Volgende wedstrijd

23 maart: FC Almere – Veensche Boys (14.00 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 42
2 Delta Sports 38
3 Waterwijk 32
Veensche Boys 31
5 De Meern 28
6 BFC Bussum 27
7 JSV Nieuwegein 26
8 FC Almere 26*
9 Benschop 23
10 IJFC 23
11  Loosdrecht 22
12 TOV Baarn 21
13 Lopik 20
14 Odysseus’91 17
* Punt in mindering

Uitslagen 16 maart

Veensche Boys – Delta S 0-3
Odysseus – Waterwijk 4-1
Loosdrecht – Almere 1-3
IJFC – De Meern 3-0
JSV – Lopik 2-2
De Bilt – BFC 4-0
Benschop – TOV 1-3

Activiteiten kalender

22 maart 2019
Bingo 19.30 uur

29 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 7
3 Kevin Hols 3
3 Tom van Donselaar 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Yannick Bouw op zijn plaats bij Eemdijk

Yannick Bouw heeft zijn eerste maanden als speler van Eemdijk achter de rug. De Nijkerkerveener heeft zich met zes goals in zes wedstrijden in de basis gespeeld van de derdedivisionist. De overstap van tweedeklasser Veensche Boys naar het gepromoveerde Eemdijk leek aanvankelijk een grote te zijn. De 21-jarige Bouw zou volgens velen moeten wennen aan het niveau en de snelheid, maar de goaltjesdief heeft dat verrassend snel onder de knie. ,,Ik heb de eerste paar trainingen en de eerste wedstrijd last gehad van de snelheid in het veld. Daarna ging ik mee in het spel en kon ik mij gemakkelijk aanpassen. De spelers hebben mij daar ook goed bij geholpen”, zegt Bouw.

Mede dankzij zijn drie goals in de kwalificatie van de KNVB beker heeft Eemdijk zich voor het eerst in de historie geplaatst voor het hoofdtoernooi, waarin ASWH op 26 september de tegenstander is. ,,Die doelpunten zijn een mooie aanzet geweest. Zaterdag stond ik voor de eerste keer in de basis en ik heb gelijk mijn waarde kunnen laten zien door de 0-1 te maken.”

,,Ik kan wel zeggen dat het allemaal beter gaat dan verwacht. Natuurlijk hoop je op zo’n scenario, maar dat het nu uitkomt, is wel heel fijn”, geeft Bouw aan. ,,Ik heb veelvuldig met de trainer gesproken en die was eerlijk door te zeggen dat hij mij rustig wilde brengen. Dat was even moeilijk voor mij, omdat ik bij Veensche Boys alles speelde en vorig seizoen 31 goals heb gemaakt. Ik ben geduldig gebleven en dat is nu beloond.”

In de fase van wisselspeler had Bouw veel aan zijn boezemvriend Donny van de Beek, die hem van tips voorziet. ,,We hebben het dagelijks over voetbal en wat we daarbuiten het beste kunnen doen om te slagen. Daarnaast geeft hij inhoudelijk ook tips over het spel zelf. Daar leer ik alleen maar van en het is fijn om te kunnen sparren.”

Van trainer Hans van Arum krijgt Bouw ook nieuwe inzichten. ,,We hebben het niet alleen over het maken van goals, maar ook over het meevoetballende gedeelte of de looplijnen. Ik kan nog veel verbeteren en daar hameren we nu echt op. Hij kan mij veel leren, omdat hij vroeger zelf ook aanvaller is geweest.”

Bij Eemdijk is Bouw omgeven door betere spelers dan in zijn tijd bij Veensche Boys. Toch ziet hij veel vergelijkingen tussen beide verenigingen. ,,Het is een heel gezellige groep die er daarnaast alles aan doet om te winnen. Ik hou ervan om met elkaar net iets meer dan honderd procent te geven. Zo zit ik zelf ook in elkaar. Bij Veensche Boys heb ik ook veel vrienden gemaakt, dat kan bij Eemdijk ook.”

De overstap naar De Vinken was geen uitgemaakte zaak. ,,Alle clubs uit de regio hebben mij vorig seizoen benaderd, behalve Sparta Nijkerk, die nu een doelpuntenmaker zoeken. Ik heb daar in de jeugd gespeeld en had misschien best willen terugkeren. Ik trek wel een lange neus naar ze. Maar ik ben heel blij met mijn keuze en zit echt op mijn plek.”

Nu Bouw basisklant is, is hij ook helder in zijn doelstellingen voor het seizoen. ,,Ik hoop op zo veel mogelijk minuten en dat wij als team snel punten pakken zodat we niet alleen maar naar beneden hoeven te kijken. Persoonlijk hoop ik op meer dan tien goals. Dat is voor een eerste seizoen op dit niveau prima.”

Bron Amersfoortse Courant

 

Webshop
Webshop
Archief berichten