Gezang wat over de enige echte helden ging die dag, zijzelf namelijk. “Blauwe Helden, Super Helden”…. maar dan de enige echte blauwen, die uut het Veen. Leuk is dat, als je dat kunt zingen op het hoofdveld van de “Rooien” en dan met de beker een ererondje lopen kunt. Dat deden ze dan ook maar al te graag, zie foto’s.

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten