Volgende wedstrijd

24 maart :  Veensche Boys – VSCO (14.30 u)

2e Klasse G

Scherpenzeel 40
Veensche Boys 38
AVW 34
BlauwGeel 33
FC Horst 26
Valleivogels 26
Lunteren 23
Lelystad 22
VSCO 21
OWIOS 20
Renswoude 16
VVOP 19
ESA 10

Uitslagen 17 maart

Renswoude – Valleivogels 0-1
FC Horst – AVW 0-2
Scherpenzeel – Veensche B 2-1
Lelystad – ESA 5-1
Lunteren – BlauwGeel 1-4
VVOP – OWIOS 3-2
VSCO – AGOVV 0-2

Activiteiten kalender

23 maart 2018
Klaverjassen 20 uur

30 maart 2018
Bingo 19.30 uur

7 april 2018
Klaverjassen 20 uur

14 april 2018
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 21
2. Danny Brouwer 6
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
5. Menno van der Woude 1
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Edwin van der Molen 1
5. Kevin Hols 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

*** Gezocht: Pupil van de Week *** Nieuwbouw clubhuis nu zonder steigers ***

Veensche Boys geeft duel in laatste seconden uit handen

Veensche Boys heeft onnodig twee punten laten liggen in het duel tegen Valleivogels. De club uit Nijkerkerveen leek met de overwinning aan de haal te gaan, maar in de derde minuut van de blessuretijd kwam de tegenstander alsnog langszij. Het werd 2-2. De buurman van Valleivogels, Scherpenzeel, is hierdoor Veensche Boys op een punt genaderd.

De slotfase kon niet iedereen bekoren. Veel kritiek was er op het goedkeuren van de goal. In de visie van doelman Wessel Kroon had hij de bal klemvast, maar de schoen van de tegenstander belandde tegen zijn kin, waardoor Kroon knockout ging. Peter van de Pol scoorde daarop de goal, waarmee Valleivogels een gelijkspel wist af te dwingen en het vierde alsof het een overwinning was.

Of de laatste goal en daarmee de remisestand terecht was of niet, Veensche Boys heeft het puntverlies geheel aan zichzelf te wijten. De ploeg van trainer Richard van Vliet domineerde het spel, maar haalde onvoldoende rendement uit de talloze grote kansen die het wist te creëren. Alleen al in de eerste drie minuten van het duel had het reeds het verschil kunnen maken, maar de voorhoede van de Blauwe Helden bleek niet scherp genoeg. Uiteindelijk viel de goal alsnog in de elfde minuut, middels een schuiver van Yannick Bouw. De topscoorder maakte daarmee inmiddels zijn twintigste goal. Veensche Boys controleerde het spel en Valleivogels kwam slechts mondjesmaat in de aanval voor. Alleen de linkervleugelaanvaller van de Scherpenzelers vormde af en toe een plaaggeest voor Alwin van Domselaar. Verrassend was het daarom dat Valleivogels halverwege de eerste helft op 1-1 kwam na een overigens prachtige vrije trap van aanvoerder Remon Liefting. Dit werd even voor rust echter weer snel ongedaan gemaakt toen Herbert van de Ham namens de Boys heel eenvoudig de bal in de goal wist te werken na een pass van Yannick Bouw. In de tweede helft rechtte Valleivogels de rug en ze roken lont. Het lukte Veensche Boys immers niet om de marge te vergroten. Onder meer Yannick Bouw en invaller Fabian Bezembinder hadden na een doorbraak Veensche Boys allang op een ruime voorsprong kunnen zetten, maar de keeper van Valleivogels bleek een sta-in-de-weg. In de allerlaatste seconden ging Veensche Boys echter alsnog kopje onder.

Tekst en foto’s Kees van den Heuvel     

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten