Volgende wedstrijd

27 oktober: Delta Sports – Veensche Boys (14.30 u)

Stand 2e Klasse

1 Delta Sports 15
Veensche Boys 13
3 FC De Bilt 10
4 IJFC 9
5 De Meern 8
6 BFC Bussum 7
7 Loosdrecht 7
8 JSV Nieuwegein 6
9 Benschop 6
10 Waterwijk 6
11 Lopik 5
12 FC Almere 4
13 Odysseus’91 1
14 TOV Baarn 0

Uitslagen 20 oktober

De Bilt – De Meern 2-2
Veensche Boys – Lopik 1-1
IJFC – Waterwijk 4-2
Loosdrecht – TOV 2-1
Benschop – BFC 6-2
JSV – FC Almere 5-1
Odysseus – Delta Sports 0-4

Activiteiten kalender

26 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

2 november 2018
Klaverjassen 20 u

9 november 2018
Bingo 19.30 uur

16 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

 

Topscoorderslijst

1 Danny Brouwer 3
2 Nico van den Brom 2
3 Stefan Fredriksen 1
3 Ivo te Velthuis 1
3 Bas van de Grootevheen 1
3 Kilian van Kasteel 1
3 Menno van der Woude 1

 

 

 

***  Nieuwbouw is 25 augustus geopend *** Kaboutertraining vanaf 1 september *** gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

‘We zijn van de mat gespeeld’

De verwachtingen waren hooggespannen. Veensche Boys zou in de derby tegen NSC van zich afbijten en acceptabel weerstand bieden. De 0-5 nederlaag spreekt echter voor zich. Tijdens de wedstrijd had de tweedeklasser niets in te brengen tegen de buurman. Trainer Roger Lantinga was duidelijk na de afstraffing. ,,We zijn van de mat gespeeld. We probeerden druk te zetten, maar we kunnen de tegenstander nog niet onze wil opleggen. Hier worden we grote kerels van. Het is ook geen schande om van deze tegenstander te verliezen. NSC heeft een kwaliteitsimpuls ondergaan en is duidelijk een maatje te groot voor ons. Maar het kan niet zo zijn dat we ons zomaar aan de kant laten zetten. Ik miste vandaag de over-mijn-lijk-kwaliteit binnen mijn selectie.”

Aanvoerder Stefan Frederiksen sprak over naïef optreden van zijn ploeg. ,,Toen het niet goed lukte om druk te zetten, lieten we ons inzakken. Dat ging niet goed. Toen NSC snel op een 0-2 voorsprong kwam, dan kun je in principe niet meer terugkomen. Daarnaast speelden we ook echt een mindere wedstrijd. Onze kwaliteit, het collectief, kwam er niet uit. We misten op het middenveld spelers die voor rust en coaching kunnen zorgen. Edwin van der Molen en ik vormen het centrale verdedigingsduo. Wij zijn beiden 33 jaar. De overige spelers waren hooguit 24 jaar. Dat gat is te groot. Op zo’n moment missen we echt de ervaring van bijvoorbeeld Ivo te Velthuis en Niels Buitenhuis.”

Promotie

Zaterdag start Veensche Boys de competitie thuis tegen TOV. Aanvoerder Frederiksen weet niet wat hij van deze Baarnse tegenstander kan verwachten. Eén ding is zeker. ,,Zaterdag moeten we winnen, want de doelstelling is duidelijk: Dit seizoen moet promotie een feit worden.”

NSC heeft een turbulent seizoen afgesloten met degradatie. In de eerste klasse wordt veel van de Nijkerkers verwacht, beseft Barry de Winter. ,,Wij komen uit de hoofdklasse en dat zal voor veel tegenstanders reden zijn om er tegen ons extra op te klappen.”

NSC heeft zich probleemloos geplaatst voor de volgende bekerronde. Alleen tegen Hooglanderveen ging het niet naar behoren. Er werd toen met 2-2 gelijkgespeeld. ,,Er was duidelijk sprake van onderschatting. Tegen Veensche Boys hebben we zelf de ruimte tussen de linies afgedwongen waardoor we konden voetballen.”

Het spreekt voor zich dat NSC zo snel mogelijk terug wil keren naar de hoofdklasse. De Winter heeft hier een goed gevoel bij. ,,Er zijn veel nieuwe spelers bij ons gekomen die over creativiteit beschikken. Echte voetbaldieren die van het spelletje houden. Het lukte vandaag om veel combinatiespel op de mat te leggen. Als ons dat ook in de competitie lukt, gaan we het veel tegenstanders lastig maken.”

Tekst Hans van Schaik – AD

Foto’s Aalt Guliker

 

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten