Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys JO19-1 snel klaar met Lelystad

De  veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-melvin-bisyounsters van ‘t Veen waren in het inhaalduel met Lelystad JO19-3 snel klaar met de rode lantaarndrager. Het is te hopen dat de spelers van drainer Geurtsen langer over hun kerstdiner zullen doen, dan over het beslissen van het laatste duel uit tweeduizendzestien, want anders valt er voor de familie weinig lol te beleven aan het hoogtepunt van de feestdagen. Nee, een hoogtepunt werd het duel tegen Lelystad zeker niet. Na goed vijftien minuten was het saaie duel tussen de nummer drie en de nummer laatst, over en uit, dus beslist. veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-van-2Al vijf minuten na het beginsignaal van de voortreffelijk leidende thuisscheidsrechter wist Veensche Boys JO19-1 op fraaie wijze op voorsprong te komen. Onder inspiratie van deze middag goed presterende middenvelder Melvin van Diest wist de Boys al snel een beslissende opening te creeren. Met een goede combinatie op de linkerzijde van het veld tussen van Diest en Bo Kreijne wist deze laatste de zestienmeter in te snijden en met binnenkantje van de voet de doelman van Lelystad te verschalken, 0-1.

veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-van-1Goed zeven minuten later liet Veensche Boys zien, wat het bij vlagen erg goed kan. Tikkie-takkie voetbal. Weer had middenvelder Melvin van Diest een groot aandeel in een wonderschone aanval. Jiri van Kasteel bracht van Diest op de rand van de zestien in balbezit en de combinatie met Bo Kreijne klonk al een kerstklok. Bo Kreijne kon vrij op het doel af, maar werd binnen de beruchte lijnen naar beneden gewerkt. Penalty! Met Jiri van Kasteel heeft de Boys daarvoor een specialist in huis. Het was voor de blonde dondersteen geen enkele moeite om vanaf de stip, de wedstrijd al vroeg te beslissen, 0-2.

veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-melvin-steegVeensche Boys ging in de persoonlijke duels wat achteroverleunen en liet Lelystad het initiatief. De rood-witten uit het akeligste gat van Nederland kregen daardoor ook enkele mogelijkheden om de aansluitingstreffer aan te tekenen. Echter, deze laatste wedstrijddag in 2016 liet de veel belovende pas 14-jarige (!) doelman Oscar Chojnacki (doelman Bosman haakte af wegens pijnlijk scheenbeen) zien voor de duvel niet bang te zijn. Hij greep tot viermaal toe op uitstekende wijze in en was zelfs op de doellijn onpasseerbaar. Ook in de  één op één was Chojnacki heer en meester. Veensche Boys was en bleef echter de betere ploeg en speelde zich echter te weinig kansen uit. De loopbereidheid zonder bal was er niet tot nauwelijks en als er al beleving was dan kwam dat door het fysiek uitstekend ingrijpen door van Diest. veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-melvin-oskarDe middenvelder met zijn glanzende coup wist menig aanval op te zetten. Er waren daardoor enkele grote kansen op drie-nul, maar het vizier van de verschillende voorwaartsen stond niet op scherp.

In de zevenendertigste minuut was het wel raak. Vanwege afwezigheid van de zieke Jeffrey van Koningshoven (beterschap) mocht Jiri van Kasteel ook van rechts de cornerballen nemen. Niet een van rechts, maar een cornerbal van de linkerzijde werd Lelystad fataal. De voorzet was scherp en indraaiend. Gelegenheids rechtsbuiten Tim Bouw (Robin van Duinkerken is geblesseerd) liep in en wist op zeer fraaie wijze met het hoofd de 0-3 op het scorebord te zetten.

veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-melvin-1Tien minuten na de thee werd de wedstrijd tot een verplicht nummertje. Rody Van de Beek liet alles en iedereen in de zestien op een paar vierkante meter zijn hielen zien en wist op het achterlijntje keurig voor te trekken. Het was Melvin van Diest die zijn optreden met een binnenschuiver mocht belonen, 0-4.

Het was een effectieve overwinning van Veensche Boys JO19-1. Het veldspel van de pupillen van drainer Geurtsen was de afgelopen drie weken niet meer het flitsende spel van weken daarvoor, maar de ploeg geeft verdedigend niet veel weg. Na de winterstop moet de ploeg een achterstand van vier punten op de koploper weten goed te maken. Maar eerst is daar de kwartfinale van de districtsbeker in Zwolle op 21 januari a.s. om 12.00 uur tegen ZAC. veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-rodney-rody-bisEen week eerder oefent JO19-1 nog en op maandag 9 januari 2016 begint de training al weer. Genoeg om naar uit te kijken.

Het was een gezellige eerste competitiehelft met veel sportieve hoogtepunten en hoogstandjes. Wij willen langs deze weg alle ouders bedanken voor hun steun in de eerste helft en hopen op de zelfde steun in de tweede (alles beslissende) helft van deze jaargang. Aan spelers en ouders een fijn kerstfeest toegewenst en een goed begin van het nieuwe jaar. De website drainer.nl zal zich deze week nog enkele malen melden en daarna pas op 16 januari 2017 weer. Nu eerst vakantie……

Foto’s Kees van den Heuvel

veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-jiri veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-rodney-1-bis veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-van-steeg veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-rodney-wassink veensche-boys-jo19-1-lelystad-17-12-rodney

Archief berichten