Volgende wedstrijd

27 januari:  AVW – Veensche Boys (14.30 uur)

2e Klasse G

Veensche Boys 28
Scherpenzeel 24
BlauwGeel 22
AVW 19
Valleivogels 17
FC Horst 17
Lunteren 16
VSCO 15
Lelystad 14
VVOP 12
OWIOS 11
ESA 9
AGOVV 6
Renswoude 6

Uitslagen 16 december

OWIOS – AVW afg
Veensche B – BlauwGeel 3-2
Lelystad – FC Horst afg
ESA – VSCO 0-3
Scherpenzeel – VVOP 6-1
Lunteren – Renswoude  4-0
AGOVV – Valleivogels 1-6

 

Activiteiten kalender

26 januari 2018
Klaverjassen

3 februari 2018
Bingo

10 februari 2018
Klaverjassen

17 februari 2018
Bingo

24 februari 2018
Klaverjassen

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 11
2. Danny Brouwer 5
3. Harry Hamstra 2
3. Bas van de Grootevheen 2
3. Herbert van den Ham 2
4. Menno van der Woude 1
4. Ivo te Velthuis 1
4. Gerard Kroonenberg 1
4. Stefan Fredriksen 1
4. Brian Duijst 1
4. Edwin van der Molen 1

 

*** Gezocht: Pupil van de Week *** Nieuwbouw clubhuis nu zonder steigers ***

Veensche Boys traint niet maar kijkt Ajax en wint

Veensche Boys, dat de hele week niet heeft getraind maar Ajax-Excelsior bezocht, gaat als koploper van de Tweede Klasse G de winterstop in. ‘Het ging wel moeizaam tegen BlauwGeel, zeker de eerste helft, aldus trainer Richard van Vliet. ‘In de eerste helft waren we een beetje zoekende op het middenveld. Ik denk dat het mede kwam door de tegenstander. Hoe de tegenstander voetbalt, daar moeten wij ons op aanpassen. Dat is helemaal niet erg, maar het middenveld stond in mijn ogen gewoon niet goed. Dat hebben we omgezet in de rust, waarbij Stefan terugkwam als verdedigende middenvelder. En je zag in de tweede helft, zeker de eerste twintig minuten, dat we het gewoon moesten afmaken. En dat doe je niet. Dan kun je het nog heel zwaar krijgen. Uiteindelijk maak je de beslissende goal, maar op dat moment hadden we gewoon drie doelpunten moeten maken. Dat doe je niet en zie je dat het aan het einde van de tweede helft nog best wel moeilijk wordt voor ons. BlauwGeel ging opportunistischer voetballen en wij hadden daar moeite mee. Ik vind wel dat wij voorin de bal langer vast hadden kunnen houden en dat deden we niet. Het laatste kwartier was van ons gewoon niet goed. Klaar. Waar het aan ligt, maakt niet uit. Maar het was gewoon niet goed. We winnen met 3-2 en ik kan hier wel moeilijk gaan doen.

De trainer van BlauwGeel was boos over het niet toekennen van een rode kaart aan Ivo te Velthuis.

Richard van Vliet: Ik kan wel begrijpen dat de trainer dat zegt, maar ik vind ook dat de scheidsrechter ook wel een keer in ons voordeel had kunnen fluiten. Er is een keer afgefloten terwijl het geen buitenspel was en ook kreeg Yannick een tikje in de zestien. Moet je daar een strafschop voor geven?

De kopbal van Edwin van der Molen met daaruit de goal, was eigenlijk de eerste doelkans van Veensche Boys.

Richard van Vliet: BlauwGeel kwam beter uit de startblokken, maar vanuit de corner kopte Edwin de bal er gewoon goed in. Hij deed het bewust zo. De tweede was ook een ingestudeerde. Die maken we dan ook. Op dat gebied is het juist knap wat we doen.  

Wat ga je nog doen met de jongens in de winterstop?

Richard van Vliet: De groep is op zich fit genoeg. We hebben afgelopen week helemaal niet getraind. Als je het dan hebt over de trainers die altijd heel erg graag willen trainen op dinsdag en donderdag: wij hebben de hele week niet getraind. Wij hebben een hele andere voorbereiding gedaan. We zijn naar Ajax geweest op donderdag. Dat is toch een hele andere voorbereiding. Er zijn tegenstanders die op donderdag gaan trainen. Ik zei: dat gaan we niet doen.

Hoe ga je de winterstop invullen zodat de groep scherp blijft? We zijn er immers nog lang niet.

Richard van Vliet: Het is hartstikke leuk dat we bovenaan staan en daardoor ga je heerlijk de kerst in en een leuk oud en nieuw ga je tegemoet, maar 4 januari moet er gewoon weer getraind worden en dan moeten we ons weer richten op de eerste wedstrijd tegen AVW. Dan zien we wel verder. Het verschil is nog minimaal tussen nummer 1 en 3.  

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten