Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Vertrekkend coach Eijlander: Gehoopt op een punt tegen Veensche Boys

Of het te maken heeft met de slechte prestaties dit seizoen (verlies Veensche Boys – Renswoude) weet niemand, maar de wegen van Renswoude en coach Dick Ejjlander scheiden aan het einde van dit seizoen. ´Ik denk dat de selectie toe is aan een fris gezicht voor de groep´, stelt Eijlander in een reactie die afgelopen zaterdag met 3-0 verloor van Veensche Boys. De 50-jarige coach vond het na drie seizoenen mooi geweest voor beide partijen. ,,Dit seizoen vallen de resultaten natuurlijk tegen, maar ik ben ervan overtuigd dat we weg zullen komen van de onderste plekken. Lukt dat, dan kan ik over een half seizoen door de voordeur vertrekken”, legt Eijlander uit.

Dan over de wedstrijd tegen Veensche Boys:

Dick Eijlander: Wij hebben ons tactiek aangepast tegen Veensche Boys. Wij hadden een slechte start. We zijn wat gaan inzakken. Wij hadden er best moeite mee. Dan valt een ongelukkige goal. Dat is het geluk wat een koploper heeft. Die heeft altijd wat extra´s.

Er stond helemaal geen verdediger in de buurt van Danny Brouwer.

Dick Eijlander: De bal ging net over onze verdediging heen. Het was een beetje een zwabberbal. De spits van Veensche Boys stond vrij en die maakte de 1-0. Daarna kregen we best wat mogelijkheden. Niet 100%-kansen, maar we zaten aardig in de wedstrijd. In de rust staken we de koppen nog eens goed bij elkaar. Er kwamen mogelijkheden. Als wij niet als team opereren, en dat blijkt ook uit die penalty, mijn linksbuiten verzuimt mee te lopen met jullie rechtsback, die snijdt hem vol langs en die moest een overtreding maken. Wel of niet zwaar gestraft? Het was wel goed opgezocht. De 2-0 viel en toen was het klaar. Dan zie je dat Veensche Boys wat meer kwaliteiten heeft dan Renswoude.

Renswoude speelde vorig seizoen een oefenwedstrijd tegen Veensche Boys, maar toen was er groot ontzag voor Renswoude die heel sterk bleek.

Dick Eijlander: We zijn nog steeds sterk, maar we zitten in een moeilijke fase. Daar moeten we uit zien te komen.

Hoe denk je uit die impasse te komen?  

Dick Eijlander: Door te winnen. Dat is het beste medicijn. We zijn altijd de ploeg die hoog druk zet en snel de bal wil hebben. Dat doen we nu niet. We laten ons zakken middenlijn en van daaruit met snelle jongens voorin proberen we kansen te creëren. Dat kunnen we best. Alleen je ziet het met die derde goal ook: die jongen kopt hem in en gaat zeven meter naast, maar de bal ging via een speler van ons prima in de hoek. Dan zit ook alles tegen. Veensche Boys nogmaals is een prima ploeg en heeft absoluut verdiend gewonnen. We hadden gehoopt op een puntje

Interview en foto Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten