Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys JO19-1 zingt hoogste lied: Wereldgoal van Rody van de Beek

Veensche Boys JO19-1 is afgelopen zaterdag doorgedrongen tot de halve finale van de districtsbeker. De mannen uit Nijkerkerveen voerden de hele wedstrijd tegen ZAC uit Zwolle de boventoon. Na een sterke eerste helft en een mindere tweede helft is het team van drainer Andre Geurtsen doorgedrongen tot de laatste vier. De openingsfase van de kwartfinale om de districtsbeker maakte direct duidelijk, dat qua veldspel en fysieke sterkte Veensche Boys deze middag het hoogste lied zou zingen. Tegenstander (ZAC uit Zwolle) had moeite met het ontbreken van tegenstanders op de vleugels en gaf daardoor op die zelfde flanken te veel ruimte weg, aan de andere kant wist ZAC zich in opbouwende zin geen raad met de ruimte en het feit dat Veensche Boys pas kort voor de middenlijn er de druk op zette zorgde voor een trage aanvalsopzet bij de tegenstander. 

Dreiging vanaf rechts

Afwisselend doken Rody Van de Beek en Rodney Hop keer op keer de diepte in. Het zorgde in de eerste tien minuten diverse malen voor dreiging. De eerste echte kansjes dienden zich na twintig minuten aan, maar Veensche Boys mistte nog de juiste scherpte binnen de zestienmeter. In de dertigste minuut waren de youngsters uit ’t Veen dicht bij de openingstreffer. Op aangeven van Jiri van Kasteel, plofte Luc Jagtenberg de op stuiterende voorzet kort bij het doel op de paal. Een kleine acht minuten later was het wel raak.

De voorsprong was verdiend. Weer maakte Veensche Boys gebruik van de ruimte aan de rechterzijde van het veld. Melvin van Diest bediende Rodney Hop. Hop verschalkte  zijn directe tegenstander op snelheid en bracht de bal scherp voor het doel. De centrale verdediger van ZAC voelde de druk en maaide half over de bal heen. Daar was Jiri van Kasteel. Die dacht ‘pik in, het is winter’  en schoof de bal beheerst achter de doelman in het netje, 0-1.

Zelfvertrouwen

Door de voorsprong groeide het zelfvertrouwen in de ploeg van drainer Andre Geurtsen. De Boys beleefde kort voor rust de beste periode uit het bekerduel. Verdedigend was de ploeg met van den Broek, ‘Godfinger’ Guliker, van Steeg, Hop en Bosman heer en meester. Het gaf de eerste helft helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets weg. De fysiek sterke stofzuigers van Diest en Wassink zorgde bij voortduring voor de herovering van het balbezit en Van de Beek, van Koningshoven, van Kasteel en Jagtenberg konden daardoor naar hartenlust hun technische souplesse aan de volop meegereisde supporters (waarvoor dank) showen.

Wereldgoal

Het wachten was op de 0-2 en die kwam er ook op slag van rust. Een beter moment is er niet om in voetbaltermen te blijven spreken. Een afgeslagen cornerbal viel pardoes voor de voeten van Rody Van de Beek. Het was vervolgens wegstappen van het leder om de bal van hoog uit de lucht panklaar te leggen. Van de Beek leek de bal aan een touwtje te hebben en haalde direct met het rechterbeen van ver buiten de zestien uit. De bal kreeg vervolgens de vorm een messcherpe pijl die de regenboog volgde. Een verbouwereerde sluitpost van ZAC zag het leder over zijn hoofd suizen en op het juiste moment daalde de pegel in het kruis, waar hij ook nog eens sensationeel tussen de staanders hoog in het net bleef stuiteren. Een wereldgoal. De hele ploeg van drainer Geurtsen vierde de 0-2 voorsprong uitgelaten.  Rust.

Met één been in de halve finale

Natuurlijk gingen in de rust de clichés door de kleedkamer. Blijf bij de les, trap niet in de val, blijf geconcentreerd bezig en laat de scheidsrechter en tegenstander met rust. Veensche Boys met één been in de halve finale, dat mocht niet meer fout gaan. Het lukte Veensche Boys ook lange tijd in de tweede helft om scherp te blijven. De Boys speelden nu meer op de helft van de tegenstander en bleef de bovenliggende partij. Er leek geen vuiltje aan de lucht.

Halve finale in zicht. Het bleef rustig uitspelen tot aan de noodlottige vijfenzeventigste minuut van de wedstrijd. Wat onachtzaamheid aan de rechterzijde van de verdediging, een pass en vervolgens vier meter buitenspel. De onpartijdige arbiter wenste echter zijn eigen lied te zingen. Niet gefloten dus op het vlagsignaal  van Marcel Spruit en plots had Veensche Boys werkelijk vanuit het niets spreekwoordelijk de poppen aan het dansen. ZAC maakte dankbaar gebruik van het presentje en  bijna op de doellijn was het een koud kunstje voor ZAC om de aansluitingstreffer te scoren, 1-2.

Met een rechte rug

Veensche Boys was even een minuutje dizzy, het leek aangeslagen, maar het rechtte de rug en wist een paar minuten later met een zeer geslaagde aanval de 1-3 op het scorebord te brengen. De verhoudingen in het veld waren daarmee weer duidelijk. De fraaie combinatie tussen Kreijne, van Koningshoven en Jagtenberg was de ZAC defensie fataal. Zeer fraai wist Luc Jagtenberg de aanval doeltreffend af te ronden. Met nog een klein kwartiertje te spelen leek Veensche Boys JO19-1 freewheelend de halve finale te halen. Iets wat klein is kan echter lang worden. Vijf minuten voor het einde maakte Veensche Boys zijn enige defensieve blunder en prompt leek het weer spannend te worden, 2-3. Door toedoen van de onpartijdige duurde de slotfase wel heel erg lang. Uiteindelijk kwam de bekeroverwinning van Veensche Boys JO9-1 niet meer in gevaar.

Het hoogste lied

De ploeg van Andre Geurtsen groeit. De halve eindstrijd voor de districtsbeker is bereikt. De sterk spelende en steeds volwassener wordende Jeffrey van Koningshoven was er na afloop  voor de camera van het youtubekanaal drainer-tv klip en klaar over: “wij speelden goed en beter dan de tegenstander en daarom verdienden alleen wij de overwinning”.  

Was het voor de wedstrijd doelman Bosman nog die ter inspiratie het ‘hand-in-hand kameraden’ zong, tijdens de lange terugreis klonk het vol overgave in het gele gevaar: ‘op een slof en een oude Hyundai’. Op naar de halve finale!

Bron: Drainer.nl

Archief berichten