Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 19 september 2020

Er zijn nog geen actuele wedstrijden

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Vitesse-talent Thomas Buitink in slipstream van Ajacied Donny van de Beek

De gelijkmaker van de jeugdige spits na een 0-1 achterstand bij rust was het startsein voor een comeback van de thuisploeg, die dankzij de 4-1 zege voor het eerst dit seizoen driemaal op rij een Eredivisiewedstrijd won. „Een onbeschrijfelijk mooi moment. Dit had ik echt even nodig, want ik was gepasseerd als tweede spits”, aldus Buitink, die toegeeft dat het niet meevalt om als talent van Papendal door te breken. „Het is heel moeilijk, omdat er in de A-selectie veel ervaren en goede spelers zitten. Uiteindelijk is het de keuze van de trainer. Ik ben blij dat hij me nu de kans heeft gegeven om in te vallen. En dat ik het heb kunnen waarmaken met deze belangrijke goal.”

Buitink werd 8,5 jaar geleden door Vitesse gescout in de jeugdrangen van amateurclub Veensche Boys uit Nijkerkerveen, waar ook Ajacied Donny van de Beek zijn eerste schreden op het voetbalveld zette. „Donny ken ik goed. We spreken elkaar af en toe en appen ook wel eens. Twee jongens van één amateurclub in het betaald voetbal is wel bijzonder. En we doen het allebei goed. In de kantine van Veensche Boys hangen onze shirts en portretten naast elkaar”, aldus Buitink.

Trots

Direct na de wedstrijd had het Vitesse-talent nog niet op zijn telefoon gekeken of hij een appje had ontvangen van zijn beroemde oud-clubgenoot. „Ik denk wel dat hij me appt. En zo niet dan denk ik toch dat hij zeker trots op me zal zijn. Dat ben ik ook op hem. Dinsdag (morgen, red.) ga ik er eens goed voor zitten en hoop ik dat Donny het met Ajax goed doet tegen Real Madrid.”

Foto Ⓒ VI IMAGES

Archief berichten