Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

14 juni 2019
Bingo 19.30 uur

21 juni 2019
Klaverjassen 20u

21-23 juni 2019
Jeugdkamp

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

‘We zijn van de mat gespeeld’

De verwachtingen waren hooggespannen. Veensche Boys zou in de derby tegen NSC van zich afbijten en acceptabel weerstand bieden. De 0-5 nederlaag spreekt echter voor zich. Tijdens de wedstrijd had de tweedeklasser niets in te brengen tegen de buurman. Trainer Roger Lantinga was duidelijk na de afstraffing. ,,We zijn van de mat gespeeld. We probeerden druk te zetten, maar we kunnen de tegenstander nog niet onze wil opleggen. Hier worden we grote kerels van. Het is ook geen schande om van deze tegenstander te verliezen. NSC heeft een kwaliteitsimpuls ondergaan en is duidelijk een maatje te groot voor ons. Maar het kan niet zo zijn dat we ons zomaar aan de kant laten zetten. Ik miste vandaag de over-mijn-lijk-kwaliteit binnen mijn selectie.”

Aanvoerder Stefan Frederiksen sprak over naïef optreden van zijn ploeg. ,,Toen het niet goed lukte om druk te zetten, lieten we ons inzakken. Dat ging niet goed. Toen NSC snel op een 0-2 voorsprong kwam, dan kun je in principe niet meer terugkomen. Daarnaast speelden we ook echt een mindere wedstrijd. Onze kwaliteit, het collectief, kwam er niet uit. We misten op het middenveld spelers die voor rust en coaching kunnen zorgen. Edwin van der Molen en ik vormen het centrale verdedigingsduo. Wij zijn beiden 33 jaar. De overige spelers waren hooguit 24 jaar. Dat gat is te groot. Op zo’n moment missen we echt de ervaring van bijvoorbeeld Ivo te Velthuis en Niels Buitenhuis.”

Promotie

Zaterdag start Veensche Boys de competitie thuis tegen TOV. Aanvoerder Frederiksen weet niet wat hij van deze Baarnse tegenstander kan verwachten. Eén ding is zeker. ,,Zaterdag moeten we winnen, want de doelstelling is duidelijk: Dit seizoen moet promotie een feit worden.”

NSC heeft een turbulent seizoen afgesloten met degradatie. In de eerste klasse wordt veel van de Nijkerkers verwacht, beseft Barry de Winter. ,,Wij komen uit de hoofdklasse en dat zal voor veel tegenstanders reden zijn om er tegen ons extra op te klappen.”

NSC heeft zich probleemloos geplaatst voor de volgende bekerronde. Alleen tegen Hooglanderveen ging het niet naar behoren. Er werd toen met 2-2 gelijkgespeeld. ,,Er was duidelijk sprake van onderschatting. Tegen Veensche Boys hebben we zelf de ruimte tussen de linies afgedwongen waardoor we konden voetballen.”

Het spreekt voor zich dat NSC zo snel mogelijk terug wil keren naar de hoofdklasse. De Winter heeft hier een goed gevoel bij. ,,Er zijn veel nieuwe spelers bij ons gekomen die over creativiteit beschikken. Echte voetbaldieren die van het spelletje houden. Het lukte vandaag om veel combinatiespel op de mat te leggen. Als ons dat ook in de competitie lukt, gaan we het veel tegenstanders lastig maken.”

Tekst Hans van Schaik – AD

Foto’s Aalt Guliker

 

Webshop
Webshop
Archief berichten