Volgende wedstrijd

Er zijn geen actuele wedstrijden

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 26 mei

Veensche B – Valleivogels 1-4
OWIOS – BlauwGeel 2-1
Lunteren – FC Horst 1-0
Lelystad – VVOP 1-2
Scherpenzeel – VSCO 1-1
AGOVV – Renswoude 1-1
ESA – AVW 0-3

Activiteiten kalender

27 juli 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

17 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 31
2. Danny Brouwer 9
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
3. Menno van der Woude 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
4. Kevin Hols 2
4. Edwin van der Molen 2
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend ***

Veensche Boys traint niet maar kijkt Ajax en wint

Veensche Boys, dat de hele week niet heeft getraind maar Ajax-Excelsior bezocht, gaat als koploper van de Tweede Klasse G de winterstop in. ‘Het ging wel moeizaam tegen BlauwGeel, zeker de eerste helft, aldus trainer Richard van Vliet. ‘In de eerste helft waren we een beetje zoekende op het middenveld. Ik denk dat het mede kwam door de tegenstander. Hoe de tegenstander voetbalt, daar moeten wij ons op aanpassen. Dat is helemaal niet erg, maar het middenveld stond in mijn ogen gewoon niet goed. Dat hebben we omgezet in de rust, waarbij Stefan terugkwam als verdedigende middenvelder. En je zag in de tweede helft, zeker de eerste twintig minuten, dat we het gewoon moesten afmaken. En dat doe je niet. Dan kun je het nog heel zwaar krijgen. Uiteindelijk maak je de beslissende goal, maar op dat moment hadden we gewoon drie doelpunten moeten maken. Dat doe je niet en zie je dat het aan het einde van de tweede helft nog best wel moeilijk wordt voor ons. BlauwGeel ging opportunistischer voetballen en wij hadden daar moeite mee. Ik vind wel dat wij voorin de bal langer vast hadden kunnen houden en dat deden we niet. Het laatste kwartier was van ons gewoon niet goed. Klaar. Waar het aan ligt, maakt niet uit. Maar het was gewoon niet goed. We winnen met 3-2 en ik kan hier wel moeilijk gaan doen.

De trainer van BlauwGeel was boos over het niet toekennen van een rode kaart aan Ivo te Velthuis.

Richard van Vliet: Ik kan wel begrijpen dat de trainer dat zegt, maar ik vind ook dat de scheidsrechter ook wel een keer in ons voordeel had kunnen fluiten. Er is een keer afgefloten terwijl het geen buitenspel was en ook kreeg Yannick een tikje in de zestien. Moet je daar een strafschop voor geven?

De kopbal van Edwin van der Molen met daaruit de goal, was eigenlijk de eerste doelkans van Veensche Boys.

Richard van Vliet: BlauwGeel kwam beter uit de startblokken, maar vanuit de corner kopte Edwin de bal er gewoon goed in. Hij deed het bewust zo. De tweede was ook een ingestudeerde. Die maken we dan ook. Op dat gebied is het juist knap wat we doen.  

Wat ga je nog doen met de jongens in de winterstop?

Richard van Vliet: De groep is op zich fit genoeg. We hebben afgelopen week helemaal niet getraind. Als je het dan hebt over de trainers die altijd heel erg graag willen trainen op dinsdag en donderdag: wij hebben de hele week niet getraind. Wij hebben een hele andere voorbereiding gedaan. We zijn naar Ajax geweest op donderdag. Dat is toch een hele andere voorbereiding. Er zijn tegenstanders die op donderdag gaan trainen. Ik zei: dat gaan we niet doen.

Hoe ga je de winterstop invullen zodat de groep scherp blijft? We zijn er immers nog lang niet.

Richard van Vliet: Het is hartstikke leuk dat we bovenaan staan en daardoor ga je heerlijk de kerst in en een leuk oud en nieuw ga je tegemoet, maar 4 januari moet er gewoon weer getraind worden en dan moeten we ons weer richten op de eerste wedstrijd tegen AVW. Dan zien we wel verder. Het verschil is nog minimaal tussen nummer 1 en 3.  

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten