Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

14 juni 2019
Bingo 19.30 uur

21 juni 2019
Klaverjassen 20u

21-23 juni 2019
Jeugdkamp

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Wacht niet op scouts, drop je talent

Scouts van profclubs ontdekken lang niet elk voetbaltalent. Zonde, vindt Marcel van Elteren uit Nijkerkerveen. Hij biedt kinderen met zijn online scoutingsplatform DropTalents de kans om hun vaardigheden met een ingestuurd filmpje onder de aandacht te brengen. Waarom wachten op scouts? Neem het heft in eigen handen, drop je talent. Dat is de oproep van Van Elteren. Hij is als fanatiek lid van Veensche Boys, eerst als speler en inmiddels als jeugdtrainer, al jarenlang actief in het amateurvoetbal. Hij weet dat er genoeg talent is dat niet op de radar komt van scouts van profclubs.

,,En dat is jammer, voor die voetballers zelf, maar ook voor het Nederlandse voetbal”, zegt hij. ,,Elk talent verdient een kans. Ik dacht eind vorig jaar: je kunt tegenwoordig alles met je mobieltje, zelfs parkeren en een nieuwe liefde vinden. Dus waarom zou je via je smartphone ook niet gescout kunnen worden? Mensen maken vaak filmpjes van hun voetballende kinderen. Voor mij een abc’tje.”

Zijn nieuwe concept DropTalents, dat hij samen met Fred de Smalen en Sina Baghbani ontwikkelde, is simpel maar doeltreffend. Laat je filmen tijdens een wedstrijd, maak een samenvatting van je mooiste acties en stuur dat filmpje in via de website of Instagram van DropTalents. Het scoutingsapparaat van DropTalents, onder leiding van voormalig FC Utrecht-scout De Smalen, beoordeelt vervolgens de acties. Zijn die goed genoeg, dan wordt het talent geselecteerd voor de halfjaarlijkse talentendagen van DropTalents bij Veensche Boys. Daar staan scouts van onder meer Ajax, FC Utrecht, PEC Zwolle en Vitesse langs de lijn.

Van Elteren: ,,Wij maken het de scouts makkelijk zo. Ze krijgen talent op een presenteerblaadje.” De Smalen: ,,Het was dan ook niet moeilijk ze hiernaartoe te krijgen. Ze reageerden heel enthousiast.”

De eerste talentendagen wierpen al direct vruchten af. ,,Zeventig talenten in de categorie JO-9 tot en met JO-15, jongens én meisjes, hebben meegedaan aan trainingen en wedstrijden. 30 procent daarvan wordt sindsdien gevolgd door BVO’s (Betaald Voetbal Organisaties, red.). Er was zelfs een jongen uit België bij, echt een toptalent. Die is door drie profclubs benaderd voor testwedstrijden. Sommigen hebben al een contract voor volgend seizoen getekend. Wellicht dachten die clubs: we moeten haast maken met deze talenten.”

Het is scouten 2.0, beaamt De Smalen. ,,Het mooiste is nog altijd de velden afstruinen. Maar je kunt niet overal tegelijk zijn. En ik weet uit ervaring dat provincieclubs vaak alleen in de omgeving scouten. Die maak je het zo makkelijker om talenten te ontdekken die net iets verder uit de buurt voetballen.”

Hij kreeg al honderden filmpjes voor zijn keurende oog. ,,Digitale pre-scouting. Het blijft een filmpje, maar aan de manier van bewegen, een passeeractie of hoe een speler in de bal komt, krijg ik al een goed beeld. Dit is heel modern, knap hoe Marcel dit heeft opgezet.” Van Elteren: ,,Wel grappig, ik kreeg zelfs filmpjes van voetballers uit Suriname en Algerije. Maar dat wordt wel moeilijk.”

Hij benadrukt dat voetbalplezier bovenaan staat op de talentendagen. ,,Voetbal is leuk, dat is de insteek. Er staan wel scouts langs de lijn, maar er moet niet te veel druk op zitten. Daarom hadden we ook een freestylevoetballer voor vermaak uitgenodigd. En Dick Jol was de scheidsrechter. Het waren twee topdagen op met alles erop en eraan. ” Het drietal wil DropTalents uitbouwen. De volgende talentendagen zijn gepland in oktober, filmpjes kunnen ingestuurd worden. ,,We zijn nog lang niet bij iedereen bekend en er is nog zoveel talent te ontdekken.”

Bron AD

Webshop
Webshop
Archief berichten