Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys JO19-1: licht in het duister

veensche-boys-jo19-1-fortiss-10-12-aHet zijn de donkere dagen voor kerst. Velen hebben binnen en buiten de lichtjes in de kerstboom al ontstoken. Het weer was zaterdag guur en onaantrekkelijk. Ondanks de beroerde weersomstandigheden waren er weer veel supporters (ouders) aanwezig om zich aan het spel van de oudste jeugd van het ’t Veen te verwarmen. Veensche Boys begon de wedstrijd flitsend. Al na drie minuten werd een mooie aanval over rechts gastheer Fortissimo fataal. Robin van Duinkerken draaide zijn directe tegenstander motmist voor de ogen en wist op de achterlijn scherp terug te leggen. Luc Jagtenberg kwam dreigend in bij de eerste paal, maar zijn directe tegenstander wist de stuiter slechts licht te beroeren. Het leder sprong terug naar de elfmeter en daar was Ramon Groijarts die heel scherp, hard en laag de trekker over haalde, 0-1. 

Wie dacht dat Fortissimo zich als een luchtig kerstontbijt liet nemen, kwam bedrogen uit. De thuisploeg nam meteen brutaal het initiatief. Fortissimo was scherper in de persoonlijke duels en Veensche Boys JO19-1 wist er niets, maar dan ook helemaal niets tegen over te stellen. Ja, foutpasses, weinig beweging en beleving. Fortissimo legde ’t Veen het vuur aan de schenen. Het wachten was op de gelijkmaker, met name omdat ’t Veen op 1 lijn bleef verdedigen en nadat het een paar keer zwijnde, dat ook nog eens bleef doen. Tja, dat de 1-1 dan ook viel na een scherpe diepe bal was voor niemand verwonderlijk. Lesje geleerd zou je denken, maar nee hoor. Fortissimo bleef druk zetten en Veensche Boys was heel lang niet in staat om de bal ook maar drie keer in de eigen ploeg te houden. Dat Fortissimo de leiding niet nam had te maken met goed optreden van Julian Bosman en het feit dat de gastheren erg onzorgvuldig bleven in de afronding. Pas toen er in de achterste linie van de Boys noodgedwongen moest worden gewisseld kwam de Boys weer enigszins tot gedegen aanvallen. Dat je de Boys niet veel kansen moet geven bleek eens te meer kort voor rust. Rodney Hop gebruikte zijn lichaam verdedigend goed en stoomde mee op. Het werd een kerstsprookje van een aanval over vele schijven. Hop op Kasteel, Kasteel op van Koningshoven, terug op Hop, Hop op van Duinkerken (bent u er nog?), van Duinkerken op Hop, Hop op Kasteel, Kasteel op Koningshoven, van Koningshoven op Hop, Hop op Jagtenberg, Jagtenberg op Hop en diep in de zestien haalde Rodney Hop snoeihard uit. De doelman van Fortissimo bracht ternauwernood redding op de inzet van de aanvoerder van Veensche Boys en de bal viel plots op het bovenbeen van Rody Van de Beek, die de bal beheerst naar beneden bracht en netjes het glinsterende leder in het doel schoot 1-2. Zo ging Veensche Boys, tegen de verhouding in, toch nog met een goed gevoel (1-2 de ruststand) de kleedkamer in.

veensche-boys-jo19-1-fortiss-a-10-12In de rust kwamen figuurlijk donkere, donderende wolken voorbij. Het moest anders; meer strijd, maar vooral meer slim opbouwen en de combinatie zoeken. Dat moest de lucht klaren en de wedstrijd definitief in het voordeel van de Boys beslissen. Nog voor de ploeg van een niet zo vrolijke trainer het kleedlokaal voor de tweede helft uitging kwam er een extra stroomtoot over toen bekend werd dat koploper Lunteren zijn eerste nederlaag van het seizoen had geleden (EFC won knap thuis met 2-1 van de koploper).

Wie verwacht had dat het stoplicht door het verlies van de koploper meteen van rood naar groen zou springen voor Veensche Boys had buiten de waard gerekend. Die waard was Fortissimo. Die gaf zich ook tegen een feller Veensche Boys niet gewonnen. De thuisploeg bleef druk uitoefenen. Uit de rebound van een vrijtrap op de rand van de zestien moest Julian Bosman zich gewonnen geven op een snoeiharde poeier, 2-2. Het roer moest om. Want puntverlies nu, dat kon gewoon weg niet. Het roer ging ook om. Er was wel iets bijzonders voor nodig. Een opstoot nadat Rody Van de Beek gevloerd was en toen de kruitdampen daarvan opgetrokken waren, was het inmiddels halfduister. De aansluitende scherpe vrije trap van Veensche Boys werd voor de zoveelste maal vreemd weggestompt door de doelman. Tot driemaal toe werd de bal de doelmond ingebracht. Na de derde maal klonk het fluitje van de scheidsrechter. Enkele mannen reclameerden fel en de scheids was dapper. De bal was onreglementair met de hand gestopt. Strafschop voor Veensche Boys. Het was Jiri van  Kasteel – tot dan toe had hij geen kerstbal geraakt- die zich ontfermde over het leder. Het was een smetteloos genomen elfmeter. Beter kan niet. Halfhoog in de rechterhoek. Ook Onananana had die pingel niet gehad. Veensche Boys weer aan de leiding 2-3.

Het beste moest nog komen. Veensche Boys beleefde nu de piek. Waar iedere supporter lang op had zitten wachten duurde al met al een kwartier. De opbouw werd beter. Combinaties begonnen te lopen. Vleugelspel werd beter en Veensche Boys beslisde het stevige duel. Bijna identiek kwamen uit twee fraaie aanvallen Robin van Duinkerken (2-4) en Luuk Jagtenberg (2-5) alleen voor de doelman en ze maakten geen fout. Fortissimo mocht nog wat terugdoen (3-5). Echter, de piek op de boom werd geplaatst door…. Jiri van Kasteel, uitgerekend de speler die de eerste helft ongelukkig speelde, nam alle verdedigers voor hem en ook de sluitpost in de maling, 3-6. De winst was binnen en niemand zal volgende week meer weten hoe matig het erg lang was geweest.

Door het verlies van koploper Lunteren is de slag om het kampioenschap nog lang niet beslist. Als Veensche Boys volgende week in en tegen Lelystad weet te winnen, dan komt de ploeg van drainer Geurtsen op vier punten van de koploper. Na de winterstop is er dan nog van alles mogelijk als Lunteren, EFC en Veensche Boys zich in onderlinge duels nog gaan treffen. Ja zeker, door deze belangrijke winst op Fortissimo schijnt er weer licht aan het andere einde van de tunnel.

Bron: Drainer.nl

Archief berichten