Volgende wedstrijd

23 februari: BFC – Veensche Boys (15.15 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
2 Delta Sports 29
Veensche Boys 28
4 Waterwijk 26
5 De Meern 24
6 BFC Bussum 22
7 Benschop 22
8 JSV Nieuwegein 21
9 IJFC 20
10 Loosdrecht 19
11 Lopik 19
12 FC Almere 19*
13 TOV Baarn 18
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 16 februari

Odysseus – Benschop 0-1
Delta Sports – Lopik 3-0
IJFC – TOV 2-2
Veensche B – De Meern 0-3
FC Almere – De Bilt 4-3
Loosdrecht – Waterwijk 0-3
JSV – BFC 1-0

Activiteiten kalender

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

‘We zijn van de mat gespeeld’

De verwachtingen waren hooggespannen. Veensche Boys zou in de derby tegen NSC van zich afbijten en acceptabel weerstand bieden. De 0-5 nederlaag spreekt echter voor zich. Tijdens de wedstrijd had de tweedeklasser niets in te brengen tegen de buurman. Trainer Roger Lantinga was duidelijk na de afstraffing. ,,We zijn van de mat gespeeld. We probeerden druk te zetten, maar we kunnen de tegenstander nog niet onze wil opleggen. Hier worden we grote kerels van. Het is ook geen schande om van deze tegenstander te verliezen. NSC heeft een kwaliteitsimpuls ondergaan en is duidelijk een maatje te groot voor ons. Maar het kan niet zo zijn dat we ons zomaar aan de kant laten zetten. Ik miste vandaag de over-mijn-lijk-kwaliteit binnen mijn selectie.”

Aanvoerder Stefan Frederiksen sprak over naïef optreden van zijn ploeg. ,,Toen het niet goed lukte om druk te zetten, lieten we ons inzakken. Dat ging niet goed. Toen NSC snel op een 0-2 voorsprong kwam, dan kun je in principe niet meer terugkomen. Daarnaast speelden we ook echt een mindere wedstrijd. Onze kwaliteit, het collectief, kwam er niet uit. We misten op het middenveld spelers die voor rust en coaching kunnen zorgen. Edwin van der Molen en ik vormen het centrale verdedigingsduo. Wij zijn beiden 33 jaar. De overige spelers waren hooguit 24 jaar. Dat gat is te groot. Op zo’n moment missen we echt de ervaring van bijvoorbeeld Ivo te Velthuis en Niels Buitenhuis.”

Promotie

Zaterdag start Veensche Boys de competitie thuis tegen TOV. Aanvoerder Frederiksen weet niet wat hij van deze Baarnse tegenstander kan verwachten. Eén ding is zeker. ,,Zaterdag moeten we winnen, want de doelstelling is duidelijk: Dit seizoen moet promotie een feit worden.”

NSC heeft een turbulent seizoen afgesloten met degradatie. In de eerste klasse wordt veel van de Nijkerkers verwacht, beseft Barry de Winter. ,,Wij komen uit de hoofdklasse en dat zal voor veel tegenstanders reden zijn om er tegen ons extra op te klappen.”

NSC heeft zich probleemloos geplaatst voor de volgende bekerronde. Alleen tegen Hooglanderveen ging het niet naar behoren. Er werd toen met 2-2 gelijkgespeeld. ,,Er was duidelijk sprake van onderschatting. Tegen Veensche Boys hebben we zelf de ruimte tussen de linies afgedwongen waardoor we konden voetballen.”

Het spreekt voor zich dat NSC zo snel mogelijk terug wil keren naar de hoofdklasse. De Winter heeft hier een goed gevoel bij. ,,Er zijn veel nieuwe spelers bij ons gekomen die over creativiteit beschikken. Echte voetbaldieren die van het spelletje houden. Het lukte vandaag om veel combinatiespel op de mat te leggen. Als ons dat ook in de competitie lukt, gaan we het veel tegenstanders lastig maken.”

Tekst Hans van Schaik – AD

Foto’s Aalt Guliker

 

Webshop
Webshop
Archief berichten