Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De * promotie
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Yannick Bouw aan de slag bij VVSB

Yannick Bouw maakt volgend seizoen de overstap naar VVSB. De spits die op dit moment topscorer is van Eemdijk, wil zijn ontwikkeling verder laten plaatsvinden in Noordwijkerhout. Aanstaande zaterdag neemt hij het met zijn ploeg uit Bunschoten-Spakenburg op tegen Quick Boys. Het elftal van Erik Assink is gewaarschuwd, want de laatste drie wedstrijden werden gewonnen door het team van interim-trainer Ruud van der Geest.

Hallo Yannick! Waarom heb je de keuze gemaakt om volgend seizoen naar VVSB toe te gaan?

„Ik wil voor mezelf kijken of ik weer een stap hogerop kan. Mijn gevoel bij de club is goed. VVSB past in het rijtje clubs die ik tot nu toe heb gehad. Een beetje dorps, iedereen kent iedereen. Ik kijk bijvoorbeeld toch heel anders aan tegen Quick Boys. Een veel groter complex, waar het naar mijn mening toch iets meer op het individu is gericht. Bij VVSB draait het meer om het teambelang met daarbij een stukje gezelligheid. Dat past heel goed bij mij.

Je bent afgelopen zomer overgekomen van Veensche Boys naar Eemdijk en maakt nu gelijk weer de overstap naar VVSB. Daarvoor heb je drie seizoenen voor de club uit Nijkerkerveen gespeeld. Waarom gaat je ontwikkeling nu ineens zo snel?

„Ik heb in de jeugd bij Veensche Boys gespeeld en daarna ook nog een tijd bij Sparta Nijkerk. Maar vanaf de senioren ging ik weer terug naar mijn eerste jeugdclub. In het eerste seizoen moest ik toch een beetje aankijken hoe alles in het seniorenvoetbal in zijn werking ging. Daarnaast was ik nog een beetje afhankelijk van mijn teamgenoten en dat was in mijn laatste twee jaar niet meer het geval. Ik speelde daar als rechtsbuiten in een vrije rol. Ik werd drie jaar op rij topscorer van het elftal.  Op een gegeven moment wilde ik toch kijken waar mijn plafond lag, dus verkaste ik naar Eemdijk. Daar gaat het op dit moment ook weer lekker, dus wil ik kijken of ik dat bij VVSB ook kan laten zien.’’

VVSB staat op dit moment laatste in de Tweede Divisie, maar inmiddels nog maar met twee punten achterstand op nummer zeventien Barendrecht. Maakt het jou wat uit op welk niveau de ploeg volgend jaar acteert?

„Nee, eigenlijk niet. Ik maak als voetballer namelijk sowieso een stap omhoog, want ik ga van een team dat laaggeklasseerd is in de Derde Divisie naar een elftal in de Tweede Divisie of naar een ploeg die mee gaat doen om het kampioenschap in de Derde Divisie.’’

Bij Eemdijk zijn jullie verwikkeld in een degradatiestrijd. Waarom gaan jullie het toch redden?

„Onze spelersgroep is goed genoeg om op Derde Divisie-niveau te acteren.  Aan het begin van het seizoen hadden we veel last van blessures en een hoop onrust. Daardoor werd trainer, Hans van Arum, ook ontslagen. Dat kwam overigens niet doordat wij het niet meer in hem zagen zitten, maar de club vond dat dat nodig was.’’

„Onder interim-trainer Ruud van der Geest  is er niet meteen een schokeffect ontstaan. Naar mijn mening komt het doordat bijna iedereen binnen de selectie weer fit is. We winnen nu drie keer achter elkaar en het geloof is weer helemaal terug.’’

Aanstaande zaterdag nemen jullie het op tegen Quick Boys. De uitwedstrijd werd 6-3 in het voordeel van de Katwijkers. Wat verwacht je van dit duel?

„Ik verwacht dat we zeker niet kansloos zijn, want we gaan met veel vertrouwen de wedstrijd in. In het heenduel verloren we weliswaar met 6-3, maar dat kwam omdat we de goals een beetje klungelig tegen kregen. Daarnaast scoorde hun verdediger, Kelvin Maynard, ook nog eens twee keer.’’

Archief berichten