Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys JO19-1 moet tevreden zijn

veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-rodneyNatuurlijk kwam Veensche Boys JO19-1 gehandicapt aan de start. Er stond echter wel een representatief elftal aan de start. De wedstrijd ging de eerste helft op en neer. Er werd hard gewerkt door de Boys. Bij vlagen in de eerste helft zelfs goed gecombineerd. Toen echter het vroege eindsignaal in de povere tweede helft van de scheidsrechter klonk, moest Veensche Boys JO19-1 tevreden zijn met een punt. Ja, Veensche Boys hield uiteindelijk een punt over de clash met de nummer twee van de ranglijst EFC.

De Drainer had in de begin opstelling gekozen voor een vier-vier-twee opstelling met een hangende nummer tien. Die tactiek werkte qua  resultaat in de eerste helft wel degelijk. EFC had de beginsfase de overhand. Het creëerde in de eerste tien wat mogelijkheden en zelfs twee levensgrote kansen. Veensche Boys had moeite om zijn  ritme te vinden in de beginsfase van het duel tussen de nummer drie en twee van de ranglijst.

veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-jeffreyNa een klein kwartier begon Veensche Boys meer vanachter uit de opbouw via het middenveld te kiezen en werd de aanvallende intentie van EFC beter in de kiem gesmoord. Jeffrey van Koningshoven liet zich als opbouwer meermalen nadrukkelijk zien en stond aan de basis van enkele gevaarlijke aanvallen. Eenmaal werd de op de pass van van Koningshoven, Luc Jagtenberg in de zestien twijfelachtig naar beneden getrokken en even later was het in een uitstekend combinatie over vele schijven uiteindelijk Jeffrey van Koningshoven die kort voor het vijandelijke doel in ultimo fase op de slutipost van EFC stuitte. Het waren de eerste voor Veensche Boys tekenen, dat er tegen de defensie van EFC wat te halen viel. Dat gebeurde ook. Het veldspel van de boys werd beter en de thuisploeg nam het inititiatief van de bezoekers over. Waarom Veensche Boys niet vaker en eerder de druk naar voren  vragen we ons af, want als dat gebeurt, heeft elke defensie van de tegenstander moeite met de voorwaartsen van de Boys. veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-bouwIn de negentiende minuut kwam Veensche Boys op voorsprong. Door druk voorin werd er door EFC slordig uitverdedigd Robin van de Steeg kwam slim voor zijn man pakte op snelheid een paar meters gaf de bal toen diep op de sprintende Robin van Duinkerkerken die nam de bal met recht mee, gaf nog een extra aanzet een haalde toen verwoestende uit met zijn linker. De bal plofde bij de eerste paal als een bom in de kruising en kwam uiteindelijk via het bollende net pas bij de tweede paal paal pas tot definitieve stilstand. Veensche Boys had de leiding genomen in het zo cruciale duel. EFC leek geschrokken van deze treffer en opereerde plots wat voorzichtiger en de thuisploeg kreeg de betere spelaandelen.

veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-jeffrey-1In de 29e minuut van het sportieve duel binnen de lijnen was daar een wonderschone aanval van Veensche Boys, Via Mark Wassink, Tim Bouw, Bo Kreijne, Jeffrey van Koningshoven en Luc Jagenberg werd Robin van Duinkerken centraal vrij voor het doel gezet. Het had de 2-0 moeten zijn, maar de inzet van Robin van Duinkerken had wel de snelheid maar ging net over de deklat. Hierna nan Steeg werd op de achteram EFC het initiatief vreemd genoeg weer terug en kreeg het vier minuten voor rust de beloning voor het goede veldspel. Back Robin van Steeg werd op de achterlijn verrast en de EFC-spits liet zien waarom hij in de punt van de aanval mag spelen. Hij kwam slim voor zijn man bij de eerste paal en caromboleerde de bal keurig bij de tweede paal binnen, 1-1. Het leek de ruststand te worden, maar in de laatste seconden van de tweede helft wist Veensche Boys alsnog met een 2-1 voorsprong te rusten. Bo Kreijne zette zijn sprint goed in bleef ook doorzetten en de doelman van de bezoekers maakte zijn enige foutje van de match en maaide half over de bal heen. Bo Kreijne was attent en schoof de 2-1 voorsprong in het lege doel. Dat was ook de ruststand.

veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-rody-1EFC kwam beter de kleedkamers uit. Het greep het initiatief om dit eigenlijk de gehele tweede helft niet meer kwijt te raken. Veensche Boys had het er moeilijk mee. De aanvallende intenties van de bezoekers werden met kunst en vliegwerk wel tegen gehouden maar qua opbouw kwam Veensche Boys er niet meer uit en werd alleen de lange bal gehanteerd. Veensche Boys voetbalde niet meer. Het speelde weliswaar in de tweede helft met drie spitsen, maar die werden nooit echt bereikt. De druk van EFC werd groter. Het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam ook nadat eerder de bezoekers al op de lat hadden gekopt en van dichtbij al meerdere malen het doel hadden gemist. In de vijfendertigste minuut van de tweede helft kwam EFC weer op gelijke hoogte van Veensche Boys. veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-jeffrey-4Het was verdiend, al had doelman Julian Bosman de bal bijna met zijn lichaam nog gekeerd, 2-2.

Dat vervolgens Veensche Boys nog een punt aan het duel overhield was te danken aan de grote inzet van de blauwe helden. Daar mag en moet compliment voor worden gegeven en dat doen we ook. Voor het veldspel in de tweede helft gingen de complimenten deze middag echter niet naar de thuisploeg. Veensche Boys – EFC: 2-2. Beiden ploegen blijven de koploper Lunteren achterna lopen…….

Bron: drainer.nl

Foto’s Kees van den Heuvel

veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-van-steeg-melvin-marcel-spruit-bis veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-mark veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-rody veensche-boys-jo19-1-efc-3-12-bo

Archief berichten