Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys gaat vol vertrouwen tweede helft van competitie in

Geen zonnige oorden, maar het hoge noorden van Nederland wordt in de tweede week van januari opgezocht door de A-selectie van Veensche Boys voor een trainingskamp om zich voor te bereiden op de tweede helft van de competitie. Ondanks de plek in de middenmoot is de ploeg goed geluimd. De Veensche motor draait de laatste tijd op volle toeren en die goede spirit krijgt met verve een vervolg. Trainer Erik Assink die eerder twee jaar extra vastplakte aan zijn contract met de club uit Nijkerkerveen: ‘Als ik het hier in Nijkerkerveen niet naar mijn zin zou hebben, dan zou ik het niet doen. Als ik geen perspectief zou zien op het verbeteren van het spel van mijn ploeg, dan zou ik het ook niet doen. Want ik hou niet van bezigheidstherapie. Ik wil bezig zijn met een groep die ook hongerig is en die ook niet tevreden is met de plek waar ze nu staan. We gaan individueel en als groep verbeteren. Dat is binnen de lijnen. Buiten de lijnen zie je echter ook een beweging bij de club. Je ziet dat er buiten de gezelligheid, dat dik voor elkaar is, ook beweging is in de businessclub, er zijn mensen die er wat van willen maken, die een stukje drive hebben om hogerop te komen.

Wat kun jij daarin nog betekenen? Ga jij samen met de TC werken aan versterkingen?

Erik Assink: Natuurlijk kijk je naar de komende periode. En dat heeft in eerste instantie te maken met hetgeen je nu in huis hebt, waarvan je denkt dat je je kunt versterken. Het moet echt gaan om versterkingen, waardoor we er beter van worden. Niet in de breedte, maar in de basis. Dat betekent meer concurrentie. Dat betekent ook dat we iets meer druk op de groep gaan leggen om beter te worden. Ik denk dat daar mogelijkheden voor zijn. Ik wil graag liefhebbers hebben. Jonge jongens die het idee hebben van: met een goede trainer erbij en goede spelers willen we proberen om omhoog te klauteren. Want, wij spelen heel leuk voetbal. Dat heb ik al heel vaak gezegd tegen de jongens op de training. Jongens, we spelen gewoon heel leuk voetbal. We kunnen heerlijk spelen in positiespel, we kunnen heerlijk spelen in een wedstrijd. We proberen voetballend onze kansen te creëren, maar we missen echter ook veel kansen. Als we dat allemaal wat kunnen verbeteren, dan komen wij als ploeg een stap verderop. Want er is geen enkele ploeg die beter voetbalt dan wij. Wij hebben een jonge ploeg met weinig ervaring. En de jongens die wat ouder zijn, die moeten daarin forse stappen gaan maken en de anderen meetrekken en omhoog stuwen. Dan praat je over Herbert en Wessel. Die gaan teveel mee in de massa en die moeten eigenlijk daarin iets extra’s hebben.

Danny Brouwer hoeft niet te worden geopereerd en Ivo te Velthuis en Kilian van Kasteel komen terug van een blessure. Dan heb je al extra opties.

Erik Assink: Maar je hebt ze nog niet. Misschien kunnen ze ingezet worden. Ik heb mijn grootste hoop gevestigd op Kilian omdat die naar het schijnt de minst gevaarlijke blessure heeft. Ivo heeft een pittige blessure achter de rug en daar moet je voorzichtig mee zijn. En Danny is ook dubieus. Gelukkig gaat het goed, maar er staat geen enkele druk op die jongens. De winterstop was sowieso niet haalbaar. Wellicht dat ze er over anderhalve maand wel goed voorstaan.   

Archief berichten