Volgende wedstrijd

23 maart: FC Almere – Veensche Boys (14.00 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 42
2 Delta Sports 38
3 Waterwijk 32
Veensche Boys 31
5 De Meern 28
6 BFC Bussum 27
7 JSV Nieuwegein 26
8 FC Almere 26*
9 Benschop 23
10 IJFC 23
11  Loosdrecht 22
12 TOV Baarn 21
13 Lopik 20
14 Odysseus’91 17
* Punt in mindering

Uitslagen 16 maart

Veensche Boys – Delta S 0-3
Odysseus – Waterwijk 4-1
Loosdrecht – Almere 1-3
IJFC – De Meern 3-0
JSV – Lopik 2-2
De Bilt – BFC 4-0
Benschop – TOV 1-3

Activiteiten kalender

22 maart 2019
Bingo 19.30 uur

29 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 7
3 Kevin Hols 3
3 Tom van Donselaar 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

‘Veensche Boys is in volwassenheid, degelijkheid en voetballen van achteruit beter geworden’

FC Horst begon behoorlijk goed aan de bekerwedstrijd tegen Veensche Boys, maar daarna nam de ploeg uit Nijkerkerveen het heft uit handen en dicteerde het spel. Trainer Mark Bakker van FC Horst: Dat is een goed beeld van de wedstrijd. We begonnen goed en daarna liepen we achter Veensche Boys aan. Veensche Boys heeft zoveel kwaliteit, dat als je ze laat voetballen, een aantal jongens, dan wordt het heel moeilijk. Dat deden we gewoon niet goed. Daar zijn we nog niet goed genoeg voor als team. Wat ik belangrijk vind is dat de dingen die we bespreken, wel laten zien en soms ook niet. Dat moet langer en constanter worden. Daarbij is Veensche Boys volgens mij een prima ploegje. Vorig seizoen tweede geworden.

Is Veensche Boys beter geworden of…

Mark Bakker: Dat vind ik een moeilijk discussie, maar ik denk dat ze in volwassenheid, degelijkheid en voetballen van achteruit wel beter zijn geworden, met name dankzij Niels Buijtenhuis. Ivo komt er ook nog bij en dan wordt het spel nog beter en wellicht zakelijker. Verder heeft Nico aangetoond dat hij aardig wat goaltjes kan maken in de hoofdklasse terwijl ze degradeerden. En dat is ook bijzonder knap. Alleen is Nico een ander type dan Yannick en zal de speelwijze iets anders worden. Of het beter is, weet ik niet, maar anders in elk geval en nog steeds veel kwaliteit.

In de tweede helft gebeurde nagenoeg niks meer

Mark Bakker: We wilden Veensche Boys het idee geven dat ze niet over ons heen zouden walsen en dat we in de wedstrijd zouden blijven. Het laatste kwartier kregen we weer mogelijkheden, want toen ging het in de kopjes spelen. Van: Nou, het is bijna het einde en we mogen geen domme fouten meer maken aan het einde. We hadden net niet genoeg kansen om een goal te kunnen maken, waarop je hoopt.

Wat zijn de verwachtingen van FC Horst in Oost?

Mark Bakker: Het is een nog grotere middenmoot geworden. De twee ploegen die behoorlijk makkelijk bovenaan stonden, Veensche Boys en Scherpenzeel, die zijn eruit. AVW en Blauwgeel hebben we nog, Woudenberg komt er ook bij. Dus ik weet het niet zo goed. Het kan positief of negatief worden. Het kan alle kanten op. We weten dat we een goed team hebben staan en dat we nog groeiende zijn. Er waren een hoop mutaties binnen de selectie. We raken zeker niet in de war.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten