Volgende wedstrijd

26 mei : Veensche Boys – Valleivogels (14.30 u)

2e Klasse G

Scherpenzeel 62
Veensche Boys 52
BlauwGeel 44
AVW 45
Valleivogels 36
Lelystad 35
VSCO 35
FC Horst 33
Lunteren 32
Renswoude 31
VVOP 30
OWIOS 28
AGOVV 19
ESA 16

Uitslagen 19 mei

AVW – OWIOS 0-0
BlauwGeel – Veensche B 1-2
FC Horst – Lelystad 2-5
VVOP – Scherpenzeel 2-9
Renswoude – Lunteren 1-0
Valleivogels – AGOVV 6-2
VSCO – ESA 2-0

Activiteiten kalender

25 mei 2018
Bingo 19.30 u

1 juni 2018
Klaverjassen 20 u

1/3 juni 2018
Jeugdkamp

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 31
2. Danny Brouwer 9
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
4. Menno van der Woude 2
4. Kevin Hols 2
4. Edwin van der Molen 2
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

*** Gezocht: Pupil van de Week *** Nieuwbouw clubhuis nu zonder steigers ***

Winterstop komt veel te vroeg voor Veensche Boys 3

Het is pas voor het eerst dit seizoen dat er iets te lezen valt over Veensche Boys 3. Dit komt voornamelijk omdat er ook weinig leuks te melden viel over het 3e elftal. Buiten een knappe 2-2 in de beker tegen Hoevelaken 2 waren er weinig hoogtepunten te noemen. In de eerste 7 competitieduels werden slechts 2 punten gepakt door de ploeg die vorig jaar nog de 1e periode wist te pakken. Doelpunten werden er nauwelijks gemaakt en tegendoelpunten vlogen er in als ibuprofen bij de Veensche Boys 3 spelers voorafgaand aan de wedstrijd. In de laatste 3 competitiewedstrijden is dit beeld echter ineens 180 graden gedraaid. De defensie staat inmiddels als een huis en voorin wordt er op de juiste momenten toegeslagen. Na 3 wedstrijden en 9 punten, zonder tegentreffers, ziet de wereld er weer veel rooskleuriger uit. Op naar de volgende wedstrijd zou je dus zeggen, maar die staat pas weer gepland op 17 februari in het nieuwe jaar!

De opmaat richting de zege op SDC Putten afgelopen zaterdag werd 2 weken eerder al ingezet tegen SDVB. Dankzij de intocht van de goedheiligman speelde dat duel zich al om 10:00 ’s ochtends af op het échte gras van veld 3. Op papier niet ideaal, de praktijk was echter een verdiende 2-0 zege. Een week later werd er juist pas om 15:00 afgetrapt op het kunstgras van DTS. En nadat de avondschemer al was ingevallen stapte Veensche Boys in Ede zelfs met een 4-0 zege van het veld, dat terwijl DTS nota bene 2e stond in de competitie.

Met enig zelfvertrouwen kon er dus worden afgetrapt tegen het 4e team van SDCP. Dat zelfvertrouwen was geen overbodige luxe, want de Puttenaren waren naar het Veen gekomen met een uitstekende selectie. Met name in de eerste helft heeft Veensche Boys dan ook weinig in de melk te brokkelen. Achterin heeft het echter de zaakjes uitstekend op orde. Henco Bunte en Ronald Dokter zijn centraal achterin al weken op dreef en ook de backs Marcel van den Akker en Bastiaan Bosman mogen terugkijken op een goede pot. Zodoende laat Putten dan ook nauwelijks grote kansen optekenen. Een mislukte volley, een afstandsschot op de paal en een hard schot in de handen van de keeper en dat is het wel.
Veensche Boys pakt het een stuk efficiënter aan. Na ruim een halfuur zonder noemenswaardig Veens wapenfeit is het opeens raak! Geert van Dusschoten lobt een fabuleuze lange bal van Rodney Hop puntgaaf over de Puttense gelegenheidskeeper. Ook na de 1-0 voorsprong blijft het verder nogal eentonige veldspel zich met name op de helft waar Veensche Boys verdedigt afspelen. Dat verdedigen blijft wel uitstekend uitgevoerd worden waardoor de stand voor rust niet meer veranderd.

Zoals te verwachten is het voetballend sterke SDCP ook in het tweede bedrijf actief vooruit, maar moet wel wat vaker verdedigend optreden waardoor er een interessantere wedstrijd ontstaat. Grote kansen regent het desalniettemin nog steeds niet. De allergrootste is zelfs lange tijd voor Veensche Boys. Nadat Geert van Dusschoten goed doorjaagt staat Rodney Hop uit het niets alleen voor de keeper hij twijfelt net een seconde te lang tussen de keeper poorten en afspelen waardoor het geen doelpunt oplevert. Toch valt uit een corner even later alsnog de bevrijdende 2-0. Martijn van de Beek vind het hoofd van Sam Schouten die net over de lijn kopt. Door het ontbreken van doellijntechnologie zorgde die goal wel voor enige discussie al bekende de bezoekende keeper na de wedstrijd dat ook hij er een geldige treffer in had gezien. De ietwat gefrusteerde SDCP’ers zetten toch dapper door op zoek naar de aansluitingstreffers waardoor ook Veensche Boys nog in enkele hachelijke momenten beland. Rik Houtveen weet zelfs een hard schot van heel dichtbij uit de korte hoek te werken met een prachtige reflex. Daarna weten de bezoekers dat het niet hun dag gaat worden. Zij mogen het weer gaan proberen in eigen huis tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen. Hopelijk is Veensche Boys tegen die tijd in staat gebleken deze reeks nog even voort te zetten!

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten