Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys JO19-1: Mist, vorst in de kist

veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-jeffrey-luc-rodyWat nu weer? Mist vorst in de kist. Even geduld, aub. De titel boven dit verslag wordt echt nog wel duidelijk. Het was zaterdagmorgen erg mistig en voor het eerst dit seizoen lag nog op het natuurgras, van wat wij in Nijkerkerveen veld drie noemen, de dauw. Even leek het erop of de youngters van Veensche Boys in de voorbereidende minuten op het duel met Barneveld bij de warming-up net uit hun stal kwamen. Uit de stal,  zoals bij het voorjaar de koeien. Speels, uitgelaten, lachen en een weinig serieuze indruk makend. Een houding van ‘kijk ons is even goed zijn’. De kou zal naar de grijze massa gestegen zijn. Het lag er zo duimendik bovenop. Dus werd de groep door een glimmende bats toegesproken. Even de touwtjes kort voor de match in warming-up scherp aantrekken en dat was genoeg om Veensche Boys JO19-1 gefocust te laten beginnen aan de match tegen middenmoter Barneveld.

 

veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-jeffreyBeide ploegen stonden in de aftastende beginfase goed opgesteld. Opbouwend was Veensche Boys beter en Barneveld zakte in, het liep achter de blauw hemden aan, maar greep rond de zestien meter lijn steeds wel doeltreffend in. Veensche Boys had het eerste halfuur een veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Verdedigend speelde de Blauwe Helden echter in de eerste helft bijzonder goed en geconcentreerd. Daardoor kwam de thuisploeg verdedigend in het geheel niet in de problemen. Er werd niets weggeven, geen Sinterklaas in ‘T Veen vooralsnog. Pas toen er in de voorste linie van Veensche Boys scherp werd gestoord kwamen de eerste mogelijkheden los voor Veensche Boys. Dat daarin Robin van Duinkerken en Luuk Jagtenberg een hoofdrol speelden en vervolgens ook een zelfde rol speelden bij de uiteindelijke 1-0 voorsprong, kun je zien als een: sportwet.  Een sterk opererende Jeffrey van Koningshoven ging op rechts de combinatie aan met Robin van Duinkerken. Die trok terug op Luuk Jagtenberg, die zich centraal op vijf meter van de doelmond bevond. De eerste inzet van Jagtenberg werd nog gekeerd door de doelman, maar in tweede instantie liet ‘Lucky Luuk’ Jagtenberg zien zijn jagers- en daarmee killersinstinct nog niet kwijt te zijn. Hij gleed de bal effectief het doel in, 1-0.

 

veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-broekVeensche Boys kende na de openingstreffer zijn sterkste periode van de wedstrijd. Er werd een goed kwartier stevig en in een vlot tempo gecombineerd. Het scheelde in een aantal gevallen enkel in de eindpass aan nauwkeurigheid. Toch scoorde Veensche Boys voor rust nog de verdiende 2-0. Dit maal koos de intelligente topscoorder van JO19-1, Jiri van Kasteel, eens niet voor een droomcombinatie met maatje van Koningshoven. Onverwacht voor iedereen haalde hij vanaf ruim twintig meter van het doel vlammend uit. Als een raket met een lichtende snelheid ging de bal  door de mist als een komeet over de doelverdediger van Barneveld heen. Het overigens slappe doelnet van veld drie kreeg van de ferme uithaal van Kasteel zelfs een spontane bolling, de fraaie twee-nul voorsprong was daarmee een feit. De wedstrijd was -zo voelde dat- al beslist en Veensche Boys had zich niet eens bovenmatig hoeven inspannen.

 

veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-broek-jiriNa de rust viel ook nog eens op vrij eenvoudige wijze de 3-0 voorsprong voor de Boys. Weer was het Robin van Duinkerken die zijn actie mocht maken op de achterlijn. Luuk Jagtenberg scoorde vervolgens zijn tweede treffer van de middag. Natuurlijk wil je dan als technische staf, dat de jongens dan laten zien wat ze kunnen. Dat ze er voor alle supporters die de moeite nemen om de kou te trotseren er een show van maken. De lat wordt wat dat betreft hoog gelegd. Of dat terecht is? Nee, natuurlijk wel! De 3-0 voorsprong was in de pocket, maar de spelers van Veensche Boys geloofde het verder wel (op een enkele speler na). Mist; vorst in de kist. Ja, een kist is een schoen en van mist en dauw krijg je koude voeten. En van koude voeten moet je….. Juist het werd vervolgens een tweede helft waar ‘de pis niet lauw van werd’. Dat je dan alleen van bewegen nog warm wordt, vergaten de spelers van Veensche Boys. Dat Barneveld vervolgens tegen scoorde (3-1) was dik en dik verdiend voor de gasten. Barneveld kreeg geloof, bleef hard werken, maar liep vervolgens ook iets teveel naar voren. Veensche Boys strafde die dadendrang naar voren van de tegenstander gelijk aan een hooghartige meester met een zweepje af. veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-broek-jiri-1Mark Wassink zette de aanval op via de linkerflank (na mooie opening van Melvin van Diest). Wassink betrok Robin van Duinkerken fraai in de aanval, vervolgens gaf de een-twee, een niet te missen kans aan Jiri van Kasteel, 1-4.  Het werd ook nog 1-5. Wederom was de goudhaan van JO19-1, die een hoofdrol speelde. De diepte kwam wederom van Melvin van Diest en goudhaantje Van Kasteel wist vervolgens ogenschijnlijk zo simpel -maar technisch perfect- de bal langs de doelman te werken, 5-1.

 

Ondanks de overtuigende overwinning van Veenche Boys gaan de complimenten naar de tegenstander. Zij gaven nimmer op en werden in de tweede helft zelfs een langere periode de bovenliggende partij. Maar ja, bovenliggen in de kist met een koude aarde zorgt slechts in mentale zin voor enkele momenten van warmte. Mist; vorst in de kist: Veensche Boys JO19-1 – Barneveld JO19-1d einduitslag 5-1.

Bron Drainer.nl

Foto’s Kees van den Heuvel

veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-broek-1 veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-wassink veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-luc veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-broek-4 veensche-boys-jo19-1-blauwgeel-26-11-jiri-1

Archief berichten