Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys JO19-1 heeft het moeilijk met DTS

Veensche Boys JO19-1 blijft in de race voor het kampioenschap. Dat is de conclusie na de moeizaam verlopen thuiswedstrijd tegen DTS uit Ede, 3-2 winst. De bezoekers speelden compact rondom de eigen zestien. Veensche Boys had het daar moeilijk mee. In de beginfase van het sportieve duel werd nauwelijks een opening gevonden in de vesting van DTS. Gestart met drie spitsen en met als gelegenheidsrechtsbuiten aanvoerder Hop voor de snelheid, speelde de thuisploeg weliswaar aanvallend, maar was er veel balverlies door slordigheden in de passing en een wat laconieke houding in de persoonlijke duels.

 

Na goed twaalf minuten voetballen kreeg de oudste jeugd van de blauwe helden een zware domper te verwerken. Een sluwe counter van DTS viel bij de tweede paal over doelman Julian Bosman heen. De bezoekers kwamen tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Dat was even slikken. Veensche Boys bleef proberen voetballend op de helft van de tegenstander een opening te vinden in het bastion van de bezoekers. Bij tijd en wijle lukte dat ook prima, zeker als Veensche Boys de handelingssnelheid in de combinatie opschroefde. Dat tempo in de bal en in de beweging leidde tot grote kansen voor de thuisploeg. Het was echter iedere keer  de doelman van DTS, die met een aantal uitstekende reddingen zijn doel schoon hield en zijn ploeg overeind. Toch kwam Veensche Boys verdiend en fraai op gelijke hoogte. Het was Jiri van Kasteel die op links het geplastificeerde leder oppikte en de bal op maat voor het doel prikte. Daar was voorstopper Koen ‘Goldfinger’ Guliker die met een fraaie vallende kopstoot zijn ploeg naast DTS bracht.

Trapte Veensche Boys eerder in de wedstrijd in de val van een counter, de ploeg  deed dat vlak voor de rust weer. De bal werd knullig op het middenveld verspeeld, een scherpe pass door het centrum en de complete verdediging van Veensche Boys was gezien. De spits van DTS maakte deze buitenkans simpel af door doelman Julian Bosman te poorten, 1-2. Een enorme tegenvaller voor Veensche Boys JO19-1, die in deze fase van de competitie zich geen puntenverlies kan  veroorloven.

Na de rust verzette Veensche Boys de bakens. DTS bleef zich taai verweren. Kans op kans volgde voor Veensche Boys, maar in de afronding bleek de doelman van DTS een rots in de branding. De ingezette ballen tikte hij net naast of net over. Totdat, ja totdat in de 62e minuut een aanval wel tot aan het gaatje vlot verliep. De opzet was van Bo Kreijne, waarna de zoveelste combinatie op snelheid  in het centrum plaatsvond tussen van Koningshoven, Jagtenberg  en Kasteel. De aanval verdiende een tien en de afronding idem dito. Voor de doelman gekomen wist van Koningshoven ter hoogte van de elfmeter slim uit te halen, 2-2.

Veensche Boys moest nu geduldig blijven spelen en vooral achterin op scherp blijven om de counter van DTS koud te stellen. Dat lukte ook. Duels werden veelal gewonnen en de thuisploeg werd steeds gevaarlijker in zijn aanvallen. Weer via het centrum kwam uiteindelijk de bevrijdende voorsprong. Koen Guliker haalde uit. De bal  vloog over de al of niet toxische kunstvlakte de hoek in, weer dook de doelman fraai naar het nepgras. Hij stopte de bal, maar half. Het leder sprong van zijn handen en ja hoor, daar was ‘goudhaantje’ Jiri van Kasteel die de bal beheerst het verre hoekje in prikte, 3-2.

Veensche Boys speelde daarna de wedstrijd uit en mocht na afloop dik tevreden zijn. “Je kunt  in dit soort wedstrijden waar de tegenstander de boel dicht timmert ook zomaar tegen de lamp lopen. Gelukkig zijn de mannen van ’t Veen in een goed resultaat blijven geloven en die ‘wil’ om te winnen heeft uiteindelijk de beslissing gebracht, daarom verdienen de mannen een compliment, aldus drainer Andre Geurtsen.

Volgende week is JO19-1 vrij. Daarna wacht de halve finale om de districtsbeker tegen BAS (Biddinghuizen). De belangrijkste duels moeten dus nog komen.

Foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten