Volgende wedstrijd

12 nov.: Veensche Boys – IJsselmeervogels -23 (20.00u)

Stand 2e Klasse G

1 Batavia’90 24
2 ASV Dronten 20
3 Unicum 19
4 De Merino’s 18
5 VRC 16
6 FC Horst 12
7 Valleivogels 11
8 Veensche Boys 11
9 Lunteren 9
10 Renswoude 9
11 AVW’66 5
12 Dinxperlo 3
13 Lelystad’67 3
14 Be Quick Zutphen 0

Uitslagen 9 november

Veensche Boys – AVW 4-0
Batavia – Valleivogels 1-0
Renswoude – Dinxperlo 3-0
Unicum – Lunteren 2-1
Horst – Lelystad 3-0
Merinos – Be Quick 4-1
Dronten – VRC 1-0

Activiteiten kalender

15 november 2019
Bingo 19.30u

22 november 2019
Klaverjassen 20u

27 november 2019
Sinterklaas

29 november 2019
Bingo 19.30u

6 december 2019
Klaverjassen 20u

13 december 2019
Bingo 19.30u

20 december 2019
Kerstbingo 19.30u

21 december 2019
Klaverjasmarathon 9 u

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Julian Buitenhuis 5
3 Tom van Donselaar 3
4 Rody Buitenhuis 2
4 Menno van der Woude 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 John Riezenbos 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1

Weer eens een puntje voor Veensche Boys 3

Op de eerste echte lentedag van het seizoen waarop gevoetbald werd is Veensche Boys 3 er na drie nederlagen op rij weer eens in geslaagd een puntje te pakken. Tegen het Apeldoornse Columbia 2 stond er na 90 minuten exact dezelfde stand op het bord als eerder dit jaar het geval was in de heenwedstrijd. In een bij tijd en wijlen vermakelijk foutenfestival had de wedstrijd alle kanten op kunnen vallen. De eindstand van 2-2 was dan ook voor beide ploegen te billijken.

Veensche Boys 3 beleeft zeker niet zijn beste periode en dat is mede te danken aan een indrukwekkende lijst niet beschikbare spelers. Inmiddels wordt er al voorzichtig gesproken van een “papierenkeeltjesteam” wat uit te leggen valt wanneer je je bedenkt dat precies 50% van het team (9 man) niet speelklaar was afgelopen zaterdag. Gelukkig zijn er altijd mensen klaar om bij te springen. Zo speelde opperroutinier Jos Bouw een prima pot en Hermen van de Beek van het kampioenselftal Veensche Boys 6 liet ook een prima indruk achter. Ook Jauke van de Beek maakte een kortstondige rentree. Hun prestaties werden in een aangenaam zonnetje gadegeslagen door een half team dat in de kreukels ligt. Geblesseerd waren namelijk John Hartog, Martijn Schmidt, Tommy Kroon, Ronald Dokter, Henco Bunte en Sam Schouten. Ook ontbraken Geert van Dusschoten (net vader), Danny Hof (ziek) en Martijn Demmer (werk). Kortom allerminst ideaal om Columbia het vuur aan de schenen te leggen. Dat terwijl dat juist wel nodig is aangezien Columbia in eigen huis al had laten zien het fysieke duel niet uit de weg te gaan. Dat kwam hen toen overigens wel op twee rode kaarten te staan en kostte ze in de slotfase de overwinning door een penalty weg te geven.
In Nijkerkerveen bliezen de bezoekers dan ook wat minder hoog van de toren en lieten Veensche Boys zo nu en dan lekker voetballen. Kansjes zijn er dan ook via Hermen van de Beek (schot geblokt) en de mooi vrijgelopen Jacco van Leuveren (schot net over). Columbia is via de counter ook wel lastig, maar komt niet tot hele grote kansen.
Veensche Boys zorgt dan ook voor de openingstreffer. Via Hermen van de Beek beland de bal panklaar voor de prima spelende Martijn van de Beek (overigens geen directe familie). “Tinus Toat” haalt vervolgens verwoestend uit waardoor de keeper eerder lijkt weg te duiken dan probeert een doelpunt te voorkomen, een lekker begin dus. Het eerste halfuur blijft Veensche Boys ook sterker en geeft niet heel veel weg. Daarna moet de ploeg echter wel wat achteruit en Columbia moet dan ook langszij komen. Via een goede counter en even later dankzij een puike steekpass staat de ploeg tweemaal oog in oog met doelman Rik Houtveen. Twee puike reddingen verder wordt er dankzij de doelman toch theegedronken met een minimale voorsprong voor Veensche Boys.

Die thee smaakte echter zo goed dat het derde er blijkbaar nog iets te lang van na bleef genieten. Want terwijl menig supporter zich nog aan een versnapering te goed doet is de stand alweer 1-1. Dat Veensche Boys ook nog geen vlagger had opgesteld is tekent voor de scherpte waarmee het uit de kleedkamer is gekomen. Die gemakzucht weten de Boys daarna ook niet zomaar van zich af te schudden. Columbia dat in een 3-4-3 opstelling vol op de aanval speelt is vervolgens heer en meester en stapelt kans op kans. In eerste instantie houdt man of the match Rik Houtveen de thuisploeg mooi op de been, maar nadat het aantal kansen toeneemt werkt Columbia zelf ook mee. Zo schieten ze op de lat, net voor langs of leggen ze met drie man alleen voor de keeper verkeerd af op een medespeler. Voor de supporters van Veensche Boys is het hoogtepunt dan ook lang een mysterieuze blessure van de dienstdoende Apeldoornse vlaggenist, gelukkig voor hem kan hij wel verder. In het laatste kwartier laat Veensche Boys zich weer steeds meer gelden doordat Columbia moedeloos wordt van de gemiste kansen. Erik Geurtsen probeert met een bekeken bal de keeper de verassen, maar raakt de paal. Even later raakt ook Jan van Deuveren de paal deze keer echter verdwijnt de grandioze bal (Jan schiet van rand zestien met een krul in de verre hoek) puntgaaf achter de kansloze doelman.
Lang kan de thuisploeg niet genieten van de voorsprong helaas. Na een makkelijk weggegeven vrije trap laat de Veense verdediging de langste man van Columbia ook nog eens compleet vrij binnenkoppen. Zijn inzet gaat overigens nog via de lat uit de doelmond, maar in de rebound is het een koud kunstje voor de bezoekers de 2-2 binnen te tikken en Rik Houtveen eindelijk weer eens te passeren. Ook na de 2-2 kunnen beide ploegen nog winnen. Veensche Boys krijgt zelfs de grootste kans als Hermen van de Beek van dichtbij kan binnen schuiven. De bal mist het doel echter op een haar en de eindstand is 2-2.

Archief berichten